Iskra na raspolaganju udruženjima osoba sa invaliditetom

Iskra na raspolaganju udruženjima osoba sa invaliditetom

U prostorijama Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra, direktor Sportskog privrednog društva Radnički Bratislav Uraković potpisao je Protokol o saradnji sa predstavnicima 29 udruženja osoba sa invaliditetom. SPD Radnički se obavezao da u objektu Iskre ustupi na korišćenje teretane i pres salu za održavanje radionica i obuka za potrebe članova svih udruženja osoba sa invaliditetom u gradu.

Potpisivanju su prisustvovali Gordana Damnjanović i Predrag Stevović, članovi Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i sport.

- SPD Radnički koje gazduje Iskrom, utvrdilo je da taj Centar za sport i rekreaciju OSI ima sklopljen ugovor samo sa šest udruženja. Naš cilj je da vrata Iskre otvorimo za sva udruženja OSI, ali i sportskih klubova koji okupljaju osobe sa invaliditetom, koje ćemo naknadno obraditi. Vama je Delta Fondacija i namenila ovaj objekat koji je gradila, poručio je Uraković.

- Sport i sportske aktivnosti pre svega doprinose unapređenju kvaliteta života osoba sa invaliditetom. To je jedan širok koncept koji obuhvata psihičko i fizičko stanje pojedinca, stepen socijalne uključenosti i samosvesti, ali i i socijalne odnose jedne zajednice prema tim licima, istakla je Damnjanović.

Grad Kragujevac, podsetila je Damnjanović, prepoznat je na nacionalnom, ali i evropskom nivou kao primer dobre prakse kada se radi o poštovanju ljudskih i manjinskih prava i socijalnoj inkluziji OSI.

Kragujevac, kao pionir u tom poslu, 2016. godine imao je sreću da dobije ovo zdanje, jedinstveno na Balkanu, zbog koncepta sveopšte pristupačnosti i mogućnosti da osobe sa svim vrstama invaliditeta budu dobrodošle i da mogu da se rekreiraju i profesionalno angažuju, naročito kada je paraolimpijski sport u pitanju.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari