SPD Radnički: Vesti, 13. 6. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 13. 6. 2020.

TODOROVIĆ ZASLUŽIO POVERENJE

Košarkaški klub Radnički produžio je saradnju sa trenerom Igorom Todorovićem na još godinu dana. Jedan od najboljih kragujevačkih košarkaških stručnjaka tako će imati priliku da predvodi Šumadince u najvišem stepenu takmičenja – Košarkaškoj ligi Srbije.

Kao čovek koji se ne libi izazova, Todorović je preuzeo Radnički u jednom prilično delikatnom trenutku, kada je klub ispao iz Košarkaške lige Srbije i kada je njegova sudbina visila o koncu. Već u prvoj takmičarskoj sezoni, Todorović je sa prilično skromnim i mladim rosterom obezbedio opstanak u drugoligaškoj konkurenciji.

U međuvremenu, klub je ulaskom u Sportsko privredno društvo Radnički ponovo stao na zdrave noge, pa su se tako stvorile objektivne okolnosti da se napadne viši rang takmičenja. Nova uprava kluba odlučila je da zadrži Todorovića na klupi i poveri mu izvršenje ove nimalo lake misije, što se na kraju pokazalo kao pravi potez.

Izuzetno nam je drago što smo postigli dogovor o produžetku saradnje sa Igorom Todorovićem. Kao neko ko je uveo ovaj tim Radničkog u Košarkašku ligu Srbije, on je zaslužio da ga vodi i u najvišem rangu takmičenja. Želja nam je da mi kao klub i on kao trener paralelno napredujemo u godinama koje slede, izjavio je Ivan Milošević, generalni sekretar Sportskog privrednog društva Radnički.

Sam Todorović naglašava da je do nastavka saradnje došlo na obostrano zadovoljstvo i da su se njegove lične ambicije u potpunosti poklopile sa klupskim.

Kao što je već poznato, Radnički će od naredne sezone ponovo igrati u KLS-u, a naša želja je da tu ne budemo epizodisti, kao što je bio slučaj u nekim prethodnim vremenima. Evidentno je da klub iz dana u dan sve više napreduje i da zauzima značajno mesto na košarkaškoj mapi Srbije. Klubu je vraćen pravi sjaj i nije ni čudo što čitava košarkaška javnost u zemlji priča o nama samo u superlativu, ponosno ističe Todorović.

U Radničkom se već uveliko pripremaju za nastup u najkvalitetnijem rangu takmičenja. Prioritet je opstanak u ligi, a ukoliko se ukaže prilika za nešto više od toga, Kragujevčani je sigurno neće ispustiti.

Ove sezone želimo da zadržimo prvoligaški status, ali se naravno ne odričemo ni borbe za jedno od prva tri mesta koja vode u ABA 2 ligu. Pokušaćemo da zadržimo okosnicu ekipe iz prošle sezone i nadogradimo je sa još par kvalitetnih igrača. Takođe, plan nam je da afirmišemo što je moguće više mladih igrača i da im pružimo adekvatan prostor za dalji napredak, dodao je Todorović, koji se na kraju zahvalio upravi na poverenju, a navijačima na bezrezervnoj podršci, uz želju da ih naredne sezone bude u još većem broju na tribinama „SBB hale Jezero“.

LUKIĆ I DOBOŽANOV U REPREZENTACIJI!

Vaterpolisti Radničkog, Nikola Lukić i Lazar Dobožanov, nalaze se na pripremama seniorske reprezentacije Srbije u Beogradu.

Kako su klupska i reprezentativna takmičenja otkazana, selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić, odlučio je da okupi najbolje srpske vaterpoliste, a u zavisnosti od rasporeda, postoji mogućnost da im se u kasnijoj fazi priprema priključe i još neki mlađi igrači.

Srpski reprezentativci će raditi u ciklusima od po nekoliko dana, uz kratke pauze, sve do 25. jula, a na polovini rada očekuje ih desetodnevni odmor.

Podsetimo, Olimpijske igre su pomerene za narednu godinu.

DRŽAVNO PRVENSTVO U KROS TRIATLONU NA ŠUMARIČKOM JEZERU

Nova sezona triatlonskih takmičenja u Srbiji biće otvorena u nedelju, 14. juna, trkom državnog prvenstva u kros triatlonu na jezeru u Šumaricama.

S obzirom da će ovo biti jedna od prvih trka u svetu pogođenom pandemijom virusa Covid-19, za nju vlada veliko interesovanje, tako da su svoj dolazak u Kragujevac najavili i novinari Svetske triatlonske unije.

Na trci, koja se sastoji od 500 m plivanja, 10 km vožnje bicikla i 2,4 km trčanja, nadmetaće se najbolji srpski triatlonci, kao i gosti iz Italije, SAD i Rumunije.

Posebnu pažnju izazvaće okršaj višestrukog prvaka Srbije i Balkana Ognjena Stojanovića, koji se posle nekoliko godina pauze ponovo vraća na domaću scenu, i četvorostrukog prvaka države, Kragujevčanina Strahinje Trakića.

