Radnički direktno u polufinalnoj grupi Lige šampiona

Radnički direktno u polufinalnoj grupi Lige šampiona

Sjajna vest za srpski klupski vaterpolo stigla je iz sedišta LEN - Radnički je dobio mogućnost da odmah igra u polufinalnoj grupi Lige šampiona i da na taj način bude drugi srpski klub koji će na tom nivou početi najvažnije klupsko evropsko takmičenje, objavio je Vaterpolo savez Srbije.

Pored njega to je dobio i Novi Beograd koji će poput prošle i naredne dve godine biti direktan domaćin završnog turnira, dok Radnički to može da ostvari igranjem bez učešća u kvalifikacijama, odnosno takmičenjem direktno u jednoj od dve poluifinalne grupe. Svaka polufinalna grupa će dati po četiri tima za F8, a jedino je Novi Beograd siguran.

Ovakva odluka rezultat je dva važna momenta, ističe VSS, i pojašnjava.

Pre svega kvalitet Radničkog kao organizacije koji iz godine u godinu sistemski napreduje i jačanjem samog kluba i rezultatima. Podsetimo, Radnički je prvak Srbije i prvak regiona i sastav koji je ostavio odličan utisak prošle sezone u Evropi.

Drugi faktor je ogroman napor čelnika VS Srbije koji su za cilj imali upravo da Srbija ima dva kluba u polufinalnoj grupi Lige šampiona.

Na kraju, u LEN su prepoznali opravdanost ovakve ideje i dali zeleno svetlo Radničkom. To je ogroman dobitak za srpski klupski vaterpolo. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari