SPD Radnički: Vesti, 29. 9. 2020.

SPD Radnički: Vesti, 29. 9. 2020.

Košarkašice Radničkog rešene da poprave utisak sa premijere

Prvu utakmicu na svom parketu u novoj sezoni Prve ženske lige Srbije košarkašice Radničkog odigraće u sredu od 16 časova i 30 minuta, kada će pred praznim tribinama hale „Gordana Goca Bogojević“ odmeriti snage sa ekipom beogradskog Partizana 1953.

Kragujevčanke su na startu nove prvoligaške sezone doživele težak poraz na gostovanju beogradskoj Crvenoj zvezdi. Bio je to meč koji će izabranice trenera Nenada Milovanovića što pre hteti da zaborave, uz nadu da im se jedna tako slaba partija neće ponoviti do kraja ove takmičarske sezone.

Protekla utakmica sa Crvenom zvezdom pokazala nam je da imamo još puno prostora za individualni i kolektivni napredak. Trudile smo se da pružimo što je moguće jači otpor protivniku, koji je pokazao da je ipak dosta jači od nas. Na kraju smo ubedljivo poražene, ali se nadam da smo izvukle vredne pouke iz tog susreta i da nam se sličan scenario neće ponoviti u nastavku sezone, smatra Neda Bezarević, jedna od igračica sa najdužim stažom u kragujevačkom timu.

Samo par dana nakon utakmice sa „crveno-belima“, košarkašice Radničkog očekuje duel sa košarkašicama u „crno-belim“ dresovima. Ekipa trenera Bojana Ivanovića je sezonu otvorila pobedom nad Novosadskom ŽKA (68:58), pa u grad na Lepenici stiže sa namerom da potvrdi dobar utisak sa premijere.

Partizan je u pauzi između dve sezone uspeo da produži saradnju sa nekolicinom glavnih igračica iz proteklog prvenstva, ali i da dodatno pojača konkurenciju u timu dovođenjem Branke Luković, Marine Radović Karalić, te mladih reprezentativki Sofije Olić i Marije Stojić.

Kragujevčanke i Beograđanke su već odmerile snage tokom pripremnog perioda, u meču u kome su „crno-bele“ zabeležile pobedu od preko dvadeset poena razlike (56:81).

Ipak, prijateljske i zvanične utakmice su dva potpuno različita sveta, pa se u redovima Radničkog nadaju da će u sredu uspeti da pronađu dobitnu kombinaciju za prvi trijumf u sezoni.

Vredno treniramo i nastojimo da se što bolje pripremimo za predstojeću utakmicu sa Partizanom. Znamo da se radi o jednoj odličnoj ekipi, koja nas je pobedila u pripremnom periodu, ali se nadamo da ćemo uz maksimalnu posvećenost i veliku dozu borbenosti uspeti da iznesemo utakmicu do kraja i upišemo vrednu pobedu, nada se Neda Bezarević.

Prethodne sezone Kragujevčanke su nakon tesnog poraza u Beogradu (69:75), uspele da „uzmu meru“ „crno-belim“ košarkašicama u uzvratnoj utakmici na parketu hale „Gordana Goca Bogojević“ (83:60).

Rukometna bomba ponovo u Radničkom

RK Radnički je zaokružio prelazni rok jednogodišnjim angažovanjem ubojitog levog beka Katarine Stepanović (35), jedne od prvih violina ekipe ŽRK Radnički sa kojom je osvojila dve titule prvaka i Kup Srbije. Omiljena među saigračicama, svojim iskustvom, pozitivnom energijom na terenu i van njega bi trebala da donese neophodnu stabilnost i sigurnost mladoj ekipi u debitantskoj sezoni u elitnom delu takmičenju.

Katarina Stepanović je postojano ime srpskog rukometa, koja već dugi niz godina igra na izuzetno visokom nivou. Sarađivali smo već jednom, kada je Radnički ispisao zlatne stranice Kragujevačkog rukometa. Pored sportskih, krase je i vrhunski ljudski kvaliteti, primer je svim igračicama odnosom prema ekipi, klubu i jedan je od najvećih profesionalaca sa kojima sam imao priliku da sarađujem. Ogromno pojačanje, njeno prisustvo će imati veliki značaj mladim saigračicama i uveren sam da ćemo tu njenu snagu i profesionalizam osetiti u ostvarenju zacrtanih planova, najavio je dolazak u Radnički popularne Kaje, direktor Stavro Rašković.

Katarina je rukometom počela da se bavi u petom razredu osnovne škole u ekipi Knjaz Miloša iz rodnog Aranđelovca nastupala je i za Nemački Trir, ŽRK Radnički i Bekament BB. U karijeri je osvojila po 3 titule prvaka i Kupa Srbije. Bila je standardni član kadetske i seniorske reprezentacije Srbije.

Jako sam srećna što sam ponovo u klubu gde sam provela 3 najuspešnije sezone u igračkom i 3 divne godine u svakom drugom smislu. Nadam se da ćemo, bez obzira što smo novi (stari) u Super ligi Srbije, imati uspešnu sezonu, da ćemo ispuniti, a možda i premašiti očekivanja. Volela bih samo da sve budemo zdrave i da pokažemo koliko smo se uželele rukometa. Smatram da će ovaj spoj mladosti i iskustva dati dobar krajnji rezultat. Sve u svemu, jedva čekam da istrčim na teren SBB hale Jezero, izjavila je trofejna rukometašica Katarina Stepanović.



Teniski klub Radnički u saradnji sa SPD Radnički, organizuje Sportski dan za Minju na terenima u Velikom parku u subotu 3. oktobra sa početkom u 10 časova. Prijave će se vršiti na sledećim lokacijama: Rush Lounge & Bar, OK bar, kafe Porta i kafe Felix

Kotizacija po osobi po disciplini iznosi 500 dinara. Svako može da se prijavi na više sportova, uz napomenu na mestu prijave. Prijavljivanje je u navedenim kafićima do četvrtka 1. oktobra.

Na Sportskom danu mogu da učestvuju i deca, uz posebnu napomenu na mestu prijave.

Vreme trajanja mečeva i vreme učešća će biti objavljeno na zvaničnom nalogu. 

Kontakt-telefoni za dodatne informacije za discipline: 

  • tenis - 063/1129079 Sava
  • košarka i trojke - 060/3108016 Marko 
  • odbojka - 065/2075848 Nenad

PREPORUKE SPD RADNIČKI:

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html