OI 2021: Izjave strelaca Damira Mikeca i Milutina Stefanovića (VIDEO)

OI 2021: Izjave strelaca Damira Mikeca i Milutina Stefanovića (VIDEO)

Prva medalja za Srbiju u Tokiju: Damir Mikec osvojio srebro!

Drugog dana Olimpijskih igara u Tokiju Srbiju je medaljom obradovao strelac Damir Mikec.

Strelac Damir Mikec osvojio je srebro u disciplini vazdušni pištolj 10m, što je prva medalja Olimpijskog tima Srbije na Igrama u Tokiju.

Na svojim četvrtim Igrama u karijeri Mikec je uspeo da se domogne medalje koja mu je dugo bila cilj i koja mu je jedina falila u karijeri.

- Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne nedostaje. Iz četvrtog puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe. Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi: Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović, rekao je Mikec za sajt Olimpijskog komiteta Srbije po osvajanju medalje.



Uz Damira su bilo njegovi saborci iz reprezentacije Srbije u streljaštvu, a među njima olimpijka Sanja Vukašinović koja je napravila video zapis sa ceremonije dodele medalje.

PRVI PRVI NA SKALI OI 2021 Izjave strelaca Damira Mikeca i Milutina Stefanovića 2

U ovom svečanom trenutku za srpski sport, svojoj koleginici sažetu izjavu je dao Milutin Stefanović, srpski olimpijac (član "Čika Mate" iz Kragujevca):

- Neizmerno mi je drago što je moj cimer napravio ovaj fenomenalni rezultat i uneo pozitivnu atmosferu. Mogu da kažem da je "povukao nogu", nadam se da ćemo na krilima njegovo uspeha mi već od sutra stajati tamo.

Stefanović izlazi tri puta "na crtu": 25. jula, 27. jula i 2. avgusta, gađaće puškom dva puta solo i jednom u miksu. Naknadno detaljnije o njegovim nastupima...



SREBRO ZA DAMIRA MIKECA - PRVA MEDALJA ZA SRBIJU NA OI 2021


Izvor/Foto: OKS
Video snimak: Sanja Vukašinović

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html