Jelena Milovanović obeležila srpski obračun u EL (VIDEO)

Jelena Milovanović obeležila srpski obračun u EL (VIDEO)

Sedam mečeva druge kola Evrolige odigrano je u sredu, a preostali osmi na programu je u četvrtak.

U grupi B odigrane su sve četiri utakmice drugog kola.

Lidersku poziciju preuzela je španska Perfumerias Avenida, koja je do druge pobede stigla u duelu sa turskom ekipom Hataj. Bio je to mali srpski obračun koji je obeležila Jelena Milovanović.

Milovanovićeva je za ekipu iz Salamanke igrala 29 minuta i za to vreme postigla 22 poena (7/9 za 2, 2/7 za 3, 2/2 za 1), uz pet skokova (5+0), dve asistencije, šest osvojenih, dve izgubljene lopte i dve blokade, ukupan indeks korisnosti 28.

Na suprotnoj strani najefikasnija je bila Jovana Popović. Za 25 minuta postigla je 16 poena (3/4 za 2, 2/3 za 3, 4/4 za 1), uz dva skoka (2+0), četiri asistencije, dve izgubljene lopte. Ukupan indeks korisnosti je 18.

REZULTATI DRUGOG KOLA

Grupa A

Fenerbahce - BLMA 69:63, Dynamo Kursk - Mersin 73:67, USK Praha - Wisla 84:63, Famila Schio - Uni Gyor četvrtak.

Tabela: USK Praha 2-0, Dynamo Kursk 2-0, Fenerbahce 2-0, BLMA 1-1, Mersin 0-2, Wisla 0-2, Famila Schio 0-1, Gyor 0-1.

Grupa B

Ekaterinburg - Sopron 82:61, Nadezhda - Villeneuve 58:48, Bourges - Polkowice 65:60, Perfumerias Avenida - Hatay 92:62.

Tabela: Perfumerias Avenida 2-0, Nadezhda 2-0, Bourges basket 2-0, Ekaterinburg 1-1, Sopron 1-1, Polkowice 0-2, Villeneuve 0-2, Hatay 0-2.

Jelena Milovanović je trenutno najefikasnija košarkašica Evrolige sa 48 poena u dve utakmice. Druga je na listi "kradljivaca" sa sedam osvojenih lopti u dve utakmice.

SNIMAK UTAKMICE

Ljubitelji ženske košarke u Srbiji imaće priliku da vide Milovanovićevu, kao i ostale zlatne devojke 19. novembra u Kraljevu i četiri dana kasnije u Nišu, gde Srbija igra kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

Srbija će u Kraljevu dočekati Luksemburg, a četiri dana kasnije ugostiti Ukrajinu u utakmici koja će odlučiti pobednika grupe.

Naše košarkašice imaju tri pobede i jedan poraz na drugom mestu na tabeli grupe D, iza Ukrajine sa maksimalnim skorom, a ispred Nemačke sa jednim trijumfom i Luksemburga sa četiri poraza.

Plasman na Evropsko prvenstvo koje je na programu 2017. godine, uz domaćina Češku, obezbediće pobednice devet grupa u kvalifikacijama, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova.

Foto: Salamanca Rtv Al Día
Izvor: Košarka 24, Kurir, Blic, KSS
Obrada: PPNS 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html