SPD Radnički: Vesti, 6. 3. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 6. 3. 2021.

Vaterpolo

Radnički otputovao u Francusku po četvrtfinale


Vaterpolisti Radničkog stigli su u Strazbur, gde ih u subotu od 19 časova očekuje izuzetno važan duel revanša osmine finala Kupa Evrope, sa istoimenim domaćim timom.

U prvom meču, pre nedelju dana, Šumadinci su savladali Francuze na svom bazenu, rezultatom 11:10, pa u uzvratni okršaj ulaze tek sa blagom prednošću. U međuvremenu, Kragujevčani su popravili utisak ubedljivim trijumfom u derbiju domaćeg šampionata sa Šapcem (13:7), pa se nadaju da će uz sličnu partiju izboriti prolaz u četvrtfinale Kupa Evrope.

Direktan prenos obezbeđen je na sajtu Evropske federacije LEN.

Detaljnije

Odbojka

Šumadinci odlučni da zadaju završni udarac Subotičanima

Šumadinci odlučni da zadaju završni udarac Subotičanima

Drugi meč četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije za odbojkaše između kragujevačkog Radničkog i subotičkog Spartaka igra se u nedelju 7. marta od 18 časova na parketu hale Dudova šuma u Subotici. Kragujevčani su pobedom u prvoj utakmici u SBB Jezeru stekli početnu prednost u seriji, pa bi ih eventualni trijumf na krajnjem severu Srbije odveo u samu završnicu borbe za titulu.

Nisu Šumadinci dopustili iznenađenje u prvom meču sa Subotičanima. I pored određenih oscilacija tokom utakmice, koje su naročito bile izražene krajem drugog i tokom trećeg seta, učenici Dragana Kobiljskog uspeli su da štikliraju planirani trijumf i naprave značajan iskorak ka plasmanu u polufinale plej-ofa.

Šumadince pobeda u Dudovoj šumi vodi direktno u polufinale plej-ofa, dok bi u slučaju trijumfa ekipe Spartaka o polufinalisti odlučivala majstorica, koja bi se igrala 9. marta u kragujevačkom SBB Jezeru.

Detaljnije 

Košarka

Radnički "nišani treći uzastopni trijumf u SBB Jezeru



Košarkaši kragujevačkog Radničkog ugostiće ekipu Dunava iz Starih Banovaca u utakmici 25. kola Košarkaške lige Srbije, koja je zakazana za nedelju 7. mart od 17 časova u SBB hali Jezero. Kragujevčani bi pobedom u ovom meču došli u povoljnu poziciju uoči konačnog raspleta neizvesne bitke za opstanak u ligi.

U predstojećem 25. kolu KLS– što zbog problema sa kovidom, što zbog obaveza određenog broja klubova u regionalnoj ABA 2 ligi – od planiranih osam utakmica, ovog vikenda odigrati samo tri, među kojima i duel u SBB Jezeru između Radničkog i Dunava.

Meč će biti odigran pred praznim tribinama, ali uz direktan prenos na Televiziji Kragujevac.

Inače, Radnički je u poslednjim danima prelaznog roka angažovao Miloša Macuru, iskusnog krilnog centra bogate internacionalne karijere, koji je sa kragujevačkim klubom ugovorio saradnju do kraja tekuće sezone.

U Radničkom se nadaju da će se registracija okončati u što kraćem roku i da će Macura biti u sastavu već na utakmici u nedelju.

Detaljnije 

Kragujevčanke gostovanjem u Šapcu spuštaju zavesu na još jednu prvoligašku sezonu



Poslednju utakmicu u Prvoj ženskoj ligi Srbije ove sezone košarkašice Radničkog igraju u nedelju od 16.15 časova protiv ekipe Duge u Šapcu.

Za Kragujevčanke ovaj meč nema veći takmičarski značaj, s obzirom da su pobedom nad ekipom Kraljeva prošlog vikenda i matematički osigurale opstanak u prvoligaškoj konkurenciji, čime su ispunile svoj prioritetni zadatak u ovoj sezoni.

Prvi međusobni duel ove dve ekipe u tekućoj sezoni pripao je Kragujevčankama, koje su na parketu SBB Jezera trijumfovale sa petnaest poena razlike (75:60).

Detaljnije


Rukomet

Dupli program u SBB hali Jezero



U subotu 6. marta svoje prvenstvene utakmice će odigrati obe selekcije rukometnog kluba Radnički.

Prvi u nizu je duel rukometašica Radničkog, koje će dočekati starog rivala, ekipu ŽJRK Bor iz istoimenog grada u okviru 14. kola Superlige za žene. Pred Kragujevčankama je šansa da nastave niz započet prošlonedeljnim trijumfom nad ekipom Mladosti. Podsećamo da su ovi rivali podelili bodove u prvom delu prvenstva, rezultatom 25:25.

Početak utakmice je zakazan za 17 časova.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan prenos utakmice putem video-linka.

Posle kolegnica iz ženske selekcije, na parket SBB hale Jezero istrčaće rukometaši Radničkog, puni samopouzdanja nakon plasmana na završni turnir Kupa, koji će u susretu 3. kola plej-ofa Arkus lige ugostiti niški Železničar, sa kojim su u regularnom delu prvenstva imali polovičan uspeh.

Duel sa Nišlijama će početi u 19:30 časova, a i za ovaj susret je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice.

Rukometaši Radničkog su ovonedeljom pobedom nad ekipom Dinama iz Pančeva rezultatom 23:22 (12:10) ponovili najveći uspeh u klupskoj istoriji, plasiravši se na završni turnir Kupa Srbije "Prof. dr Branislav Pokrajac".

Detalnije  

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html