Arunović-Mikec pogodili zlato, Vukojević-Stefanović bronzu na SK u Kairu

Arunović-Mikec pogodili zlato, Vukojević-Stefanović bronzu na SK u Kairu

Teodora Vukojević i Milutin Stefanović osvojili su bronzanu medalju u takmičenju miks parova na Svetskom kupu u Kairu.

Današnja bronza je prva medalja za Srbiju na SK u Kairu, posle tri plasmana u polufinala pojedinačnih disciplina u prethodna tri dana.

U kvalifikacijama, održanim u utorak, Vukojevićeva i Stefanović su zauzeli peto mesto, a u polufinalu su bili u grupi sa Norveškom 1, Indijom 2 i SAD 1.

Na polovini polufinala, posle desete serije, kada ispada četvrtoplasirani, Vukojevićeva i Stefanović su bili na čelu sa malom prednošću ispred drugoplasirane SAD, Norveške i Indije, koja je kao četvrta završila takmičenje. Naša ekipa je prvo mesto zadržala do 15. serije, kada je ispala trećeplasirana SAD. Posle 15. serije, Srbija je imala 43,5, a drugoplasrana Norvška samo poen i po manje. U preostalih pet serija, kada u igri ostanu samo dva para, par sa boljim zbirom rezultata posle svake serije dobija poen, drugi nijedan.

Norvežani su od 16. do 18. hica bli uspešniji, skupili šest poena u nizu i stekli nedostižnu prednost 48:43,5 i otišli u meč za zlato, u kome je kasnije pobedila Italiju.

Po novim pravilima, meča za treće mesto nema, već bronzu dele drugoplasirani timovi u polufinalnim grupama. Drugo mesto u drugom polufinalu, pripalo je Hrvatskoj.

Bronza u konkurenciji 51 para je izuzetan uspeh, posebno ako se zna da su Vukojevićeva i Stefanović prvi put zajedno nastupili u miks paru na velikom takmičenju. Njih dvoje su klupski drugovi iz „Čika Mate“, ali nikad do sada nisu bili u timu na svetskimi evropskim takmičenjima.

Vazdušna puška, miks, medalje: 1. Norveška 1 (Džanet Heg Dueštad/Jon-Herman Heg), 2. Italija 1 (Sofija Ćekarelo/Danilo Denis Solazo), 3. Srbija 2 (Teodora Vukojević/Milutin Stefanović) i Hrvatska 1 (Valentina Gustin/Petar Gorša).

Meč za zlato: Norveška 1 – Italija 1 17:15.

Polufinale, prva grupa: 1. Norveška 1, 2. Srbija 2, 3. SAD1 (Meri Taker/Lukas Kozniecki), 4. Indija 2 (Ajuši Gupta/Rudrakš Patil). Druga grupa: 1. Italija 1, 2. Hrvatska 1, 3. Norveška 2, 4. SAD 2.

Слика може припадати 3 особе, људи стоје и у затвореном
JOŠ JEDNO ODLIČJE U KAIRU: Zorana Arunović i Damir Mikec pogodili zlato!

Srpski strelci su blistali četvrtog dana Svetskog kupa u Kairu.

Posle bronze miksa puškom, tačku na uspešan dan su stavili Zorana Arunović i Damir Mikec, koji su osvojili zlato u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem.

Kvalifikacije miks parova pištoljem su održane danas pre podne. Startovala su 44 tandema. Arunovićeva i Mikec su u polufinale ušli sa četvrtog mesta. Pogodili su 575 krugova, dva manje od prvoplasirane Turske. U polufinalu su im rivali bili Italija 2 (drugo mesto u kvalifikacijama), Tajland 1 (šesto mesto) i Grčka (osmo mesto).

Arunovićeva i Mikec, uigran tandem, višestruki prvaci Evrope, su prvi put učestvovali u polufinalu miks parova po novim pravilima, s obzirom da je Aurnovićeva bila sprečena da učestvuje na januarskim Gran pri turnirima u Rušama i Osijeku.

Polufinale se sastoji od 20 serija. U početku se vodila izjednačena borba, međutim sredinom nadmetanja srpski tim je preuzeo prvo mesto i vodio do kraja. Posle 10. hica, kao četvrtoplasirani je ispao Tajland, pet serija kasnije takmičenje je završila i Italija. Polufinale je završeno već posle 17. hica, jer srpski tandem je imao nedostižnu prednost ispred drugoplasirane Grčke – 50:42,5. U igri je bilo još šest poena, pa grčki tim, za koji su gađali sestra i brat Ana Korakaki i Dionisios Korakakis, nije imao teoretske šanse da stigne srpsku ekipu.

U meču za zlato Arunovićeva i Mikec su odmerili snage sa Turskom 2 (Jasemin Bejza Jilmaz/Ismail Keleš). Posle svakog hica u duelu za prvo mesto tim za boljim rezultatom dobija dva poena, ukoliko su izjednačeni svakom ide po bod. Pobeđuje ekipa koja skupi 16 poena.

Srbja je posle pet serija stekla lepu prednost (8:2). Turska je uspela da smanji zaostatak (7:9). Međutim, naš tim je ponovo preuzeo kontrolu. Nizali su Arunovićeva i Mikec izuzetno precizne hice, stigli do pobede od 17:9 i nastavili niz sjajnih rezultata, koji traje već godinama.

Vazdušni pištolj, miks medalje: 1. Srbija (Zorana Arunović/Damir Mikec), 2. Turska 2 (Jasemin Bejza) Jilmaz/Ismail Keleš), 3. Grčka (Ana Korakaki/Donisios Korakakis) i Nemačka 2 (Andrea Katarina Hekner/Robin Valter)

Meč za zlato: Srbija – Turska 17:9. Polufinale – Prva grupa: 1. Turska 2, 2. Nemačka 2, 3. Japan, 4. SAD 2. Druga grupa: 1. Srbija, 2. Grčka, 3. Italija 2 (Marija Varikio/Alesijo Toraki), 4. Tajland 1 (Tanjaporn Pruksakorn/Nopadon Sutvruč). Kvalifikacije: 1. Turska 2 577,2. Italija 2 575, 3. SAD 2 575, 4. Srbija 575...

Izvor: SSS, 2. 3. 2022.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI

PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html