SPD Radnički: Vesti, 18. 10. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 18. 10. 2021.

Vaterpolo

Radnički poveo pa zaustavljen na Novom Beogradu

You are currently viewing Radnički poveo pa zaustavljen na Novom Beogradu
U derbiju trećeg kola Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju ekipi Novog Beograda, posle velike i neizvesne borbe, rezultatom 18:14.

Domaćin je u ovu sezonu ušao silno pojačan velikim brojem domaćih i stranih reprezentativaca, ali mu Kragujevčani na noge nisu otišli sa belom zastavom, što su pokazivali od samog početka.

Novi Beograd je potom koristio neuobičajeno veliki broj kontrafaulova rivala i svoje šanse sa igračem više pretvarao u golove, pa je na poluvreme otišao sa „plus četiri“ – 10:6.

Taman kada se Radnički razbudio i pogocima Vrlića i Jankovića prepolovio zaostatak (10:8), doživeo je novi peh, zbog direktnog crvenog kartona trenera Stevanovića, usled protesta na dvocifreni broj kontrafaulova koji je njegov tim zaradio do početka treće četvrtine.

Potom je viđen po jedan pogodak na obe strane, pa se u odlučujući period ušlo sa prednošću domaćina 11:9.

Radnički je dugo držao priključak, hrabro se borio do kraja, ali na kraju nije imao snage za preokret.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je dojučerašnji igrač Radničkog, Strahinja Rašović, sa pet golova, a pratili su ga Duško Pijetlović i Nika Šušiašvili sa po tri. Na drugoj strani Josip Vrlić se četiri puta upisao u strelce, a Filip Janković tri.

Već za 10 dana ovi rivali sastaju se na istom mestu na premijeri Lige šampiona, a pre toga, Radnički će u subotu, od 19 časova igrati još jedan derbi, ovoga puta na svom bazenu, sa Šapcen.

Novi Beograd – Radnički 18:14 (3:5, 7:1, 1:3, 7:5)

BEOGRAD – Bazen: 11. april. Sudije: Anđelić i Putniković.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 5, Mandić 2, Vučinić 1, D. Pijetlović 3, Martinović, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 1, Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Toholj 2, Miličić, Lukić 1, Vrlić 4, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.


Odbojka

Radnički nakon preokreta do dva boda

You are currently viewing Radnički nakon preokreta do dva boda
Odbojkaši Radničkog su u trećem kolu BPŠ Superlige savladali starog rivala, ekipu Mladog Radnika iz Požarevca rezultatom 3:2 i tako ostvarili i drugu pobedu u nizu.

Dobro je domaćin otvorio startni set i vrlo brzo došao blokom Rikarda do vođstva 5:2, a ubrzo je pri rezultatu 10:5 klupa gostiju morala da reaguje minutom odmora, koji im nije mnogo dobrog doneo, jer Kragujevčani sjajnom igrom dolaze do velikih 6 poena prednosti (13:7). Međutim, gosti su se prenuli i po prvi put dolaze do izjednačenja (17:17). Na servis tehničara Rikarda domaćin ponovo stiče plus 3 (20:17), koje nije uspeo da sačuva i pri rezultatu 24:24, Požarevljani se u poen za poen igri bolje snalaze i blokom osvajaju prvi deo igre rezultatom 27:29.

Kako su završili prethodni set, gosti su tako započeli drugi i vrlo brzo dolaze do prednosti (1:5). Smanjio je Radnički u jednom trenutku na 6:9 i kada se očekivao preokret, gost ulazi u veliku seriju i pravi nedostižnu prednost (9:17). Tas se okreće na drugu stranu kada Kragujevčani serijom 9:2 prilaze na samo poen zaostatka (18:19), no to nije bilo dovoljno za potpuni preokret i gosti i ovaj set rešavaju u svoju korist 22:25.

