Prijem u Kragujevcu za paraolimpijca Dragana Ristića i olimpijca Milutina Miku Stefanovića

Prijem u Kragujevcu za paraolimpijca Dragana Ristića i olimpijca Milutina Miku Stefanovića

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović organizovali su svečani prijem za paraolimpijca Dragana Ristića i olimpijca Milutina Miku Stefanovića, članove streljačkog kluba „Čika Mata“. Dragan Ristić se iz Tokija vratio u Kragujevac sa dve zlatne medalje u streljaštvu, u disciplinama vazdušna i malokalibarska puška. Prijemu je prisustvovao i Milan Armuš, predsednik streljačkog kluba „Čika Mata“.

- Ne sporeći činjenicu da je sport najvažnija sporedna stvar na svetu, mislim da Kragujevac treba dobro da zna imena Dragana Ristića i Milutina Mike Stefanovića. Sam odlazak na Olimpijadu je po sebi veliki čin, veliko postignuće u jednom sportu, a posebno onda kada se vratite kući sa medaljom. U ovom slučaju, Dragan Ristić je Kragujevcu i sebi doneo dve zlatne medalje, postavio je sjajne rekorde, i olimpijske i svetske, i to je nešto što stavlja Kragujevac na sportsku mapu sveta. Naš streljački klub „Čika Mata“ je najstariji strljački klub u Srbiji, za četiri godine ćemo proslaviti vek i po postojanja i to nam služi na čast i ponos. Zaista je zadovoljstvo i gradu, pretpostavljam i svim građanima, da grad pomaže razvoj sporta, posebno one pojedince i klubove koji ostvaruju najveće moguće, svetske rezultate, rekao je gradonačelnik Dašić koji je ovom prilikom Ristiću uručio zlatnik sa grbom grada.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport istakao je da je velika čast za Kragujevac da ima jednog paraolimpijca i jednog olimpijca, i da se ono što lokalna samouprava ulaže u sport vrati na najbolji mogući način.

- Insistiramo na podizanju sportske infrastrukture koja je ključ pravljenja dobrih rezultata. U narednih mesec dana završićemo rekonstrukciju tzv „malog strelišta“ kluba „Čika Mata“ u hali Jezero, u čast naših olimpijaca i svih mladih koji počinju da treniraju i kreću njihovim stopama – kazao je Stevović.

Dragan Ristić ističe da je ovo medalja koja mu je nedostajala, pored dva evropska i tri svetska zlata. Organizacija u Tokiju je bila na visokom nivou, a testiranja svakodnevna.

- Prezadovoljan sam. Ovo je moja treća Olimpijada. Drago mi je što sam uspeo i vazdušnom i malokalibarskom puškom da osvojim zlato, da postavim neke nove svetske rekorde i da krunišem svoj rad u poslednje četiri godine sa ove dve medalje. Ispostavilo se da je streljaštvo sada naš ubedljivo najbolji sport i da je najbolje predstavio Srbiju. Pritisak je postojao, posebno u toj prvoj disciplini vazdušnom puškom, ali uspeo sam zahvaljujući dobrom radu, dobrim rezultatima na treninzima, što mi je davalo sigurnost da ću uspeti, i uspeo sam. Imao sam odlične uslove za treniranje i hvala vam na podršci koju pružate klubu. Nadam se da ćemo i u budućnosti, moje kolege i ja, praviti dobre rezultate, kazao je Ristić.

Milutin Stefanović kako kaže, na ovom takmičenju nije uspeo da dođe do planiranih ciljeva, do same medalje ili do finala, ali će svoju energiju i planove usmeriti ka Parizu. Uspeh Stevana Pletikosića, sada Dragana Ristića, kako kaže, veliki je podstrek i motivacija za sve članove kluba. 

Izvor: Grad Kragujevac


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html