SPD Radnički: Vesti, 16. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 16. 10. 2020.

Košarka

Radnički spreman da razoruža zemunske „legionare“

Pred košarkašima Radničkog je drugo gostovanje u Košarkaškoj ligi Srbije. Protivnik je zemunska Mladost, a utakmica se igra u nedelju od 14.30 časova na parketu SC „Master“ u Zemunu.

Nakon tri odigrana kola, ekipa trenera Igora Todorovića ima učinak od dve pobede i jednog poraza. Oba trijumfa Kragujevčani su ostvarili na svom parketu, savladavši najpre Vršac na premijeri, a zatim i aleksinački Napredak, uz maestralnu partiju kapitena Raška Katića. Jedini poraz Šumadinci su doživeli na gostovanju u Novom Pazaru, mada su i na toj utakmici pružili jak otpor domaćinu i rezultatski bili u igri sve do samog finiša, kada im je ponestalo snage i koncentracije.

Kragujevčani su svojim igrama u dosadašnjem delu takmičenja definitivno potvrdili da im je mesto u eliti i da će biti ravnopravan takmac svakoj ekipi u ligi. Ipak, za nešto bolji plasman na tabeli neophodno je upisati i po koju pobedu na strani, pa je u tom pogledu predstojeće gostovanje ekipi Mladosti u Zemunu nova prilika da se upiše prvi trijumf izvan „Jezera“.

Biće to duel dve napadački najpotentnije ekipe u ligi. Naime, Zemunci su u prve tri utakmice ubacili ukupno 304 poena, sedam više od Šumadinaca.

Glavnu napadačku snagu ekipe koju sa klupe predvodi trener Dragan Jakovljević čine inostrani igrači. Naime, Zemunci u svojim redovima ove sezone imaju čak petoricu „legionara“, od toga dva Amerikanca i po jednog igrača iz Francuske, Nigerije i Gambije.

Među njima prednjači Trej Drešel, momak koji je i prošle sezone predstavljao udarnu napadačku iglu zemunskog tima. Pored kvinteta stranaca, u rosteru Mladosti treba izdvojiti i dva talentovana mlada srpska igrača, Matiju Belića i Dušana Tanaskovića.

Zemunci su nakon dve startne pobede nad ekipama Dunava i Kolubare, prošlog vikenda doživeli tesan poraz na gostovanju Zlatiboru, tako će biti silno motivisani da se trijumfom u duelu sa Kragujevčanima iskupe za ovaj rezultatski neuspeh.

Jasno je da izabranike Igora Todorovića očekuje još jedna teška utakmica protiv kvalitetnog rivala. Ključ za pozitivan rezultat na ovom gostovanju leži u dobroj odbrani i limitiranju napadačkog učinka zemunskih „legionara“.

Mladost je jedna jako poletna ekipa sa čak pet stranaca u svojim redovima, koja ima visoke ambicije u ovoj sezoni. Atletski su možda i najbolja ekipa u ligi. Imaju kvalitetnu spoljnu liniju sa dva odlična plejmejkera, uz talentovane mlade igrače Tanaskovića i Belića, koji se „guraju u vatru“. Na nama je da pokušamo da im pariramo pre svega u pogledu trčanja, da odgovorimo na njihov presing po celom terenu i sprečimo ofanzivni skok. Nadam se dobrom izdanju moje ekipe i još jednoj pobedi, izneo je svoja očekivanja uoči predstojećeg gostovanja trener Radničkog Igor Todorović.


Rukomet

Radnički na teškom gostovanju u Nišu

Žreb se na početku prvenstva Arkus lige poigrao sa rukometašima Radničkog, koji i na drugom startnom gostovanju idu na noge jednoj od najboljih ekipa lige, ekipi Železničara, sa kojom će ukrstiti koplja u subotu 17. oktobra u hali „Čair“ u Nišu. Poneti dobrim igrama na startu i osvajanjem premijernih bodova, Kragujevčani odlaze na megdan sa željom da pomrse konce favorizovanim Nišlijama.

Vruć teren, odlična ekipa koja ima dosta dobrih pojedinaca. U prethodnom kolu su uzeli bod u Šapcu i sigurno je da će na domaćem terenu prikazati jos bolju igru. Igrali smo sa njima u pripremnom dijelu, ali su takmičarske utakmice drugačije od prijateljskih. Treniramo dobro i imamo dobru pripremu za duel u Nišu. Početak je takmičenja, tako da želje, volje i motiva ne manjka. Imamo sa čim i imamo šta da pokažemo u subotu, kao i šansu da napravimo dobar rezultat. Vjerujem u moj tim koji iz dana u dan izrasta u ozbiljnu ekipu i uvjeren sam da ćemo sa terena izaći uzdignute glave, najavio je utakmicu u Nišu najbolji igrač proteklog kola Nemanja Vuković.

Početak utakmice u hali „Čair“ je zakazan za 15 časova, a pravdu će deliti sudijski par Dušan Cvetković i Igor Nikolić iz Leskovca.

Za sve ljubitelje rukometa obezbeđen je video link sa direktnim prenosom utakmice:


PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html