I treći set je započeo vođstvom gostiju, 0:2, no domaći odbojkaši se bude, dobrom igrom u polju, blokom uspostavljaju svoj ritam igre i as servisom Ivankovića stiču 3 poena prednosti (13:10), a ubrzo nakon toga serijom flot servisa Milutinovića i igrom u polju stiču kapitalnu prednost, 19:12. Probali su gosti minutom odmora da zaustave zahuktalog domaćina, ali im to nije uspelo i Radnički smanjuje vođstvo konačnim rezultatom trećeg dela igre 25:18.

Dobra igra i osvojen set su dali krila odbojkašima Radničkog da u četvrti deo igre uđu čvrsto rešeni da dođu do izjednačenja. Od samog starta su vodili igru i na sredini seta imaju prednost 15:10. Serijom 3:0 gosti smanjuju na 15:13, no nakon minuta odmora šefa struke Kobiljskog stvari dolaze na svoje mesto, sigurna igra i čvrst blok daju rezultat, što i govori krajnji rezultat 25:18.

Taj-brejk je počeo startnim vođstvom Radničkog koje nisu ispuštali. Smanjili su gosti prednost u jednom trenutku na minus 2, no nakon bloka Radevića za 10:5 je bilo sve jasno. Kragujevčani su rutinski priveli set kraju rezultatom 15:7, izvojevali drugu pobedu u nizu, pritom osvojivši 2 boda.

Najbolji pojedinci u redovima Radničkog su bili Ivanković sa 13 i Vukmirović sa 12 osvojenih poena, dok su kod gostiju najuspešniji bili Bojović sa 27 i Polomac sa 13.

RADNIČKI – MLADI RADNIK 3:2 (27:29, 22:25, 25:18, 25:18, 15:7)

KRAGUJEVAC

Hala: SBB Jezero

RADNIČKI: Antić, Ivanković (13,8blk), Vidović, Pantović (libero), Đurić, Vukmirović 12 (7blk), Koprivica 10 (4blk), Milutinović 7 (4blk), Ricardo 10 (7blk), Matić 11 (3blk), Radević 6 (2blk), Majstorović (libero), Kovač 1 (1blk).

MLADI RADNIK: Polomac 13 (8blk), Kljaić, Mijajlović 7 (3blk), Dustinac, Eremić 6, Tonić 1 (1blk), Mbengue 11 (3blk), Stević 4 (2blk), Batak 3 (2blk), Ilić, Lazarević, Bojović 27 (8blk).

Radnički započinje takmičenje u Kupu

Prethodne sezone odbojkaši Radničkog su stali na korak do osvajanja nacionalnog Kupa. Ove godine će pokušati da naprave iskorak ka osvajanju laskave titule, a prvi stepenik na tom putu je Super B ligaš, ekipa OK Kosovske Mitrovice, koju će Kragujevčani dočekati u sredu 20. oktobra u svojoj SBB hali Jezero u utakmici osmine finala Kupa Srbije.

Nakon ni malo lake utakmice sa Požarevljanima, koju smo uspeli preokretom da rešimo u svoju korist, okrećemo se obavezama u Kupu Srbije. U goste nam dolazi ekipa koja je član prve B lige, ali nas ta činjenica neće zavarati. Utakmici pristupamo kao i svakoj drugoj, ozbiljno i angažovano kako bi obezbedili prolaz u narednu rundu. Pozivam navijače da nas podrže u želji da nastavimo pobednički niz, najavio je premijerni duel kupa Srbije, primač Radničkog Vuk Ivanković.

Početak utakmice u SBB hali Jezero je zakazan za 18 časova.


Rukomet

Radnički potopio Metaloplastiku

You are currently viewing Radnički potopio Metaloplastiku
Rukometaši Radničkog su u prvom susretu rukometnog praznika u Kragujevcu, sigurnom igrom savladali Metaloplastiku iz Šapca rezultatom 35:29, poluvreme 18:13. Nakon istupanja iz lige ekipe Novog Pazara, poništavaju se osvojeni bodovi u susretu sa njima, tako da sada Kragujevčani zauzimaju četvrto mesto A grupe sa osvojena 4 boda.