Organizatori takmičenja su Srpska triatlonska unija, Klub ekstremnih sportova Kragujevac i Sportsko privredno društvo Radnički, a početak trke je planiran za 12 časova.

Pored trke državnog prvenstva u kros triatlonu, posetioci ovog istinskog spektakla na Šumaričkom jezeru moći će da prisustvuju teorijskoj i praktičnoj nastavi iz windsurfinga (jedrenja na dasci) i stand up paddlinga (veslanja na dasci), koju će izvoditi profesionalni instruktori sa Ada Bojane.

Početak nastave predviđen je za 10 časova.

SPD RADNIČKI SPREMNO DOČEKUJE SUGRAĐANE U SPORTSKIM OBJEKTIMA

Završetak vanrednog stanja, izazvanog epidemijom Covid-19, SPD Radnički je dočekao spreman kako bi u svojim objektima omogućio sugrađanima, kao i sportskim klubovima iz svog sastava vrhunske uslove za nastavak bavljenja sportom.

Nakon otvaranja „Avantura-Parka“ na radost najmlađih Kragujevčana, renovirano je višedecenijsko kultno mesto okupljanja generacija naših sugrađana-košarkaški teren u Velikom parku, koji sada pruža sve uslove kako profesionalcima, tako i rekreativcima za uživanje u čarima ove magične igre.

Sa ponosom možemo reći da je ovo poslednji objekat koji je rekonstruisan. U celu priču smo krenuli 19. oktobra prošle godine, vrednost projekta je 175.000 evra, od čega je grad izdvojio 27 hiljada, a ostatak je donirao EUPRO. Može se reći da se nalazimo na kultnom mestu, ne samo za generacije Kragujevčana, jer ovaj teren nije služio samo za bavljenje sportom, ovde se učila hijerarhija u društvu, pravila ponašanja, dešavale su se prve ljubavi i može se reći da u sebi nosi i celokupnu istoriju Kragujevca, istakao je Bojan Ilić, direktor SPD Radnički.

Činjenica koja posebno raduje sve ljubitelje sporta je da je teren stavljen u funkciju par dana nakon zvanične potvrde da će košarkaši Radničkog od iduće sezone nastupati u eliti i da će imati još bolje uslove za nesmetani rad i pripreme, kao i građanstvo koje želi da se bavi sportom i oseti onaj pravi, izvorni duh Kragujevca.

Naglasio bih da je košarkaški teren poprimio sasvim novi oblik. Rekonstruisali smo tribine, uradili modernu kišnu kanalizaciju, stavili novu podlogu, ogradu, reflektore i nove koševe, tako da sada zadovoljava sve najviše svetske standarde i svrstava ga u red najmodernijeg sportskog objekta u gradu, a pritom je zadržao onaj stari šmek i šarm našeg grada, nadovezao se Ilić.

Važno je napomenuti da je košarkaški teren nedavno otvorio ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, nekada i sam prvotimac VK Radnički, bez čije pomoći i angažovanja svega ovoga ne bi bilo. Košarkaški teren u velikom parku je prvenstveno otvoren za građane Kragujevca, decu i rekreativce u nadi i želji da održi tradiciju basketa 3 na 3, druženja i sticanja novih sportskih prijateljstava.

Još jedan sportski objekat na koji su Kragujevčani i SPD Radnički posebno ponosni, je zatvoreni bazen koji je nakon epidemije širom otvorio vrata, kako aktivnim sportistima, tako i Kragujevčanima.

Grad Kragujevac je bio korak ispred ostalih gradova, pa je i pre uredbe Vlade Srbije preduzeo sve mere zaštite nakon epidemije. Na vreme smo poboljšali dezo-barijere, ograničili smo broj kupača na dozvoljeni nivo, rekonstruisali smo u potpunosti četiri svlačionice, u fazi izgradnje su i još dve, tako da svi korisnici mogu biti zadovoljni uslovima koji vladaju na zatvorenom bazenu, poručio je Bojan Ilić, uz napomenu da vaterpolo klub Radnički kao osvajač Kupa Srbije i regionalne A2 lige, klub koji postiže vrhunske rezultate, zaslužuje i vrhunske uslove.

Iako su otvoreni bazeni potpuno spremni za kupališnu sezonu, ona još nije počela, uzrokovana vremenskim neprilikama. Uz sve preduzete mere opreza, očekuje se otvaranje narednog vikenda.

U potpunosti smo spremni za nastupajuću sezonu, jedino oko čega smo zabrinuli je zdrastvena situacija prouzrokovana virusom Covid-19. Tokom prošle godine smo imali značajne investicije na otvorenim bazenima, uloženo je 3,5 miliona dinara za sređivanje tribina da bi se i u tom delu približili najvišim mogućim standardima. Ono što želim da istaknem po ko zna koji put je da grad Kragujevac u potpunosti stoji iza svih naših projekata kao naš osnivač, ali ne samo u materijalnom aspektu već i u ljudskom u povratku na stare staze brenda zvanog Radnički, zaključio je Bojan Ilić, prvi čovek SPD Radnički. 

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html