KKK Radnički odbranio Jezero treći put

KKK Radnički odbranio Jezero treći put

Kragujevački košarkaški klub Radnički ostvario je i treću pobedu na domaćem terenu, pošto je u razmenjenoj paljbi bio bolji od Poleta iz Ratine 95:85 (25:10, 29:22, 18:21, 23:32).

Očekivanja su bila da je Radnički favorit u svom Jezeru, ali do bodova nije došao lako, iako je u jednom trenutku imao prednost od 25 poena. Nakon što su se gosti u petom minutu primakli na četiri poena (12:8), sve do poslednjeg minuta prve četvrtine više im nije bio dopušten niti jedan poen, dok je domaćin serijom 9:0 već tada nametnuo gostima poziciju da "jure" zaostatak do kraja meča. Kragujevčani su diktirali ritam i u drugoj deonici, pa iako su primili znatno više poena (22), imali su i bolju realizaciju (29), tako da su posle 20 minuta odmakli na 54:32. Izabranici Zorana Milovanovića su bili bolji u svim segmentima, ali je trojka više za goste u drugoj četvrtini, kao i nekoliko njihovih uspešnijih dodavanja, dovoljno signaliziralo da će u drugom poluvremenu tek da se rasplamsa borba.

Početnim minuti nastavka i dalje su pripadali Radničkom, međutim, od 24. minuta Polet ulaz u seriju 11:0 kojom je gotovo prepolovio zaostatak - 60:47. Tada su do izražaja došli aduti večeri domaćina - MVP Nikolić i novajlija Tešanović beleže sami 11 poena, pridodao se i Vasilić svojim učinkom, pa je posle 30 minuta bilo bezbrižnih 72:53. Još jednom je ekipa iz Ratine probala da prelomi rezultat, ali serija 7:0 je prekinuta, Nikolić je na asistenciju Kostića poentirao 2+1, a potom još dva puta bio nepogrešiv ispod obruča, pa su poletni gosti morali da se zadovolje tek osvojenim završnim kvartalom.

Uz najkorisnijeg igrača KKK Radnički Nikolića sa 19 poena (uz sedam skokova), još četvorica njegovih saigrača dospelo je među dvocifrene strelce: Arnaut - 16 (trojke 2/4, šest skokova), Zorbas - 11, Stevanović i Kostić (osam skokova) - po deset. Kompletna dvanaestorka je imala svoju minutažu ove večeri i svi igrači su ubeležili poene: Tešanović je kao novajlija u dresu KKK Radnički dao devet poena, Ristić je imao pet, Beočanin i Vasilić - po četiri, N. Nikolić - tri, a Popović i Erac - po dva.

MVP večeri i najbolji strelac bio je Stamenić - 30 poena (indeks 23, trojke 6/14), a docifreni poenteri Poleta bili su još samo Radević - 15 i Gajić - 14, dok je Radulović ostvario 11 skokova, a Sretenović deset asistencija.

IZJAVE AKTERA

Dimitrije Nikolić, MVP KKK Radnički

- Perfektno smo ušli u utakmicu i rezultatski se odlepili odmah na početku. Odlično smo odigrali prvo poluvreme u kom je svih dvanaest igrača već dobilo šansu i svi su je maksimalno iskoristili. Prednost se polako topila krajem treće i tokom četvrte četvrtine. Došlo je do opuštanja u našim redovima zbog velike rezultatske prednosti. Na kraju smo utakmicu ipak mirno priveli kraju. Zahvalio bih se sugrađanima na podršci i nadam se da će posećenost u Jezeru da raste uiz kola u kolo. Pohvalio bih i našeg novog igrača Tešanovića koji se već sjajno uklopio u ekipu.

Zoran Milovanović, trener KKK Radnički

- Odigrali smo savim korektno prvo poluvreme, i u odbrani i u napadu. Igrali smo sa šestoricom mlađih igrača i verovatno ih je stečena razlika opustila, pa su pomislili da je utakmica gotova pre 40. minuta. Polet je u drugom poluvreme zaigrao znatno bolje, a u poslednjoj četvrtini su imali odličan rezultat - dali su nam 32 poena, koliko i za celo prvo poluvreme. To smo odmah evidentirali kao nešto na čemu ćemo bez odlaganja da poradimo.

Iako je dobrim delo odgovornost bila na plećima najmlađih, bodovi nisu ispušteni, što je sklad kojem će klub težiti i ubuduće, ističe Milovanović.

- Koristimo svaku priliku da ukažemo šansu mlađim igračima, ovo je bila idealna utakmica za to. Momci su je, realno, iskoristili, a to je prepoznala i publika, bilo je perioda baš zdušnog navijanja, a podeljeni su i aplauzi. Sve to dodatno kompletira ove mlade momke kao prave igrače. Grešaka je bilo, posebno u završih deset minuta, Polet je bolji pogađao više otvorenih šuteva jer smo loše izrotirali, ali ovo su dobri momci koji upijaju sve savete i uveren sam da će biti sve bolji. Raduje me da je Tešanović odradio minute kako smo i očekivali. Bićemo svakim danom sve bolji jer nam se polako vraćaju i povređeni igrači, pa pošto ćemo da popunimo redove, mislim da ćemo uskoro da budemo na visokom nivou.

Šef struke KKK Radnički osvrnuo se i na predstojeće nastupe kluba u Juniorskoj ligi Srbije koji počinju za vikend.

- Rad sa juniorima je jedan od stubova našeg kluba. Pošto smo uspeli da se plasiramo, danas smo dobili i raspored. Prve dve utakmice igramo kod kuće, a premijera je u nedelju (15:30) u hali Gordana Bogojević gde dočekujemo Žarkovo. Naša deca oprobaće se sa najboljima u zemlji, igraće 22 kola jedne kvalitetne lige. Pošto su među njima i prvotimci, nastupajući period je idealan za dalji razvoj juniora našeg kluba, da se u seriji utakmica pokažu u najboljem izdanju. Siguran sam da ćemo tamo negde na proleće, kada budemo rezimirali sezonu, imati pozitivne utiske o igračima koji su uznapredovali u Radničkom, da će to biti igrači kojima ćemo moći da poverimo glavne zadatke u prvom timu.

Iako su prinudno van sastava, saigrače je ove večeri srčano bodrila i petorka povređenih: Šamanović, Milosavljević, Knežević, Popović, Tomašević - na najlepši način ilustrujući hemiju koja postoji u klubu...

U petom kolu Druge lige-Zapad KKK Radnički gostuje Priboju, a utakmica je na programu već u subotu 29. oktobra od 19 časova.

STATISTIKA 

GALERIJA

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html