SKC: Nastup trija Hadžimanov-Jevtović-Milutinović

SKC: Nastup trija Hadžimanov-Jevtović-Milutinović

Studentski kulturni centar za subotu 21. februar od 21 čas najavljuje nastup trija Vasil Hadžimanov-Dušan Jevtović-Peđa Milutinović u Kontakt galeriji.

Do saradnje Vasila i Dušana dolazi nakon višemesečnih razgovora o projektima, muzici i svemu onome svojstvenom za život muzičara u svetu danas.

Dušan Jevtović je u poslednjih par godina napravio pravi bum na svetskoj džez/progrok sceni, naročito svojim poslednjim izdanjem Am I Walking Wrong, izdatim za izdavača Moonjune records. Album kritički prihvaćen u čitavom svetu sa preko stotinu odličnih recenzija u svim relevantnim časopisima, blogovima, i veb stranama zaduženim za džez i progresivnu muziku.

Vasil Hadžimanov je poznat po radu u svom bendu VHB poslednjih skoro dve decenije, radu na filmskoj, pozorišnoj muzici. Muzičar svetske klase sposoban da se prilagodi svakoj situaciji i žanru i ostavi svoj prepoznatljiv pečat. Publika u regionu, poslednjih meseci je imala prilike da ga čuje sa svojim bendom i gostom, poznatim njujorškim saksofonistom Dejvidom Binijem. Sa tih nastupa priprema se novo izdanje VH banda. 

Peđa Milutinović, bubnjar, poslednjih godina je najaktvniji muzičar na džez sceni u našoj zemlji, poznat publici po energiji i iskustvu na kom mu mogu pozavideti mnogo starije kolege. Stalni je član VH benda, kao i Qzama Quartet-a.

Bez obzira na pozamašne biografije ovih muzičara i njihovo iskustvo u improvizovanoj muzici, publika će imati priliku da po prvi put čuje njihove autorske pesme u zanimljivoj formaciji i aranžmanima, kao i pokušaj da se predstave na drugačiji način u Srbiji. Ova saradnja je samo početak onoga što sledi u skorijoj budućnosti - snimanje i izdavanje materijala u inostranstvu.

Cena ulaznice je 300 dinara.

SKC I PORTAL PPNS POKLANJAJU DVE ULAZNICE PRVOM POSETIOCU KOJI TAČNO ODGOVORI: KOJE JE TRENUTNO PREBIVALIŠTE DUŠANA JEVTOVIĆA, INAČE KRAGUJEVČANINA? :)

DETALJNIJE O IZVOĐAČIMA

FB DOGAĐAJ

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari