SPD Radnički: Vesti, 10. 10. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 10. 10. 2021.

Vaterpolo

Pobeda Radničkog na kragujevačkoj premijeri

You are currently viewing Pobeda Radničkog na kragujevačkoj premijeri

U drugom kolu Super lige Srbije, na premijeri pred domaćom publikom, vaterpolisti Radničkog savladali su novajliju u najelitnijem srpskom takmičenju, ekipu Proletera iz Zrenjanina, rezultatom 13:5.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni u jednom trenutku, jer je aktuelni šampion bio prejak za prvaka prošlosezonskog prvoligaškog takmičenja. Od samog starta nametnuo je svoj ritam, pa je na poluvreme otišao sa pet golova „viška“ (6:1).

Kako je meč odmicao, prednost Kragujevčana je rasla, do maksimalnih osam golova u finišu susreta.

Najefikasniji u pobedničkim redovima sa po dva gola bili su Stefan Branković, Nebojša Toholj, Nikola Lukić, Josip Vrlić i Marko Radulović, a toliko je postigao i Mirel Ćatović na drugoj strani.

Posle dve utakmice protiv slabijih protivnika, pred Kragujevčanima su tek veliki izazovi i serija mečeva sa znatno kvalitetnijim rivalima, a već za nedelju dana očekuje ih prvi od nekoliko derbija sa ekipom Novog Beograda.

Radnički – Proleter 13:5 (3:1, 3:0, 3:2, 4:2)

KRAGUJEVAC – Zatvoreni bazen SPD „Radnički“. Sudije: Prlić i Srećković

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 2, Panić, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Toholj 2, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović

PROLETER: Šantalab, Čabrilo, Parivodić, Ljubenović, Rončević, Ilić, Janjić, Ćatović 2, Trkulja 1, Bosić, Matković 1, Lalić, Sretković, Marić 1. Trener: Brdaić


Odbojka

Kragujevčani preplivali Nišavu

You are currently viewing Kragujevčani preplivali Nišavu

Odbojkaši Radničkog su u drugom kolu BPŠ Superlige popravili utisak sa starta šampionata, savladavši ekipu OK Niš u gostima rezultatom 0:3 (21:25,22:25,16:25) i tako popravili bodovni saldo na tabeli.

Krenuli su odlično Šumadinci u nameri da isprave kiks iz duela sa Spartakom i lako došli do startnog vođstva 0:3, nastavili u istom ritmu i ubrzo je na semaforu stajao rezultat 4:9. Prenule su se Nišlije i malo po malo anulirali vođstvo Radničkog, stigavši na minus 1 (15:16). Vratio se u igru Radnički i blokom Radevića ponovo stiče startnu prednost (15:18) što je nateralo klupu domaćina da posegne za minutom odmora. Održavali su Kragujevčani prednost, sve do as servisa Jelića za 21:22. Reagovao je šef struke gostiju Kobiljski i savetima pokrenuo svoje igrače koji smečom Ivankovića uspešno privode kraju prvi deo igre rezultatom 21:25.

Krenuo je izjednačeno drugi set, domaćin je pokušao svim snagama da stekne početnu prednost, no gosti se nisu dali. Nakon 5:5 gosujući odbojkaši preuzimaju inicijativu i dolaze do velikih 5 poena prednosti (6:11). Uspele su Nišlije da u jednom trenutku smanje na 3 razlike (15:18), no Radnički se vraća u igru (16:22). Kratkotrajno opuštanje pri kraju ovog dela susreta (22:24) je rešio Koprivica poenom za konačnih 22:25.

I treći set OK Niš se držao u egalu sve do trećine ovog dela igre. Nišlije imaju vođstvo 9:8, no Radnički brzo vraća posed lopte i blokom Rikarda prvi put stiče 2 poena prednosti (9:11). Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim, pa tako nakon rezultata 11:17, beležimo i ubedljivih 12:21. Šumadinci blokom Kovača rešavaju meč konačnim rezultatom 16:25.

Svi igrači Radničkog su dali svoj maksimum u osvajanju celog plena, ali se moraju istaći role kapitena Alekse Matića i Vuka Ivankovića.

Najbolji poenteri u redovima Radničkog su bili Matić sa 14 i Ivanković sa 10 osvojenih poena, dok su kod domaćina najuspešniji bili Jelić sa 14 i Pržić sa 12.

OK NIŠ – RADNIČKI 0:3 (21:25,22:25,16:25)

NIŠ, Hala: Čair

NIŠ: Pržić 12 (3blk), Mašulović 9 (2blk), Savić 3 (1blk), Jović (libero), Đokić 1, Milovanović 4 (2blk), Miljković, Konstandinović, Stojković 3 (1blk), Živanović 2, Cvetanović, Jelić 14 (5blk), Raos, Jovanović

RADNIČKI: Antić, Ivanković 10 (6blk), Vidović, Pantović (libero), Đurić, Vukmirović, Koprivica 10 (2blk), Milutinović 5 (2blk), Ricardo 2 (2blk), Pejković, Matić 14 (7blk), Radević 6 (1blk), Majstorović (libero), Kovač 2 (1blk)

U narednom kolu u nedelju 17. oktobra odbojkaši Radničkkog će u svojoj SBB hali Jezero dočekati ekipu Mladog Radnika iz Požarevca.


