SPD Radnički: Vesti, 23. 6. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 23. 6. 2021.

Sezona u znaku uspeha

Sezona u znaku uspeha | SPD Radnički Kragujevac

Protekla takmičarska sezona bila je izuzetno uspešna za sve klubove u okviru Sportskog privrednog društva Radnički. Sve ekipe uspele su da ostvare planirane takmičarske ciljeve, a mnoge su i premašile prvobitna očekivanja.

Košarkaši i košarkašice su sačuvali prvoligaški status, odbojkaši su došli do finala Kupa Srbije i posle dužeg niza godina izborili su izlazak na evropsku scenu, rukometaši su u svojoj debitantskoj sezoni u najvišem rangu takmičenja uspeli da doguraju do plej-ofa, dok su rukometašice otišle korak dalje i ovenčale se zvanjem vicešampionki države. Ipak, najzapaženije rezultate su kao po pravilu zabeležili vaterpolisti, koji su u Kragujevac doneli dva šampionska pehara – jedan namenjen osvajaču regionalne lige, a drugi prvaku Srbije – čime su ispisali još jedno zlatno poglavlje u istoriji kragujevačkog sporta.

Svakako da svi ovi uspesi nisu došli tek tako, preko noći. Bilo je potrebno mnogo truda i entuzijazma da se postave temelji za nesmetano funkcionisanje svih klubova u okviru SPD Radnički, počev od poboljšanja postojeće sportske infrastrukture, uređenja sistema finansiranja klubova, unapređenja rada sa mlađim kategorijama itd.

Ostvareni rezultati u protekloj sezoni predstavljaju samo vrhunac jednog ciklusa koji je započet pre tri-četiri godine, kada još uvek nije postojalo SPD Radnički u ovakvom obliku. Mnogi klubovi koji su danas u sastavu SPD Radnički su 2015. i 2016. godine kretali iz najnižih rangova takmičenja i u tom trenutku je čitav taj proces njihovog ponovnog vraćanja na veliku sportsku scenu delovao kao poprilična avantura. Međutim, uz predan rad, dobru organizaciju i domaćinsko poslovanje došli smo u poziciju da svi ti klubovi danas beleže zapažene sportske rezultate. Možda su svi ovi takmičarski uspesi došli čak i nešto ranije nego što smo očekivali, ali nas to samo obavezuje da u narednom periodu učinimo sve što je u našoj moći kako bismo sačuvali mesto u samom vrhu srpskog sporta, ocenjuje Bojan Ilić, direktor Sportsko privrednog društva Radnički.

Poseban kuriozitet je da su svi ovi takmičarski uspesi došli u jednoj od najtežih sezona u istoriji sporta, u jeku pandemije koronavirusa, kada su rezultati ekipa u najvećoj meri zavisili od zdravstvenog biltena. U situaciji kada mnoge sportske organizacije, kako u Srbiji, tako i u čitavom svetu, nisu imale dovoljno snage da se izbore sa devastirajućim posledicama pandemije, Sportsko privredno društvo Radnički je zahvaljujući dobro profilisanoj organizacionoj politici i uz podršku lokalne samouprave i države uspelo da ostane na čvrstim nogama.

Moram istaći da smo mi jedna od retkih sportskih organizacija u čitavoj Evropi koja tokom trajanja pandemije i vanrednog stanja ne samo da nije smanjivala visine ugovora svojim sportistima i zaposlenima, već ih je i redovno isplaćivala. To naravno ne znači da mi nismo osetili određene posledice pandemije, koje se pre sve ogledaju u gubitku pojedinih prihoda, ali smo uz pomoć države i lokalne samouprave, kao i uz podršku nekih naših prijatelja koji su prepoznali SPD Radnički kao jednu veliku sportsku instituciju, uspeli da prebrodimo ovaj izuzetno turbulentan i težak period, napominje Ilić.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE OVDE

Teodorović preuzeo kormilo rukometaša Radničkog

Teodorović preuzeo kormilo rukometaša Radničkog | Rukometni klub Radnički

Rukometaši Radničkog su plasmanom na sedmo mesto Arkus lige u debitantskoj sezoni, kao i ponovnim učešćem na F4 Kupa Srbije, opravdali očekivanja koja su postavljena pred njih početkom sezone. Druga sezona donosi nove izazove i nove ciljeve. Nakon odlaska trenera Miloša Sretenovića, ostalo je upražnjeno mesto na klupi. Rukovodstvo Radničkog je u cilju daljeg napretka i podizanja rezultata na višu lestvicu odlučilo da angažuje Đorđa Teodorovića, koji je većinu trenerske karijere proveo u Norveškoj, jednoj od vodećih rukometnih sila.

