Radnički: Rukometaši silni na početku prvenstva; rukometašice poražene u drugom kolu (VIDEO)

Radnički: Rukometaši silni na početku prvenstva; rukometašice poražene u drugom kolu (VIDEO)

Radnički silan na startu prvenstva



Rukometaši Radničkog su u startnom meču Arkus lige za muškarce savladali na svom terenu, lakše od očekivanog, ekipu Novog Pazara rezultatom 35:26, poluvreme 19:12 i tako trijumfom započeli drugu sezonu u našem elitnom takmičenju.

Radnički i Novi Pazar su u prošlosti, počev od Super B lige vodili ljute bitke i njihovi mečevi su obilovali neizvesnošću i rezultatskim preokretima, tako da se i večeras na parketu SBB hale Jezero očekivao susret u sličnom tonu. Domaćin je sa dva pogotka, večeras nezaustavljivih, Davidovića i golom Tubića lako došao do startnog vođstva (3:0, 4. min) i tako nagovestio da sa njim neće biti šale u Kragujevcu. Prenuli su se Pazarci i u 9. minutu sveli razliku na podnošljivih dva (5:3), no Kragujevčani nisu spuštali nogu sa gasa. Neuhvatljivi Barudžić u 13. minutu dovodi svoj tim u prvu osetnu prednost (9:4), koju razgoropađeni Radnički nije ispuštao i povećavao je do kraja prvog poluvremena, koje je rešio u svoju korist rezultatom 19:12.

Drugi deo igre je jedan duži period protekao u igri gol za gol. Održavao je Radnički konstantnu prednost od 7-8 pogodaka prednosti, ne ostavljajući protivniku ni promil šanse da se vrati u igru. Imponovala je požrtvovana i disciplinovana igra u odbrani tima sa Lepenice, a samim tim je i igra u napadu bila rasterećenija. U 43. minutu Knežević postavlja prvu dvocifrenu prednost svog tima (28:18) i već tada je bilo kristalno jasno da će pobeda pripasti domaćinu. Splet događaja na terenu je dao mogućnost stručnom štabu Radničkog da u igru uvede većinu igrača sa klupe i da šansu mladim snagama, koju su oni oberučke prihvatili. Uz asistenciju kolega iz prvog tima, uspešno su priveli utakmicu kraju konačnim rezultatom 35:26.

Svi igrači Radničkog su pružili svoj maksimum u ovom trenutku i zaslužuju pohvale za sve prikazano, ali je važno istaći činjenicu da je mladi Strahinja Đerić „skinuo“ dva sedmerca, kao i prvi superligaški pogodak najmlađeg u timu, 16-godišnjeg Radovana Maljevića.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Dragan Tubić sa 9 i Veljko Davidović sa 8 pogodaka, dok su kod gostiju najraspoloženiji bili Danijel Radisavljević sa 6 i Zlatko Rakić sa 4 postignutih golova.

Igrač utakmice: Dragan Tubić (Radnički)

SNIMAK UTAKMICE:

RK Radnički – RK Novi Pazar 35:26 (19:12)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 170
Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić
Sedmerci: Radnički 4 (3), Novi Pazar 7 (5)
Isključenja: Radnički 14 min, Novi Pazar 6 min

Radnički: Tubić 9, Prodanović 1, Davidović 8, Mutavdžić 3, S. Đerić (1 odbrana, 2 sedmerca), Dobrosavljević, Kasalović 1, Barudžić 7, Knežević 2, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić 1, Stanojev 1, Maljević 1, Petrović, Zlatanović (9 odbrana).

Novi Pazar: Rajičić (8 odbrana), Mujčinović, Radisavljević 6, Stojanović 3, Mrvaljević 1, Međedović 3, Karanović 3, Sefović 3, Gudžević (2 odbrane), Brunčević, Mekić, Rakić 4, Slavuljica 3, Dimitrijević.

Narednog vikenda u okviru drugog kola Arkus lige za muškarce, ekipa Radničkog će gostovati u Beogradu ekipi Obilića.


Bekament slavio u Kragujevcu



Rukometašice Radničkog su u drugom kolu Arkus lige za žene pretrpele poraz na svom terenu od ekipe Bekament BB iz Aranđelovca rezultatom 23:33, poluvreme 13:19.

Pre početka meča je upriličena svečanost povodom završetka bogate rukometne karijere bivšeg kapitena Radničkog Jasmine Kolak, koja je u većem delu nastupala za večerašnje rivale. Predstavnici klubova su joj uručili uramljene dresove uz zahvalnost za sve što je uradila igrajući u oba tabora.

I pre meča se znalo da su Aranđelovčanke apsolutni favorit, jer u svojim redovima imaju niz iskusnih i prekaljenih superligaških igračica. Podmlađena ekipa Radničkog, lišena usluga reprezentativnoh pivota Milijane Stošić, uzrokovane teškom povredom kolena su u meč ušle da što skuplje prodaju kožu. Otvorile su susret startnim vođstvom, 2:0 no gošće ubrzo anuliraju tu prednost. Frenetičnom borbenošću, nošene podrškom sa tribina, Kragujevčanke su održavale egal rezultat. Pri vođstvu 8:7, domaćin ostaje sa samo četiri igračice u polju i očekivao se rezultatski odskok gošći, no domaće rukometašice su uspešno pregurale taj period, postigavši gol preko Teodore Veličković. No, ogromno iskustvo, znatno duža klupa Bekamenta i večeras nezaustavljjiva Sara Garović stupaju na scenu i velikom serijom na poluvreme odlaze sa značajnom razlikom na svom kontu, 13:19.

Nakon 10-to minutnog odmora, domaće rukometašice su izašle na parket u želji da frenetičnom borbenošću i mladalačkim entuzijazmom probaju da smanje prednost. Malo pomalo, strpljivom igrom dolaze do rezultata 18:22 u 41. minutu, koji im je dao nadu da utakmicu učine neizvesnom. No agresivna odbrana, prodornost, iskustvo i duža klupa gošći su se isprečila na tom putu. U tom periodu utakmice, domaće rukometašice su imale par šuteva u okvir gola, ne iskoristivši 4-5 kontranapada u trenucima kada je i bilo vremena da se nadoknadi rezultatski nedostatak. Sve njihove pokušaje, Aranđelovčanke su uspešno osujetile i kući ponele bodove iz Kragujevca, konačnim rezultatom, koji je čini se previsok, 23:33.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 7i Ksenija Petrović sa 4 pogodaka, dok je kod gošći daleko najefikasnija bila Sara Garović sa 15 postignutih golova.

Igrač utakmice: Sara Garović (Bekament)

SNIMAK UTAKMICE:

RK Radnički – ŽRK Bekament BB 23:33 (13:19)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 152
Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević

Sedmerci: Radnički 1 (1), Bekament 4 (3)
Isključenja: Radnički 14 min, Bekament 16 min

Radnički: J. Pojužina, Veličković 7, Bjelak 1, Knežević 2, Rašković, Blagojević, Vlašković, Stoiljković 2, K. Petrović 4, Ž. Pojužina, Vasović, T. Petrović 1, Inđić 3, Petković (5 odbrana, sedmerac), Ranković, Todorović 3.

Bekament BB: Mitrović, Radojičić, Preković, Stepanović 3, Anić 3, Petrović 3, Simić (11 odbrana), Lazarević, Ankič 1, Stekić 1, Agatunović 3, Kocić 1, Radulović, Nićiforović, Mančić 3, Garović 15.

U narednom kolu, Radnički će ugostiti ekipa Vojvodine u Novom Sadu. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html