Iskra na raspolaganju udruženjima osoba sa invaliditetom

Iskra na raspolaganju udruženjima osoba sa invaliditetom

U prostorijama Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra, direktor Sportskog privrednog društva Radnički Bratislav Uraković potpisao je Protokol o saradnji sa predstavnicima 29 udruženja osoba sa invaliditetom. SPD Radnički se obavezao da u objektu Iskre ustupi na korišćenje teretane i pres salu za održavanje radionica i obuka za potrebe članova svih udruženja osoba sa invaliditetom u gradu.

Potpisivanju su prisustvovali Gordana Damnjanović i Predrag Stevović, članovi Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i sport.

- SPD Radnički koje gazduje Iskrom, utvrdilo je da taj Centar za sport i rekreaciju OSI ima sklopljen ugovor samo sa šest udruženja. Naš cilj je da vrata Iskre otvorimo za sva udruženja OSI, ali i sportskih klubova koji okupljaju osobe sa invaliditetom, koje ćemo naknadno obraditi. Vama je Delta Fondacija i namenila ovaj objekat koji je gradila, poručio je Uraković.

- Sport i sportske aktivnosti pre svega doprinose unapređenju kvaliteta života osoba sa invaliditetom. To je jedan širok koncept koji obuhvata psihičko i fizičko stanje pojedinca, stepen socijalne uključenosti i samosvesti, ali i i socijalne odnose jedne zajednice prema tim licima, istakla je Damnjanović.

Grad Kragujevac, podsetila je Damnjanović, prepoznat je na nacionalnom, ali i evropskom nivou kao primer dobre prakse kada se radi o poštovanju ljudskih i manjinskih prava i socijalnoj inkluziji OSI.

Kragujevac, kao pionir u tom poslu, 2016. godine imao je sreću da dobije ovo zdanje, jedinstveno na Balkanu, zbog koncepta sveopšte pristupačnosti i mogućnosti da osobe sa svim vrstama invaliditeta budu dobrodošle i da mogu da se rekreiraju i profesionalno angažuju, naročito kada je paraolimpijski sport u pitanju.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html