Izuzetno sam zadovoljan angažovanjem Đorđa Teodorovića, mislim da će doneti jednu novu energiju i ono što posebno cenim i poštujem kod njega je rad sa mladim igračima, stvaranje potrebne hemije i prosto je neverovatno kako smo se u pregovorima vrlo lako dogovorili i razumeli u mnogim stvarima. Smatram da će saradnja biti na visokom nivou, imamo istu viziju rukometa, stila igre, tako da očekujem dobru sezonu, dobar rezultat i pre svega napredak mladih igrača, najavio je novog šefa stručnog štaba direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Teodorović (49) je rukometnu karijeru započeo u rodnom Šapcu u ekipi Metaloplastike, a nastupao je i za austrijski Veslauer i norveški Bekelagets. Nakon završene trenerske škole 1998. sa uspehom je predvodio brojne klubove u Norveškoj, a po godinu dana je proveo u Španiji i Danskoj. Nakon povratka u Srbiju 2018. godine preuzima Metaloplastiku, da bi poslednje dve sezone sa uspehom predvodio niški Železničar.

U pregovorima sa ostalim klubovima, Radnički je delovao daleko najtrezvenije i ono što sam čuo od rukovodstva mi izgleda primamljivo i daje mi ozbiljnu motivaciju za rad u klubu koji je organizovan na tako visokom nivou. U živom sećanju su mi utakmice koje smo igrali, smatram da imamo izuzetno kvalitenu ekipu, a i jedna od presudnih činjenica je da je Kragujevac grad sporta i zajednnička želja je da rukomet podignemo na najviši mogući nivo i postanemo prepoznatljiv brend u porodici klubova SPD Radnički.

Na naše pitanje šta je ono što karakteriše njegov rad i pristup rukometu, Teodorović se nadovezao:

Prepoznatljiv je moj rad, forsiram moderan rukomet, fizičku spremu i taktičku obučenost igrača u brzoj igri i tranziciji, sve ono što ovaj sport čini najdinamičnijim. Pečat u karijeri mi je rad sa mladim igračima, selektor sam juniorske reprezentacije. U sastavu Radničkog ima zanimljivih, mladig igrača koji mi daju dodatni motiv za kvalitetan rad i njihovo dalje usavršavanje i napredak.

Očekivanja su velika i pokušaću da sam sebi nametnem pritisak od koga će zavisiti način i stil igre, a rezultati će proisteći sami od sebe i zavisiće od kvaliteta i atmosfere na treninzima. Prvi prioritet koji ću nametnuti je taj da Kragujevac i SBB hala Jezero budu neosvojiv bastion za sve gostujuće timove. Igrači moraju taj osećaj da nose u sebi, a nadam se da će nam u skladu sa okolnostima navijači pomoći u tome. Nalazimo se u paklenoj grupi Arkus lige, gde samo 4 tima idu u plej-of, što je i naš cilj, tako da od početka moramo da nametnemo pobedničku ambiciju i atmosferu. Sve će umnogome zavisiti i od ostalih rezultata. Što se tiče samog cilja i projektovanog plasmana, teško je trenutno reći jer smo svi još uvek u procesu formiranja ekipa, ali ono što mogu da garantujem je da nam neće manjkati ambicija, izneo je očekivanja u predstojećoj sezoni Đorđe Teodorović.

Teodorović i Radnički su sklopili jednogodišnji ugovor.

Najmlađa ekipa Radničkog na finalnog turniru Prvenstva Srbije

Najmlađa ekipa Radničkog na finalnom turniru Prvenstva Srbije | KVK Radnički

Najmlađa takmičarska selekcija vaterpolista Radničkog, 2010. godište i mlađi, plasirala se na finalni turnir Prvenstva Srbije.

Mali Kragujevčani su na polufinalnom turniru u svom gradu ostvarili dve pobede i poraz, a malo je falilo da turnir završe sa maksimalnim učinkom. U uvodnom meču poraženi su od Bečeja sa 13:12, iako su tri minuta pre kraja imali tri gola prednosti (11:8). Platili su danak neiskustvu, ali su izvukli pouke i u naredna dva duela dobili Zemun (9:7) i Valis (14:1).

Na finalnom turniru koji je na programu 10. i 11. jula u Beogradu, Šumadinci će igrati u B grupi, sa domaćim Partizanom, obrenovačkim Tentom i Šapcem, dok su u A grupi Bečej, Vojvodina, Novi Beograd i Singidunum.

U toku je i upis u besplatnu školu vaterpola i plivanja Radničkog za sve dečake rođene 2008. godine i kasnije. Informacije na 060/5885688. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html