Košarka

(M) Dubočica plitka za Kragujevčane

You are currently viewing Dubočica plitka za Kragujevčane

Drugo kolo Košarkaške lige Srbije između KK Zdravlje iz Leskovca i KK Radnički iz Kragujevca donelo je dramu koja je karakteristična za ove dve ekipe. Počeli su košarkaši Radničkog odlično utakmicu, povevši 5:0 na samom početku gde su jakom odbranom dominirali tokom čitave prve četvrtine. Krajnji rezultat prve četvrtine 24:15 dovoljno govori o kvalitetu odbrane Radničkog i o njihovoj želji za pobedom.

Druga četvrtina je takođe počela odgovorom ekipe Zdravlja na agresivnu odbranu Kragujevčana. Leskovčani su pojačali pritisak i uspeli da se približe na 3 poena zaostatka, krajnji rezultat prvog poluvremena je 33:30 u korist gostujuće ekipe.

Rezultatska klackalica je počela i u trećem delu utakmice. Na sjajnu igru Kragujevčana nadovezali su se dobri napadi domaće ekipe. Rezultat je tokom treće četvrtine bio vrlo neizvestan i nagoveštavao da će poslednja četvrtina rešiti pobednika.

Tako je i bilo. Sam početka poslednje četvrtine je protekao u kvalitetnoj igri obe ekipe gde se igralo „koš za koš“, gde su odbrane bile dominantne i košarkaši obe ekipe su sa mnogo truda dolazili do poena. Polovinom poslednjeg dela meča domaći košarkaši po prvi put prelaze u vođstvo 61:60. Nakon tajmauta trenera Ivice Vukotića, košarkaši Radničkog su serijom od vezanih 5 poena primorali Zdravlje da ponovo zatraži tajmaut, da se pregrupiše i da krene u poslednjih pet minuta sa idejom da pobedi utakmicu. Na 40 sekundi do kraja, pri rezultatu 71:71 Kragujevčani su krenuli u napad. „Trojka“ Dumića u poslednjim sekundama donosi pobedu ekipi Radničkog, konačnim rezultatom 74:71.

Košarkaše Radničkog već sledeće nedelje očekuje prvoplasirana ekipa na tabeli KK Mladost iz Zemuna. Gde će sada već osokloljeni Kragujevčani imati veliki motiv da se pokažu u najboljem svetlu svojoj publici i da zabeleže prvu pobedu na svom parketu.

(Ž) Težak poraz od šampiona

You are currently viewing Težak poraz od šampiona

Košarkašice Radničkog su pretrpele težak poraz u svojoj SBB hali Jezero od Crvene zvezde rezultatom 66:104 (21:25, 17:34, 16:28, 12:17). Domaće su samo u prvoj četvrtini parirale ekipi Zvezde, šta više, držale su igru pod kontrolom do poslednjeg minuta deonice. Onda je usledilo nekoliko vezanih grešaka u početku organizacije napada što je rezultiralo preokretom i vođstvom gošći na kraju prvih 10 minuta od plus 4 (21:25).

Brzo su izabranice Dragana Vukovića prešle na dvocifrenu prednost i neizvesnost je nestala. Presingom po celom terenu tokom skoro celog meča su uspevale da lako poentiraju iz osvojenih lopti i kontranapada. Ekipa Radničkog je ušla oslabljena u utakmicu i nije mogla da pruži jači otpor beogradskoj ekipi.

U ekipi trenera Nenada Milovanovića, izdvojila se Jack Animam, koja je jedina uspevala da drži ekipu koliko toliko u igri i na pristojnoj razlici u poenima. Meč je završila sa 29 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Sa druge strane, bilo je mnogo raspoloženih igračica, a najbolje partije su pružile, kapiten, Nevena Naumčev sa 20 poena, Maša Janković sa 14 poena i 8 skokova i Nadežda Nedeljkov sa 13 poena i 3 asistencije.


Rukomet

(M) Kragujevčani skupo prodali kožu u Slanoj bari

You are currently viewing Kragujevčani skupo prodali kožu u Slanoj bari

Rukometaši Radničkog su u četvrtom kolu Arkus lige za muškarce pretrpeli poraz u Novom Sadu od šampiona Vojvodine rezultatom 33:26, poluvreme 13:12 iako su do 40. minuta držali konce igre u svojim rukama. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčani imaju skor od dve pobede i dva poraza.

