Treća Fijakerijada - Jovanovac (Kragujevac) 2021

Treća Fijakerijada - Jovanovac (Kragujevac) 2021

Već tradicionalna, treća Fijakerijada u selu Jovanovac pokraj Kragujevca u nedelju 11. jula od 12 časova.

Na poziv organizatora, Konjičkog kluba Šumadinac, za sada se odazvalo oko 40 zaprega, fijakera i čeza koje će se međusobno takmičiti. Očekuje se preko 60 zaprega iz cele Srbije, a najviše njih je iz Vojvodine.

Šumadinac je osnovan 2018. godine, kada je i organizovao prvu fijakerijadu.

Pokretač ideje i prvi predsednik bio je Radoje Vasiljević, veliki ljubitelj konja iz sela Kutlovo. U klubu je tada bilo oko 20 članova i 50 konja, a danas broji oko 60 članova i oko 120 konja. Tradicionalno su se održavale Fijakerijada u Kutlovu i Jovanovcu, Dulenska štraparijada, jahanje na Oplencu i Rudniku.

Šumadinac okuplja uzgajivače i ljubitelje konja sa ciljem očuvanja konjarstva na području Šumadije i obnavljanja tradicije uzgoja konja.

S obzirom da se očekuje veliki broj izlagača i posetilaca, postoji velika nada da će tradicija konjarstva u Šumadiji biti očuvana, a posebno ohrabruje prisustvo velikog broja mladih.

Svi ljubitelji ovih plemenitih životinja mogu prisustvovati na ovoj manifestaciji i tako doprineti i u okupljanju našeg naroda u pravom srpskom duhu, poručuju organizatori.

VIDEO: ARHIVA RTK

PRVA FIJAKERIJADA U JOVANOVCUPRVA GRBIČKA FIJAKERIJADAFIJAKERIJADA U KUTLOVU


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari