SKC: Promocija knjige ’Pobeda znanja – razgovori sa Radanom Džodićem’

SKC: Promocija knjige ’Pobeda znanja – razgovori sa Radanom Džodićem’

Knjige "Pobeda znanja – razgovori sa Radanom Džodićem" Miloša Jevtića biće predstavljena u Kutija šibica Studentskog kulturnog centra u petak 15. maja od 19 časova.

Reč je o 199. knjizi u kolekciji "Odgovori" koja svedoči o životnom putu i stvaralačkim uzletima Radana Džodića, profesora hirurgije i stručnjaka cenjenog u celom svetu. 

Naučni rad profesora dr Radana Džodića zauzima značajno mesto u našoj i svetskoj javnosti. Objavio je preko 200 radova, kako u našim, tako i u najuglednijim inostranim časopisima. Dosadašnja citiranost radova dr Radana Džodića je više od 700 puta. Autor je i više edukativnih filmova, koji su javno prikazani oko 1.000 puta. Takođe, autor je ili koautor i više knjiga, monografija i udžbenika. 

Za svoj dugogodišnji i svestrani naučni, stručni i nastavni rad prof. dr Džodić je dobio mnoga priznanja, i domaća i strana. Dobitnik je, pored ostalih priznanja, Nagrade grada Beograda za medicinu i priznanja "Kapetan Miša Anastasijević". Ima zvanje ambasadora na sajtu Surgitec, nosilac je Viteza akademske palme Republike Francuske, Počasne diplome Hirurške asocijacije u Petrogradu, Zlatne medalje Evroazijskog kongresa za tumore glave i vrata u Kazahstanu i Hipokratove nagrade Američkog biografskog instituta. 

* * *

Knjiga sadrži razgovore sa profesorom Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Radanom Džodićem. Razgovore sam vodio u drugoj polovini 2014. godine.

Zahvalan sam profesoru dr Radanu Džodiću što je prihvatio da – u spontanom razgovoru – ukaže na najvažnije događaje na svom životnom, naučnom, kliničkom i nastavnom putu. Zahvalan sam mu i na izboru fotografija koje dokumentuju najvažnija zbivanja iz podrobnih kazivanja o svim svojim dosadašnjim godinama.

Ova knjiga će, čini mi se, biti korisna lekarima i studentima medicine, ali i mnogim pacijentima dr Džodića koji im je omogućio, svojim intervencijama, sređen, pa i srećan život.

Miloš Jevtić

PROF. DR RADAN DŽODIĆ BIOGRAFIJA
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 2

 • Luka
  23.11.2016

  Gde se moze kupiti knjiga?

 • ППНС
  23.11.2016

  Поштовани, Лука,
  Обратите се СКЦ-у, организатору.
  Ево контакта: http://skckg.com/wsw/index.php?p=130
  То је најпоузданије.
  Хвала што пратите портал ППНС!

Dodaj komentar

Facebook komentari