SPD Radnički: Vesti, 23. 10. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 23. 10. 2020.

Odbojka

Bez opuštanja protiv novajlije

Nakon uspešnog starta u Kupu Srbije, odbojkaše Radničkog ovog vikenda očekuje povratak superligaškim obavezama. Šumadinci će u subotu od 17 časova, u svom „SBB Jezeru“, ugostiti povratnika u najviši rang takmičenja, ekipu Borca iz Starčeva.

Kragujevčani su se posle neplaniranog poraza u Požarevcu ekspresno vratili u pobednički ritam, i to trijumfom na gostovanju ekipi Novog Pazara proteklog vikenda.

Usledila je pobeda u osmini finala Kupa Srbije protiv Borca iz Paraćina, u utakmici u kojoj je trener Dragan Kobiljski odmorio većinu startera i pružio priliku mlađim momcima sa manjom minutažomu dosadašnjem delu sezone. U grupi ovih igrača našao se i Vuk Ivanković, juniorski reprezentativac Srbije, koji je u trijumfu nad Paraćincima učestvovao sa deset osvojenih poena. Mladi Milanovčanin je na taj način pokazao da se polako vraća u formu nakon neugodne povrede koja ga izbacila iz uobičajenog ritma.

Definitivno se osećam bolje nakon povrede ramena koju sam „vukao“ jedno 3-4 meseca. Izuzetno mi je drago što mi je trener Kobiljski ukazao poverenje u utakmici sa Paraćincima, koju smo, i pored malog pada koncentracije u drugom setu, uspeli da privedemo željenom kraju i obezbedimo plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Što se tiče moje igre na tom meču, generalno sam zadovoljan, mada sam svestan da uvek može bolje. Nastaviću da treniram maksimalnim intenzitetom i strpljivo čekam svoju šansu, poručuje Ivanković.

I u predstojećem prvenstvenom duelu protiv Borca iz Starčeva Ivanković i njegovi saigrači iz tima imaće zadatak da opravdaju ulogu favorita.

Ekipa Borca je posle više od deset godina konačno uspela da se vrati na veliku superligašku scenu. Bio je klub iz Starčeva u sezoni 2015/16 pred vratima elite, ali ga je tada u plej-autu zaustavio zrenjaninski Klek.

Epidemija koronavirusa naglo je prekinula prethodnu odbojkašku sezonu u našoj zemlji, a Borac je kao lider Prve lige Srbije zasluženo stekao pravo igranja u najkvalitetnijem rangu takmičenja.

U prvih pet kola Starčevčani su osvojili samo jedan bod, i to u susretu sa subotičkim Spartakom, a onda je prošlog vikenda konačno došla prva superligaška pobeda u susretu sa požarevačkim Mladim radnikom (3:2), izvojevana posle velikog rezultatskog preokreta. Iako su prva dva seta pripala Požarevljanima, odbojkaši Borca nisu se predavali i uspeli su da stignu najpre do izjednačenja, a potom i do pobede u taj-brejku.

Sve ovo govori u prilog tezi da odbojkaše Radničkog u subotu čeka „žilav“ protivnik, koji u „Jezero“ dolazi svestan da nema šta da izgubi i koji bi upravo iz te psihološke rasterećenosti mogao da prouzrokuje probleme ekipi Dragana Kobiljskog.

Ekipu Borca dobro poznajem, budući da sam prošle sezone imao priliku da igram protiv njih u dva navrata. Vidim da su nadogradili tim sa tri jako kvalitetna igrača superligaškog i inostranog kalibra, tako da nas očekuje nimalo laka utakmica. Ipak, verujem da će kvalitet našeg igračkog kadra doći do izražaja i da ćemo upisati još jednu pobedu, priželjkuje Ivanković.

Radnički je u dosadašnjem delu sezone pružao promenljive partije i sada je možda kucnuo pravi trenutak da Kragujevčani konačno ustale formu, budući da ih odmah nakon utakmice sa Borcem očekuju dueli sa dve najbolje plasirane ekipe na tabeli, Ribnicom i Vojvodinom.

Trenutno smo treći na tabeli, ali je moje iskreno mišljenje da imamo kvalitet za još bolji plasman. Najvažnije je samo da u svaku utakmicu ulazimo kao da je reč o finalu plej-ofa i ne sumnjam da će onda rezultati izaći na videlo. Čvrsto verujem u ovaj naš kolektiv, igrače i trenere, i najiskrenije se nadam trofejima, ubeđen je mladi primač servisa.

U skladu sa propisanim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog i Borca iz Starčeva biće odigrana bez prisustva gledalaca.

Rukomet

Kragujevčanke idu na noge ranjenom lavu

Sjajna partija i osvajanje prvih bodova u elitnom delu takmičenja je dala krila rukometašicama Radničkog pred gostovanje ekipi ŽJRK Bor u subotu 24. oktobra. Boranke u prva dva kola nisu osetile slast pobede, a na Kragujevčankama je da im odlože to zadovoljstvo.

Odlično izdanje protiv Mladosti i osvajanje premijernih superligaških bodova bi trebalo da valorizujemo u subotu. Ekipa Bora je veoma kvalitetna, mlada i izuzetno uigrana. Dobro se poznajemo iz prošlogodišnjeg dela sezone, odigrale smo neizvesnu utakmicu sa puno preokreta, kakvu i sad očekujem. Gostovanja u najvišem rangu takmičenja su uvek veliki izazov. Analizirali smo igru protivnika, spremamo se kao i za svaku narednu, uzimajući u obzir činjenicu da će Boranke potražiti šansu za osvajanjem prvih bodova u prvenstvu. Borićemo se kao što znamo, od prve do poslednje sekunde i nadam se osvajanju novih bodova, najavila je utakmicu u Boru najbolji pojedinac prethodnog kola Ksenija Petrović.

Početak utakmice u hali „Bor“ je zakazan za 19 časova, a pravdu će deliti sudijski par Branko Radaković i Nikola Bakmaz iz Novog Sada.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice.

PREPORUKA SPDR

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html