Nakon odlične partije u prethodnom kolu, Kragujevčani su na gostovanje osmostrukom šampionu krenuli osokoljeni i motivisani u želji da probaju da pomrse konce favorizovanoj ekipi Vojvodine. Odlično je Radnički otvorio utakmicu, 5-1 odbrambena formacija je zadavala glavobolje napadu domaćina, a raznovrsnost u napadu ih dovodi do vođstva u uvodnom delu (1:4, 9. min). Sveo je gost šampiona na samo jedan postignut gol u prvih 11 minuta, što im je davalo dozu ohrabrenja za dalji tok susreta. Probudili su se Novosađani i serijom 6:1 prelaze u vođstvo 7:5 (18. min). Dobro se držao Šumadijski superligaš u odbrani, zaustavljeni su naleti domaćina, jedino nisu imali lek za večeras raspoloženog reprezentativca Jovicu Nikolića, koji je golovima i asistencijama držao u životu svoj tim. Do kraja poluvremena je viđena izjednačena igra, što pokazuje i krajnji rezultat nakon 30 minuta igre – 13:12.

Pogotcima Barudžića i Davidovića, Kragujevčani otvaraju drugo poluvreme i prelaze u vođstvo (13:14, 32. min). Funkcionisalo je sve u igri gostiju, koji u 36. minutu dolaze do 3 gola prednosti (15:18), što je izazvalo reakciju minutom odmora Vojvodine, nakon koga domaći rukometaši maksimalno pojačavaju agresivnost u odbrani, predvođeni iskusnim Verkićem na golu, a iz pomenute defanzive su usledili laki golovi i velikom serijom 8:1 opravdavaju svoj renome i prelaze u vođstvo (23:19, 45. min). Pokušali su igrači Radničkog sve što je u njihovoj moći da se vrate u utakmicu, ali im protiv zahuktalog domaćina to nije uspelo. Krajnji rezultat 33:26 možda i ne odražava pravi odnos snaga u većem delu utakmice, ali raduje činjenica da su Kragujevčani u 2/3 susreta bili ravnopravan protivnik.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Jovica Nikolić sa 9 i Branko Tomić sa 8 pogodaka, dok su kod Radničkog najraspoloženiji bili Miloš Barudžić sa 7 i Veljko Davidović sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jovica Nikolić (Vojvodina)

RK Vojvodina – RK Radnički: 33:26 (13:12)

Novi Sad: SC “Slana bara”. Gledalaca: 200
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović
Sedmerci: Vojvodina 5 (3), Radnički 3 (3)
Isključenja: Vojvodina 12 min, Radnički 12 min

Vojvodina: Abramović 1, Milić 1, Verkić (8 odbrana), Žmarc 3, Milenkoviuć, Tasić 1, Podunavac, Rađenović 3, Ratković 2, Tomić 8, Nikolić 9, Kljaić 5, Bunjevčević, Šotić, Bedoui (5 odbrana), Andrić

Radnički: Tubić 2, Prodanović 1, Davidović 6, Mutavdžić 1, Dobrosavljević, Kasalović 2, D. Petrović (2 odbrane), Barudžić 7, Knežević 3, Utvić 1, Stevanović, L. Đerić, Stanojev 3, Maljević, P. Petrović, Zlatanović (6 odbrana, sedmerac)

Narednu utakmicu petog kola Arkus lige za muškarce, Radnički će odigrati u subotu 16. oktobra, kada će ugostiti ekipu Metaloplastike iz Šapca.

(Ž) Evropa u Kragujevcu

You are currently viewing Evropa u Kragujevcu

San svakog sportiste na klupskom nivou je da u određenom delu karijere predstavlja svoj klub i grad u nekom od evropskih takmičenja. Ova, vicešampionska generacija rukometašica Radničkog je dosanjala svoj san gde če nakon srebrne medalje u minulom šampionatu Srbije, odigrati dvomeč u Evropskom kupu protiv karakterističnog izdanka skandinavske škole rukometa, švedskog vicešampiona, ekipe Horsa iz istoimenog grada. Kragujevčanke se vredno pripremaju za istorijske susrete u želji da pokušaju da obezbede prolaz u narednu rundu.

Nakon teških utakmica na početku prvenstva, imamo „pauzu“ od nešto više od nedelju dana, koju smo iskoristile kao pripremnu nedelju za utakmice koje slede. Najpre nas očekuje težak duel sa šampionom države, ekipom Jagodine, a zatim ono što sve devojke željno iščekuju, evropska utakmica, sa ekipom Horsa iz Švedske. Radimo maksimalno angažovano, pogotovo na fizičkom delu, pošto obe ekipe igraju brz rukomet. Skandinavski stil igre nije potrebno komentarisati, tako da željno iščekujemo da ih ugostimo i da se uz podršku sa tribina, predstavimo u najboljem svetlu evropskom rukometnom svetu, najavila je evropsku premijeru kapiten Radničkog Tijana Petrović.

Rukometašice Radničkog će ugostiti vicešampiona Švedske u prvom susretu Evropskog kupa u subotu 16. oktobra u SBB hali Jezero sa početkom od 19 časova.


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html