KKK Radnički nadigrao favorizovani ruski Spartak

KKK Radnički nadigrao favorizovani ruski Spartak

Ugostio je KKK Radnički ruski Spartak sa punim respektom, ali je u 40 minuta ipak uspeo da igra svoju igru i naposletku da ubeleži pobedu na ovoj kontrolnoj utakmici 79:71 (31:19, 17:9, 12:17, 19:26).

U početnim akcijama, Spartak je obezbedio vođstvo do rezultata 10:6, kada Kragujevčani počinju da se nameću. Rusi su još jednom poveli - 15:13, a onda je usledila serija domaćina 10:0 za 23:15, nakon čega više nisu ispuštali prednost. Rezultatski kapital iz raspucane prve četvrtine od 12 poena (31:19), za još osam poena uvećan je u drugom kvartalu, kad je obostrano opala realizacija (17:9). KKK Radnički je tako na predah otišao sa razlikom +20. Publika je bila zadovoljna stanjem na semaforu, ali i većim brojem lepo izgrađenih poena.

Drugo poluvreme je pripalo gostima. Šumadinci su rano ostali uskraćeni svega što pruža prvi centar, Demčešen je napravio pet prekršaja, pa je oslabilo pariranje sastavu iz Sankt Peterburga. Ipak, iako su im pripala ova dva perioda 17:12 i 26:19, "minus" od šest poena (73:67) bio je njihov maksimum ove večeri.

Za KKK Radnički su nastupili: Milosavljević 1, Popović, Jovanović 10, Todorović 8, Karadžić 10, Luković 2, Vasojević 11, Pavlović 9, Ćurčić 16, Lalović 6, Demčešen 6, Vasilić.

Prvu partiju pred domaćom publikom, za klupski sajt proanalizirao je trener KKK Radnički Zoran Todorović, osvrnuvši se i na učinak par pojedinaca.

Todorović: Dobro smo otvorili utakmicu i držali kontrolu do poslednje četvrtine. Moramo da budemo zadovoljni ovim što smo uradili za desetak dana i prikazali večeras. Imamo mnogo prostora za napredak, videćemo u kom ćemo sastavu da nastupamo dalje. Sa nekim igračima još nismo ugovorili saradnju. Kad je prvi centar ispao zbog penala izgubili smo igru ispod table, i u skoku, i u napadu, posebno u trčanju, nismo štitili reket. Nisam zadovoljan igrom Todorovića - očekujem da se popravi, neophodan nam je kao "osigurač" uz Demčešena. Još nemamo tu širinu sa "četvorke". Oni su dosta ubacili, dobro su preuzimali, što smo probali da rešimo. To je dobro radio Vasojević, ali se malo povredio, pa nisam hteo da ga žrtvujem. Dužnost je preuzeo Lalović koji ih je dobro "pročitao". Bilo je grešaka, mladi Jovanović je bespotrebno hteo da zaključi utakmicu, pa su se oni spustili na manje od deset poena razlike. Vasojević je potvrdio da na njega možemo ozbiljno da računamo, najveći je "kapitalac" u ovoj ekipi. Od Pavlovića očekujem više, on je još umoran od igre za reprezentaciju, malo je oborio formu, treba ga sačekati. Karadžić je periodično bio onaj kakav nam treba, bilo je promašaja, ali se nazire da on to može. Imaćemo dosta individualnih treninga sa igračima na koje računam jer je ovo i njima šansa da pokažu svoj kvalitet. Utakmicom sam zadovoljan, jesmo pobedili Spartak, ali nema mesta euforiji. Moramo dalje da napredujemo i da igramo što bolje.

Sem rezultata koji je izboren u ovoj lepoj košarkaškoj večeri, Todorovića zadovoljnim čini odnos igrača prema poverenim zadacima.

Todorović: Brzo smo "očistili" ekipu, nekim igračima smo se zahvalili jer nisu hteli da rade. Odmah su odustali oni koji nisu za jake treninge i naporan rad, pa smo već iskristalisali radnu atmosferu. Dobro je što ovi momci prihvataju sistem rada. Dolaskom "Vasketa" mnogo smo dobili jer nema kvalitet samo na terenu - a još nije u top formi, on svakom saigraču hoće da pomogne. Mislim da je napravio pravi potez što je došao, on je taj igrač koji treba da "pogura" ekipu. Tu je slična uloga i Milosavljevića. Nema odstupanja od principa koji se traže, igrači to shvataju i makar na početku bilo pogrešnih poteza, podešavaćemo ekipu na ono što želimo. Verujem samo u treninge i rad. Kada krene takmičenje mi ćemo da gubimo neka dva-tri mesta na tabeli, ali ne gubimo treninge. Samo iz rada možemo da stignemo do nečega. Ako publike bude još u većem broju, kako se naslućuje, raskrilićemo se sa željom koju imamo.

Todorović se na kraju osvrnuo na odaziv Kragujevčana koji su odvojili vreme i došli u Jezero da upoznaju ekipu, ali i pruže podršku.

Todorović: Ono što me je stvarno prijatno iznenadilo jeste publika, i zbog broja u kojem je došla, i zbog odnosa prema ekipi i igri. Verujte mi, dosta prvoligaških ekipa ni na prvenstvenim utakmicama nema ovoliko gledalaca. U prvom poluvremenu rekao bih da je publika uživala - bilo je trčanja, dizanja tih "koridora", par dobrih akcija iz tranzicije, "pika" sa strane, pa "kucanja"... Posle smo probali zonu i sve ono što treba.



OBRAĆANJE PREDSEDNIKA KLUBA

Poštovani navijači i ljubitelji košarke,

Zbog kašnjenja sportske opreme (greška proizvođača) za sezonu 2017/2018 u KLS, KKK Radnički je odigrao prijateljsku utakmicu u opremi za trening od prošle sezone. Naš tim nije bio u prilici da kompletira opremu u tradicionalnim bojama kluba (crvena i bela), pa je utakmica odigrana u crnim dresovima, što je treća garnitura za trening.

U ime UO i svoje lično upućujem izvinjenje zbog ovog propusta koji nikako ne znači menjanje identiteta našeg kluba. Boje našeg KKK Radnički su uvek bile crvena i bela i tako će ostati zauvek!

U veoma kratkom periodu napravićemo promociju opreme KKK Radnički za sezonu 2017/2018.

Uz zahvalnost za večerašnju posetu i pruženu podršku, sportski pozdrav!

Nikola Lončar, predsednik kluba 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki nadigrao favorizovani ruski Spartak

Foto: Zoran Đorđević/KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html