SPD Radnički: Vesti, 24. 9. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 24. 9. 2021.

Odbojka

Odbojkaši Radničkog otputovali u Ankaru


Odbojkaši Radničkog otputovali su danas u Ankaru gde ih 25. i 26. septembra očekuje takmičenje na Balkanskom Kupu. Osvajanjem ovog Kupa OK Radnički bi automatski stekao pravo učešća u CEV Kupu.

- Pre svega idemo na jak turnir, koji će našoj ekipi pomoći da podigne formu pred početak prvenstva. Zadovoljan sam zalaganjem svih igrača u pripremnom period i pripremne utakmice koje smo do sada odigrali daju nam sigurnost da možemo da odigramo dve dobre utakmice, protiv jakih protivnika. To će još biti prilika da Nevena Majstorovića, koji je skoro stigao sa Evropskog prvenstva, “ubacimo” u naš sistem igre i tako još čvršći dočekamo početak prvenstva. Mogu da kažem da su obe ekipe, koje učestvuju na Kupu, pune stranaca sa dobrim budžetima naročito Halkbank. Popunjeni su igračima koji su upravo završili Evropsko prvenstvo i to sigurno pokazuje kvalitet tih igrača, ali nas nikako ne oslobađa obaveza da odigramo dobro sa odličnom energijom, izjavio je pred odlazak na Kup trener odbojkaša Radničkog, Dragan Kobiljski.

Dolaskom reperezentativca Srbije, Nevena Majstorovića, ekipa Radničkog je upotpunila svoj sastav za odlazak na Balkanski Kup. Kako je istakao novi član odbojkaša, nije mu bilo teško da se uklopi u ekipu, a sa trenerom je sarađivao 2016. godine, dok je Dragan Kobiljski bio pomoćnik u stručnom štabu Nikole Grbića.

- Nismo imali priliku da se upoznamo sa protivničkim ekipama. Halkbank je favorit turnira, ekipa sa tradicijom. Imaju kvalitetne igrače, pre svega iz Turske, plus par njih sa strane. Čine moćnu ekipu koja ulazi sa ambicijom da se plasiraju u sam vrh. Grci su za nas nepoznanica, ali pružićemo naš maksimum i nadamo se najboljem, istakao je Neven Majstorović, igrač Odbojkaškog kluba Radnički.

Raspored takmičenja:

Subota 25. septembar
15h A.O.P. Kifissias – OK Radnički

Nedelja 26. septembar
17.30h OK Radnički – Halkbank

Ponedeljak 27. septembar
14h Halkbank – A.O.P. Kifissias


Rukomet

(M) Kragujevčani putuju u Beograd po nove bodove

Prikazanom igrom i trijumfom na startu šampionata u duelu sa ekipom Novog Pazara, rukometaši Radničkog su razgalili srca svojih navijača i pokazali da će predstavljati bitan faktor u nastavku prvenstva. Sledeći protivnik na putu ostvarenja zacrtanog cilja je ekipa Obilića, koja će ih ugostiti u subotu 25. septembra u hali SC “Voždovac“ na Banjici u drugom kolu Arkus lige za muškarce. Važno je napomenuti da je Radnički iz oba prošlogodišnja susreta izašao kao pobednik.

- Jako bitna utakmica za nas i ako zelimo da se nadjemo u plej-ofu, ovakve utakmice na strani se moraju pobeđivati. Sa druge strane neće nam biti ni malo lako, ekipa Obilića je dobar miks iskusnih i mladih igrača koji su željni dokazivanja i ako vide i malu šansu da mogu da pobede, učiniće sve da nam maksimalno otežaju posao. Sve u svemu čeka nas velika borba u cilju da izborimo pozitivan rezultat, najavio je susret u Beogradu najbolji pojedinac prethodnog kola, bek Radničkog Dragan Tubić.

Utakmica je zakazana za 20 časova, a sudijski par će činiti Marko Boričić i Dejan Marković iz Beograda.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice.

(Ž) Radnički na teškom ispitu u Novom Sadu

Rukometašice Radničkog su poraz od Bekamenta ostavile iza sebe i spremne su za novi izazov u subotu 25. septembra u hali „Slana bara“ u Novom Sadu, gde će ih ugostiti ekipa Vojvodine u okviru 3. kola Arkus lige za žene. Domaćin, sa kojim su u protekloj sezoni imale pozitivan bilans u oba susreta, u prva dva prvenstvena kola nije osetio slast pobede, tako da će pokušati da na svom terenu ostvari prvu pobedu, pa će Kragujevčanke imati težak zadatak pred sobom.

Sa ekipom Vojvodine smo se susreli tokom pripremnog perioda na prijateljskoj utakmici. Iako smo pretrpele poraz, ta činjenica nas neće obeshrabriti, ulazimo u meč jako i sa namerom da kući donesemo dva boda. Novosađanke krasi jaka odbrana, visoke su i pokrivaju dosta prostora na pozicijama 3 i 4 u defanzivi. Spremamo taktiku kojom ćemo ih iznenaditi, da im se suprotstavimo svojom prepoznatljivom igrom, hrabrom, agresivnom odbranom i dobrim trčanjem i smatram da nećemo imati problema u nameri da osvojimo ceo plen, iznela je očekivanja pred duel sa Novosađankama ubojiti bek Radničkog Teodora Veličković.

Početak utakmice je zakazan u 20:15 časova, a pravdu će deliti sudijski par Đorđe i Miloš Jevtić iz Lazarevca.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice. 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html