Goran Ilić (Olimpija, Kragujevac) vicešampion sveta u bodibildingu

Goran Ilić (Olimpija, Kragujevac) vicešampion sveta u bodibildingu

Goran Ilić, osnivač i takmičar bodibilding kluba Olimpija iz Kragujevca, osvojio je titulu vicešampiona sveta (IFBB Master Classic) na Svetskom prvenstvu koje je održano u Španiji od 1. do 8. novembra.

Nastupilo je preko 2.000 takmičara iz više od sto zemalja, a pored ostalih i Srbija je imala svoje predstavnike

- Presrećan sam, uspeo sam na kraju, ali je tada, kažu, najlepše - i jeste. Dočekao sam svoj trenutak jer sam znao da me jednom čeka. Bio uporan jer sam znao da samo tako može i imao cilj jer bih samo tako došao do njega. Hvala svima još jednom od srca na ogromnoj podršci sve vreme priprema koja me je motivisala da dođem do kraja, prvi su utisci koje je podelio Ilić.

Za predstavnike Olimpije, koji su kao deo reprezentacije Srbije na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u bodibildingu u Španiji ostvarili veoma značajne rezultate, član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovao je svečani prijem.

Goran Ilić, višestruki prvak Srbije i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, vratio se iz Španije sa osvojenom srebrnom medaljom u disciplini bodibilding klasik. Ivan Banjanac je osvojio šesto mesto u gejms klasik kategoriji koja se planira da bude na Olimpijskim igrama. Aleksandar Cvetković je u gejms klasik kategoriji ispod 175cm, takođe jednoj od olimpijskih kategorija, osvojio 5. mesto, a Sandra Grujić – 12. u kategoriji bikini fitnes do 166cm.

- Osvajanjem srebrne medalje na Svetskom šampionatu u bodibildingu i fitnesu od strane Gorana Ilića, uverili smo se da imamo potencijala za vrhunske rezultate u ovom sportu. Grad Kragujevac je bio uz fitnes centar Olimpija proteklih dvadeset godina. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti uz njih, podržavati ih i pratiti njihove rezultate. Klub Olimpija je na godišnjem programu klubova koje grad Kragujevac finansira i svi klubovi koji naprave ovakve sjajne rezultate uvek će naći podršku od strane Grada, kazao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, objavljeno je na sajtu Grada.

- Vratili smo se sa 75. Svetskog prvenstva, na kojem su učestvovale 102 države i preko 1.800 sportista, što predstavlja rekordan broj učesnika u poslednjih nekoliko godina, kazao je Goran Ilić, međunarodni sudija i jedan od trenera u Savezu Srbije. Veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo napravili u najjačoj konkurenciji. Članovi reprezentacije Srbije su osvojili jednu zlatnu medalju, tri srebrne, što je najbolji uspeh u istoriji, istakao je Ilić.

Foto: Goran Ilić; Grad Kragujevac
Izvor: Grad Kragujevac; Prviprvinaskali.com


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html