Odbojkaši počinju povratak na vrh

Odbojkaši počinju povratak na vrh

Odbojkaški klub Radnički otvara novu sezonu Superlige gostovanjem Kleku u subotu 15. oktobra od 19 časova.

Biće to sezona kojom će Kragujevčani probati da se krupnim koracima domognu samog vrha domaćeg prvenstva, sudeći prema optimističnim najavama iz kluba. Cilj sezone je ulazak u plej-of, a u redovima nekadašnjeg prvaka države i osvajača nacionalnog Kupa veruju da je to moguće jer je klub "ušao u mirne vode", nakon grčevite borbe za goli opstanak (ujedno i status superligaša).

Jedan od igrača koji je Kragujevčanima donosio silnu radost u tim minulim danima je Vladimir Čedić koji nakon "odsustva" iz prestonice Šumadije, ponovo nosi dres Radničkog. Oran da sada već i internacionalno iskustvo priloži kao svoj doprinos ostvarenju klupskih ambicija, za portal PPNS najpre se osvrće na pripremi period.

Čedić: Pripremni period je protekao bez povreda koje su česta pojava u tom delu sezone. Što se tiče fizičke spreme, ona je i dalje u fazi podizanja, sezona je dugačka, tako da se forma gradi za period oko Nove godine kada počinju najbitnije utakmice.

Ambicije kluba su sredina tabele, moje lične ambicije - četvrto mesto, kaže Čedić, a o ovosezonskoj konkurenciji dodaje:

Čedić: Mislim da treba da radimo na sebi i svojoj igri i puno ne razmišljamo o ekipama koje su sa druge strane mreže. Ako baš nekoga trebam da napomenem, verujem da su to Crvena zvezda, Vojvodina i Novi Pazar. Zanimljivo je da ove godine u ligi ima dosta povratnika iz inostranstva, tako da će i druge ekipe imati taj spoj mladosti i iskustva.

Prvi nastup Radničkog pred domaćom publikom biće protiv Novog Pazara u drugom kolu (prilika je to za revanš posle memorijala "Aleksandar Gigović-Giga"), ali pre toga je premijerno kolo u kojem je domaćin Klek.

Čedić: Što se tiče Pazara, odigrali smo jednu rezultatski neizvesnu utakmicu, ako izuzmemo onaj. treći set. Oni važe za jednog od favorita za osvajanje ovogodišnje titule, tako da smo imali šansu da vidimo gde smo mi u toj priči. Klek je sastav sa puno iskusnih igrača. Imaju bivšeg reprezentativca Roljića i Narandžića koji su igrači sa inostranim iskustvom, tako da sigurno nisu ekipa za zanemarivanje. Hala u Kleku je veoma mala, što može da stvori atmosferu koja njima više odgovara, ali ako se to izuzme, naravno, očekujemo pobedu.

U spoju iskustva i mladosti, Čedić u klubu važi za jednu od ključnih uzdanica (i) u novoj sezoni. Korektor Radničkog ima i posebne motive koji su ga opredelili za povratak u Kragujevac:

Čedić: Uz igračke ambicije, da se vratim na mesto stare slave, vraćam se u Kragujevac, pre svega, iz razloga što mi se supruga porodila, pa je moja želja da taj rani period provedemo zajedno u gradu koji volimo.

Za povratak OK Radnički na "stare staze slave i uspeha", stručni štab koji predvodi trener Predrag Srećković izabrao je sledeće igrače:

  • 1) Aleksa Matić (1999, 205 - K*)
  • 2) Nikola Srećković (1999, 194 - T)
  • 3) Nikola Goić (1994, 204 - B)
  • 4) Nikola Žugić (1997, 193 - T)
  • 5) Boris Martinović (1992, 200 - B)
  • 6) Dušan Vulović (1985, 197 - P), kapiten
  • 7) Aleksandar Zubić (1999, 198 - B)
  • 8) Miodrag Milutinov (1995, 200 - P)
  • 9) Arsenije Protić (1990, 194 - P)
  • 10) Marko Maksimović (1985, 200 - B)
  • 11) Zoran Petrović (1996, 187 - T)
  • 12) Vladimir Čedić (1987, 202 - K)
  • 13) Vukašin Rajković (1995, 194 - T)
  • 15) Srđan Pantelić (1988, 182 - L)
  • 16) Nemanja Opačić (1991, 197 - P)
  • 17) Janko Pantović (1994, 180 - L)
  • 18) Aleksa Živić (2001, 193 - P)
  • 20) Milan Krstić (1997, 200 - B)

* godište, visina, pozicija (libero, primač, korektor, bloker, dizač)

Parovi prvog kola Super lige:

  • Vojvodina - Jedinstvo 3:1
  • Niš - C. zvezda
  • Spartak - Partizan 
  • Klek - Radnički
  • Novi Pazar -R ibnica

RASPORED

Foto: PPNS/Milena Petrović 

OK RADNIČKI SAJT LIGEFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html