Treća Fijakerijada - Jovanovac (Kragujevac) 2021

Treća Fijakerijada - Jovanovac (Kragujevac) 2021

Već tradicionalna, treća Fijakerijada u selu Jovanovac pokraj Kragujevca u nedelju 11. jula od 12 časova.

Na poziv organizatora, Konjičkog kluba Šumadinac, za sada se odazvalo oko 40 zaprega, fijakera i čeza koje će se međusobno takmičiti. Očekuje se preko 60 zaprega iz cele Srbije, a najviše njih je iz Vojvodine.

Šumadinac je osnovan 2018. godine, kada je i organizovao prvu fijakerijadu.

Pokretač ideje i prvi predsednik bio je Radoje Vasiljević, veliki ljubitelj konja iz sela Kutlovo. U klubu je tada bilo oko 20 članova i 50 konja, a danas broji oko 60 članova i oko 120 konja. Tradicionalno su se održavale Fijakerijada u Kutlovu i Jovanovcu, Dulenska štraparijada, jahanje na Oplencu i Rudniku.

Šumadinac okuplja uzgajivače i ljubitelje konja sa ciljem očuvanja konjarstva na području Šumadije i obnavljanja tradicije uzgoja konja.

S obzirom da se očekuje veliki broj izlagača i posetilaca, postoji velika nada da će tradicija konjarstva u Šumadiji biti očuvana, a posebno ohrabruje prisustvo velikog broja mladih.

Svi ljubitelji ovih plemenitih životinja mogu prisustvovati na ovoj manifestaciji i tako doprineti i u okupljanju našeg naroda u pravom srpskom duhu, poručuju organizatori.

VIDEO: ARHIVA RTK

PRVA FIJAKERIJADA U JOVANOVCUPRVA GRBIČKA FIJAKERIJADAFIJAKERIJADA U KUTLOVU


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html