Želim da budem dete - održan treći festival dečjeg književnog stvaralaštva

Želim da budem dete - održan treći festival dečjeg književnog stvaralaštva

Treći festival dečjeg književnog stvaralaštva “Želim da budem dete” u organizaciji udruženja “Gde su knjige nema brige”, održan je 3. septembra u Pozorištu za decu, a propratni programi, u vidu gostovanja pisaca, organizovni su u osnovnim školama “Sveti Sava” i “Živadinka Divac”.

Na ovogodišnjem konkursu, u tri kategorije, pristiglo je ukupno 118 radova iz 28 škola, 14 gradova i dve države. Učešćem učenika iz Banjaluke, festival je i ove godine zadržao međunarodni karakter.


Опис фотографије није доступан.

Rezultati konkursa

Prva kategorija: 1-4 razred (poezija, tema: Osmeh je ukras lica)

 1. mesto LENA MAGDIĆ (OŠ "Crnjanski", Jagodina)
 2. mesto LENA POPOVIĆ (OŠ "Ivo Andrić", Niš)
 3. mesto MILICA NIKOLETIĆ (OŠ" Jovan Dučić", Kuljani, Banja Luka)

Pohvale

 • MILICA STARINAC (OŠ "Dositej Obradović", Kruševac)
 • NIKOLINA MLADENOVIĆ (OŠ "Sveti Sava", Batočina)
 • TEODORA SIMIĆ (OŠ "Svetozar Marković" Lapovo)
 • KOSTA MILANOVIĆ (OŠ "Milutin i Draginja Todorović", Kragujevac)
 • MARTA BIOČANIN (OŠ "21. Oktobar", Kragujevac)

Druga kategorija: 5-8 razred (poezija, tema: Kad poletim vidim)

 1. mesto SERGEJ JOVIĆ (OŠ "Stefan Nemanja" Niš)
 2. mesto STEFAN ĐURIĆ (OŠ "Natalija Nana Nedeljković" Grošnica, Kragujevac)
 3. mesto ĐORĐE KAPETANOVIĆ (OŠ "Miloje Simović", Dragobraća, Kragujevac)

Pohvale

 • LANA DIMITRIJEVIĆ (OŠ "Ivo Andrić" Niš)
 • TIJANA JANKOVIĆ (OŠ "Natalija Nana Nedeljković" Grošnica, Kragujevac)
 • FILIP STOJANOVIĆ (OŠ "21. oktobar" Kragujevac)
 • MILICA MIRKOVIĆ (OŠ "Sveti Sava" Aranđelovac)

Treća kategorija: 5-8 razred (proza, tema: Više vredim ako čitam)

 1. mesto MILICA BJELETIĆ (OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" Prokuplje)
 2. mesto ELENA ILIĆ (OŠ "Rada Šubakić" Gruža)
 3. mesto MILANJI STOJANOVIĆ (OŠ "Natalija Nana Nedeljković" Grošnica, Kragujevac)

Pohvale

 • JOVAN NEDELJKOVIĆ (OŠ "Dragiša Mihailović" Kragujevac)
 • LAZAR DAMNJANOVIĆ (OŠ "Đura Jakšić", Jelašnica)

Слика може припадати 2 особе и у затвореном

U programu festivala učestvovali su pisci za decu Branko Stevanović, koji je bio domaćin festivala, Violeta Jović i Ljiljana Andrić, koje su bile članice žirija i Slavka Petković Grujičić. Takođe, kao specijalni gost, učešće na festivalu je uzela i Maja Radoman Cvetićanin, direktorka Kulturnog centra iz Aleksinca, koja je predstavila projekat “Čitalići”.

Svi nagrađeni i pohvaljeni učesnici konkursa dobili su nagrade u vidu knjiga, diploma, suvenira ili pohvala. Jedan deo nagrađenih učesnika, zajedno sa roditeljima ili nastavnicima, bio je prisutan u sali. U gostima su nam bili učenici iz Niša, Kruševca, Aranđelovca, Batočine, Lapova i Gruže.

Svi programi, kako oni održani u školama (u školi “Živadinka Divac” sa učenicima sedmog razreda družili su se Violeta Jović i Slavka Petković Grujičić, a u školi “Sveti Sava” sa učenicima od prvog do četvrtog razreda, Branko Stevanović i Ljiljana Andrić), tako i završna manifestacija u pozorištu, održani su uz primenu svih trenutno važećih epidemioloških mera.

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciju ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje.

Aleksandar Janjušević, zastupnik udruženja

ŽELIM DA BUDEM DETE FB STRANA


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html