SKC: Promocija romana ’Hroničar’ Dragoljuba Stojkovića

SKC: Promocija romana ’Hroničar’ Dragoljuba Stojkovića

Roman "Hroničar" Dragoljuba Stojkovića biće predstavljen u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra u sredu 29. aprila od 19 časova.

"Hroničar" je redak roman bez teze, svetlosti, kontrasta, u meri u kojoj ga pripoveda junak koji se ni u čemu ne izdiže iznad svoje sredine koja samu sebe deli na patriote i izdajnike u jednom hermetičnom krugu. To je mračna i uverljiva priča bez pozitivnog junaka…

Svi smo mi pomalo upali u tu kaljugu nekritičkog i bolećivog odnosa prema nacionalnoj istoriji i vlastitom narodu, u nekom segmentu ili nekom trenutku, i time i sami doprineli opštem urušavanju vrednosti i haosu.

Iz recenzije Ljiljane Šop

Ovo je roman o ludaku sa jasnim ciljem, a bez zvanične dijagnoze. On je željan da bude predvodnik i slobodan da umišlja bez ikakvih ograničenja. Kad to što umišlja počne da sprovodi u delo, na kraju dođe do groteske od koje je i čitaoca sramota...

Dragoljub Stojković je rođen 1976. godine u Beogradu. Novinarskim radom bavio se uglavnom u pisanim medijima, s kratkim izletom u jednu TV emisiju koju je uređivao. Prevodilac je nekoliko romana a autor dva: Slučaj gospođe Markovićke – Poslednji greh i Hroničar. Živi i radi u rodnom gradu.

ODLOMAK

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari