Studentski kulturni centar: Kulisa 2024

Studentski kulturni centar: Kulisa 2024

Deveti festival amaterskih pozorišta "Kulisa" održaće se u Studentskom kulturnom centru od 14. do 17. marta.

"Kulisa" ove godine održava pod sloganom "Ugasi mrak!", nastao je iz inspiracije jubilarnim obeležavanjem 140 godina od kada je u Kragujevcu zasijala prva sijalica na Balkanu.

- Kao i prethodnih godina, slogan "Kulise" ističe ulogu koju pozorište ima u životu savremenog pojedinca i društva, ovog puta kroz simboliku motiva svetla i mraka. Kada se upale svetla pozornice, mrak se gasi - pozorište ističe probleme savremenog pojedinca, društva, civilizacije, ali takođe i rasvetljava puteve do njihovih potencijalnih rešenja, poručuju organizatori.

U takmičarskom delu programa naći će se sedam predstava, a odluku o predstavama u takmičarskoj selekciji doneo je selektor festivala Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj.

Odluku o najboljima donosiće dva žirija – Stručni žiri i Žiri učesnika.

Stručni žiri čine: Jovana Belović, televizijska, filmska i glasovna glumica, Marija Rakočević, pozorišna glumica i dramska spisateljica i Pavle Terzić pozorišni i filmski reditelj.

Žiri učesnika čine predstavnici ansambala učesnika festivala.

Festival će otvoriti tribina "Zakulisni razgovori", učesnici će biti članovi oba žirija, a održaće se u Kontakt galeriji SKC-a.

Kao prateći sadržaj festivala, na kraju svakog festivalskog dana, biće organizovan okrugli sto, koji uključuje i publiku. Razgovor o izvedenim predstavama održavaće se u Kontakt galeriji SKC-a.

Festivalske dane će obogatiti i dva muzička programa: "Žurka kod Dude Buržujke na koju te tvoji nisu pustili" (Julija Petković/Duda Buržujka) i "Kalambur" (DJ Dramićko).

Program IX Kulise

Četvrtak 14. mart

Petak 15. mart

Subota 16. mart

Dramska sekcija PKG: Doba baraba
Nedelja 17. mart
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAM 

KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU - DESET GODINA NA PPNS

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html