Uvek kada gostuje Metaloplastika, zbog renomea i tradicije koju poseduje, predstavlja neugodnog protivnika i protivnicima daje dodatni motiv. Nakon odlično odigrane dve trećine utakmice u Novom Sadu, Radnički je u meč ušao čvrsto rešen da dokaže da je u uzlaznoj putanji forme. Startno vođstvo od jednog do dva gola, domaćin je održavao u početnim minutima, a onda je odbrambena formacija 5-1 sa isturenim Davidovićem počela da daje rezultat, što se odmah očitalo na semaforu (7:3, 11.min). Probali su Šapčani da razbiju odbrambeni bedem Šumadinaca, no zaostatak je bio sve veći (10:5, 16.min), da bi u 26. minutu bilo i velikih 7 na kontu domaćina (16:9). Kako je krenulo, Metaloplastika je i dobro prošla u ovom delu igre što se vidi po konačnom rezultatu na isteku 30. minuta, 18:13.

Izašli su Šapčani na parket SBB hale Jezero u drugom poluvremenu sa čvrstom namerom da pruže jači otpor i uvedu susret u neizvesne vode, no domaći rukometaši nisu tako mislili. Kombinacijom odbrambenih formacija su održavali konstantnu prednost od 4 do 5 golova razlike. Samo u jednom trenutku su gosti zapretili, smanjivši razliku (24:21, 41.min), ali se ispostavilo da je to bio samo trenutni bljesak. Ubacili su Kragujevčani u viši stepen prenosa i dvominutnom serijom 3:0 u kojoj je prednjačio Davidović, večeras nerešiva enigma za protivnike, praktično rešili susret u svoju korist ( 27:21, 43.min). Do kraja susreta, stručni štab Radničkog je iskombinovao sastav na terenu i priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 35:29.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Veljko Davidović sa 9 i Miloš Barudžić sa 8pogodaka, dok je kod gostiju najubedljiviji od svih bio Vojislav Brajović sa 14 postignutih golova.

Igrač utakmice: Veljko Davidović (Radnički)

RK Radnički – RK Metaloplastika: 35:29 (18:13)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 200
Sudije: Goran Kovač, Srđan Milosavljević
Sedmerci: Radnički 7 (5), Metaloplastika 5 (5)
Isključenja: Radnički 8 min, Metaloplastika 8 min

Radnički: Tubić 4, Prodanović, Davidović 9, Mutavdžić 1, Dobrosavljević, Kasalović 4, D. Petrović (6 odbrana), Barudžić 8, Knežević 3, Utvić, Stevanović, L. Đerić, Stanojev 6, Maljević, P. Petrović, Zlatanović (4 odbrane).

Metaloplastika: Pavković, Dodić 6, Milovanović 1, Ćosić, Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Aziz, Antonijević, Ivanić, Arsić (9 odbrana), Cvijanović, Todorović 2, Brajović 14, Milenković 3, Mešter 2.

Narednog vikenda Radničkom sleduje teško gostovanje u Pančevu, ekipi Dinama.

Istorijski trijumf Kragujevčanki

You are currently viewing Istorijski trijumf Kragujevčanki
Rukometašice Radničkog su trijumfalno započele učešće u respektabilnom evropskom takmičenju, Ligi Evrope, savladavši u premijernom susretu na svom parketu švedskog vicešampiona, ekipu H65 Hoors HK rezultatom 23:22, poluvreme 12:11 i veličanstvenom pobedom uveličale istorijski dan za rukometni klub Radnički.

