Revanšom Partizanu juniori Radničkog ’’overili’’ drugu fazu JLS

Revanšom Partizanu juniori Radničkog ’’overili’’ drugu fazu JLS

KKK Radnički je savladao beogradski Partizan 84:74 (22:25, 24:19, 20:13, 18:17), u utakmici 20. kola Juniorske lige Srbije.

To je deveti trijumf Kragujevčana u prvenstvu najboljih juniorskih ekipa Srbije kojim su se domogli šeste pozicije na tabeli i sasvim izvesno obezbedili drugu fazu takmičenja u kojoj se odlučuje o tituli prvaka.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu tokom prvih deset minuta, da bi u završnici Beograđani obezbedili prednost za jedan posed lopte - 25:22. Slično se razvijala i druga deonica, samo je finiš ovoga puta pripao domaćoj ekipi. Šumadinci realizacijom u poslednjim napadima osvajaju ovaj kvartal za pet poena - 24:19, a time i poluvreme - 46:44.

Nakon predaha, ekipa Darka Milojevića uspeva da nametne ritam kojim više nije dolazilo do rezultatske "klackalice". Naime, Partizan u 21. minutu poenima Tadića vodi 48:46, a onda "egzekuciju" primenjuje Tomašević, poenima mu se pridružuju Ristić, Popović i N. Nikolić, pa Radnički u 26. minutu dolazi do dvocifrene prednosti - 62:51. Posle 30 minuta nadmetanja rezultat je bio 66:57, gosti se serijom 6:0 približavaju na 66:63 u 33. minutu, nakon čega su usledila dva "prazna" minuta za realizaciju oba sastava. Opet je Tomašević načinio prelomni potez, beleži trojku posle koje Partizan više nije uspevao da bitnije poremeti igru Radničkog. Osvojenim bodovima Kragujevčani su se revanširali za poraz u prvom delu sezone.

Najkorisniji igrač utakmice bio je kapiten domaćih Ristić - indeks 25, ostvario je 19 poena, tri skoka, četiri asistencije, šest iznuđenih prekršaja. Strelce Radničkog predvodio je Tomašević koji je bio nadomak dabl-dabl učinka sa 21 poenom (trojke 5/9) i devet skokova, a dvocifren skor imao je i Glišović - 15. Poene su ubeležili i: N. Nikolić i Zindović - po devet, Radojević - pet, Zorbas - četiri, Milenković - dva.

- Ovo je bila najbitnija utakmica sezone za nas i odigrali smo je maksimalno korektno sa minimalnim brojem grešaka. To je i doprinelo velikoj pobedi nad Partizanom. Najbitniji je bio početak gde smo svi bili koncentrisani i sa velikom željom za pobedom. Utakmica je rešena trojkama gde smo pokazali da smo u teškim situacijama hladne glave i velikog srca. Okrećemo se novom izazovu koji nas čeka posle praznika, izjavio je za klupski sajt MVP i kapiten Kragujevčana Ristić.

U sastavu iz Beograda Latinović je imao 20 poena, Adžić poen manje, a Popović 13.

Trener KKK Radnički Darko Brajković je rečima hvale za izabranike započeo analizu "odlične utakmice".

- Odigrali smo svih 40 minuta koncentrisano i borbeno, radili smo pametne stvari i to nas je dovelo do pobede. Dobro smo pripremili utakmicu, i pored ubedljivog poraza u prvom delu znali smo na koji način možemo da igramo protiv Partizana. Ostaje nam da se pripremimo za naredne dve utakmice kako bismo izborili što bolju poziciju na završnom turniru. Svaka čast momcima na pokazanoj energiji i želji. Čestitke i protivničkoj ekipi na odličnoj utakmici, izjavio je Brajković.

STATISTIKA

Do kraja prve faze takmičenja, posle vaskršnje pauze, Radnički se sastaje sa slabijeplasiranim komšijama - 22. aprila gostuje čačanskom Železničaru, a u poslednjem kolu dočekuje Polet iz Ratine. 

S obzirom da su definitivno među osam najboljih ekipa regularnog dela prvenstva, Brajkovićevi puleni će svojim sugrađanima i u maju priređivati najbolju juniorsku košarku koju ima Srbija. 

Foto: arhiva KKK Radnički
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  
 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html