SKC: Promocija knjige ’Pobeda znanja – razgovori sa Radanom Džodićem’

SKC: Promocija knjige ’Pobeda znanja – razgovori sa Radanom Džodićem’

Knjige "Pobeda znanja – razgovori sa Radanom Džodićem" Miloša Jevtića biće predstavljena u Kutija šibica Studentskog kulturnog centra u petak 15. maja od 19 časova.

Reč je o 199. knjizi u kolekciji "Odgovori" koja svedoči o životnom putu i stvaralačkim uzletima Radana Džodića, profesora hirurgije i stručnjaka cenjenog u celom svetu. 

Naučni rad profesora dr Radana Džodića zauzima značajno mesto u našoj i svetskoj javnosti. Objavio je preko 200 radova, kako u našim, tako i u najuglednijim inostranim časopisima. Dosadašnja citiranost radova dr Radana Džodića je više od 700 puta. Autor je i više edukativnih filmova, koji su javno prikazani oko 1.000 puta. Takođe, autor je ili koautor i više knjiga, monografija i udžbenika. 

Za svoj dugogodišnji i svestrani naučni, stručni i nastavni rad prof. dr Džodić je dobio mnoga priznanja, i domaća i strana. Dobitnik je, pored ostalih priznanja, Nagrade grada Beograda za medicinu i priznanja "Kapetan Miša Anastasijević". Ima zvanje ambasadora na sajtu Surgitec, nosilac je Viteza akademske palme Republike Francuske, Počasne diplome Hirurške asocijacije u Petrogradu, Zlatne medalje Evroazijskog kongresa za tumore glave i vrata u Kazahstanu i Hipokratove nagrade Američkog biografskog instituta. 

* * *

Knjiga sadrži razgovore sa profesorom Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Radanom Džodićem. Razgovore sam vodio u drugoj polovini 2014. godine.

Zahvalan sam profesoru dr Radanu Džodiću što je prihvatio da – u spontanom razgovoru – ukaže na najvažnije događaje na svom životnom, naučnom, kliničkom i nastavnom putu. Zahvalan sam mu i na izboru fotografija koje dokumentuju najvažnija zbivanja iz podrobnih kazivanja o svim svojim dosadašnjim godinama.

Ova knjiga će, čini mi se, biti korisna lekarima i studentima medicine, ali i mnogim pacijentima dr Džodića koji im je omogućio, svojim intervencijama, sređen, pa i srećan život.

Miloš Jevtić

PROF. DR RADAN DŽODIĆ BIOGRAFIJA
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 2

 • Luka
  23.11.2016

  Gde se moze kupiti knjiga?

 • ППНС
  23.11.2016

  Поштовани, Лука,
  Обратите се СКЦ-у, организатору.
  Ево контакта: http://skckg.com/wsw/index.php?p=130
  То је најпоузданије.
  Хвала што пратите портал ППНС!

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html