Nakon iscrpljujuće utakmice pre samo tri dana sa šampionom Srbije, pribojavali su se u stručnom štabu koliko će taj meč imati uticaja na večerašnji. No za domaće rukometašice, lavovskog srca, nije manjkalo motiva da daju 110 posto svojih mogućnosti kako bi zabeležile trijumf. Očas posla su Kragujevčanke već u 6. minutu povele 3:0 protiv, do tog trenutka, prilično rezervisanih gošći, kojima je trebalo čitavih 8 minuta da prekinu golgeterski post. Održavao je Radnički pomenutu prednost, pa je čak u 19. minutu pogotkom Bjelakove došao i do plus 4 (8:4). Izgledalo je da su našle recept za izuzetno visoke i snažne igračice Horsa, ne oslanjajući se toliko na šut spolja preko visokog bedema gošći, već brzom igrom sa dosta kombinatorike i prodora u srce prostora od 6 metara, što je i uzrokovalo dosuđenim velikim brojem kaznenih udaraca. Pri rezultatu 12:8 u 26. minutu, gošće su se prenule i u svom tipičnom, skandinavskom stilu igre sa dosta trčanja i brzim protokom lopte, napravile mini seriju i smanjile rezultat na isteku 30. minuta, 12:11.

Otvorile su dobro domaće igračice drugi deo igre i ponovo došle do dva gola prednosti pogotkom Inđićeve (15:13, 38.min), no nakon serije 0:3 gošće dolaze do prvog vođstva na utakmici (15:16, 41.min). Nakon rezultatske klackalice, Šveđanke stiču ponovo prednost (18:20, 49.min). Sve je u njihovim redovima u tim trenucima funkcionisalo na visokom novou, uspele su da izmenama u odbrani zaustave do tada nezaustavljivu Teodoru Veličković i činilo se da će uspeti da prelome susret u svoju korist. Uspele su domaće rukometašice da iz sebe izvuku i poslednji atom snage, čuvar mreže Petković skida par zicera, a u fazi napada komandnu palicu preuzima Ajlin Bjelak i sa 4 od 5 završnih pogodaka, dovodi svoj tim do velikog trijumfa, konačnim rezultatom 23:22.

Impresivno je delovala borbenost i požrtvovanost rukometašica Radničkog na evropskom debiju i za tu borbu, kao i pobedu zaslužuju sve pohvale i čestitke.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 9i Ajlin Bjelak sa 6 pogodaka, dok su kod gošći tiulu najboljeg strelca ponele Amelia Lundback sa 7 i Emma Rask sa 6 uspešnih šuteva na gol Radničkog.

RK Radnički – H65 HOORS HK: 23:22 (12:11)

Kragujevac: SBB hala Jezero. Gledalaca: 793
Sudije: Diana-Carmen Ciulei, Silviu Stanescu
Sedmerci: Radnički 14 (11), Hoors 3 (3)
Isključenja: Radnički 4 min, Hoors 12 min

Radnički: J. Pojužina, Veličković 9, Bjelak 6, Knežević 2, Rašković, Andrić, Blagojević, Mikić, K. Petrović 1, Ž. Pojužina, Vasović, T. Petrović , Inđić 3, Petković 1 (5 odbrana), Ranković, Todorović 1.

Hoors: Skretting 3, Gidebratt, Rask 6, Larsson, Pripp, Sandberg 2, Lundback 7, Ostlund 1, Bergdah (13 odbrana), Nyman 1, Linner, Olsson, Nuhanović 1, Gullberg 1, Fransson.

Revanš meč je zakazan za nedelju 24. oktobar u Švedskoj.


Košarka

Poraz u Kraljevu

You are currently viewing Poraz u Kraljevu
Košarkašice Radničkog su poražene na gostovanju u Kraljevu od istoimene ekipe, rezultatom 86:63. Meč je bio rešen već posle prve četvrtine koju su domaće dobile 31:16 i nakon toga samo „odrađivale“ utakmicu. Nisu uspele „crvene“ da ugroze visoko vođstvo Kraljeva ni u jednom momentu do isteka 40. minuta. Čak 5 igračica kraljevačke ekipe je završilo meč sa dvocifrenim učinkom u poenima, dok su u Radničkom jedino Jack Animam i Marijana Stojanović uspele da prikažu dobru partije sa 25 odnosno 15 poena. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html