SPD Radnički: Vesti, 8. 3. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 8. 3. 2021.

Vaterpolo

Otkazan revanš, Radnički u četvrtfinalu

Otkazan revanš, Radnički u četvrtfinalu | KVK Radnički

Revanš meč osmine finala Kupa Evrope, između Strazbura i Radničkog, koji je u francuskom gradu trebalo da se odigra večeras, otkazan je usled suspenzije ekipe Strazbura, zbog kršenja protokola Evropske federacije LEN.

Naime, kompletna ekipa Strazbura trebalo je da u sredu odradi obavezne testove na koronavirus, ali to nije učinila za razliku od Kragujevčana, pa je na tehničkom sastanku doneta odluka da se ta ekipa suspenduje, a Radnički izbori prolaz u četvrtfinale.

U kragujevačkom taboru su više puta isticali da su im ove evropske utakmice neophodne u sazrevanju i daljem rastu, pa su veoma razočarani što nisu odigrali revanš.

Vaterpoliste Radničkog već u sredu očekuje još jedna važna utakmica, derbi za prvo mesto u domaćem šampionatu sa ekipom Novog Beograda.

Detaljnije


Odbojka

Subotičani izborili „majstoricu“

Subotičani izborili „majstoricu“ | OK Radnički Kragujevac

Odbojkaši Radničkog pretrpeli su poraz na gostovanju subotičkom Spartaku u drugoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije. Subotički „golubovi“ su na parketu hale „Dudova šuma“ slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima – 25:20, 25:20, 25:22, pa će tako odluka o budućem polufinalisti plej-ofa pasti u trećem, odlučujućem meču, koji se igra u utorak 9. marta u kragujevačkom „SBB Jezeru“.

Kragujevčani imaju jako malo vremena da se oporave od ovog poraza i pripreme za odsudnu bitku sa Subotičanima, koja je na programu u utorak, 9. marta, od 17 časova u „SBB Jezeru“.

Pri tom, odbojkaši Radničkog moraju da misle i na predstojeće finale Kupa Srbije protiv kraljevačke Ribnice do koga je ostalo još svega šest dana.

Detaljnije


Košarka

Radnički „zaledio“ Dunav na „minus 28“

Radnički „zaledio“ Dunav na „minus 28“ | KKK Radnički Kragujevac

Na prilično lak i ubedljiv način košarkaši Radničkog izašli su na kraj sa ekipom Dunava iz Starih Banovaca u utakmici 25. kola Košarkaške lige Srbije. Meč u „SBB Jezeru“ okončan je rezultatom 93:65 (20:10, 21:21, 33:16, 19:18) u korist Kragujevčana, koji nakon ove pobede znatno mirnije dočekuju sam finiš prvenstvene trke.

Činjenica je da su Kragujevčani ovom pobedom pokazali da su na dobrom putu da konačno pređu prag opstanka i iskorače u bezbednu zonu.

Nakon ovog kola, košarkaši Radničkog su konačno na dvocifrenom broju trijumfa (10), koji im garantuje nešto mirniji finiš sezone.

Pred četom Ivice Vukotića su dva vezana gostovanja, najpre užičkoj Slobodi u sredu, a potom i lazarevačkoj Kolubari predstojećeg vikenda.

Detaljnije

Tesan poraz košarkašica Radničkog na zatvaranju sezone

Tesan poraz košarkašica Radničkog na zatvaranju sezone | KKK Radnički Kragujevac

Košarkašice Radničkog porazom su okončale ovu takmičarsku sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije. U utakmici bez većeg rezultatskog značaja, Kragujevčanke su poražene na gostovanju ekipi Duge u Šapcu sa „pola koša“ razlike – 65:66 (15:12, 13:27, 16:18, 21:9).

Obe ekipe su u ovaj meč ušle prilično rasterećene, s obzirom da su već ranije obezbedile opstanak u ligi.

Bez obzira što je meč u sali Šabačke gimnazije bio lišen takmičarskog naboja, želja igračica oba tima bila je da pobedom okončaju ovu prilično turbulentnu i nesvakidašnju sezonu, koju je u velikoj meri obeležila situacija sa kovidom-19.

Košarkašice Radničkog su tako sezonu u Prvoj ženskoj ligi Srbije okončale na osmoj poziciji prvenstvene tabele, sa skorom od sedam ostvarenih pobeda i petnaest poraza.

Detaljnije


Rukomet

Radnički probio led u plej-ofu

Radnički probio led u plej-ofu | Rukometni klub Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 3. kola plej-ofa Arkus lige ostvarili prvu pobedu, savladavši jednog od favorita za najviši plasman, ekipu Železničara iz Niša rezultatom 27:25, poluvreme 15:14.

U redovima Radničkog najefikasniji je tradicionalno bio Miloš Barudžić sa 8 pogodaka, dok je kod gostiju prednjačio veteran Aleksandar Stojanović sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Janko Gemaljević (Radnički)

U narednom, 4. kolu plej-ofa Arkus lige, Radnički ide na noge višestrukom šampionu Srbije, ekipi Vojvodine u utorak 16. marta.

Detaljnije

Radnički ostvario drugu pobedu u nizu

Radnički ostvario drugu pobedu u nizu | Rukometni klub Radnički

Rukometašice Radničkog su u okviru 14. kola Superlige za žene dominantnom igrom na svom terenu savladale starog rivala, ekipu ŽJRK Bor-RTB iz istoimenog grada rezultatom 32:23, poluvreme 18:10 i tako ostvarile i drugu pobedu u prolećnom delu takmičenja. Kragujevčanke se i dalje nalaze na petom mestu na tabeli sa osvojenih 16 bodova i utakmicom manje.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila Teodora Veličković sa 9 pogodaka, Milijana Stošić jedodala 5, dok su kod gošći prednjačile Ana Marković sa 7i Jelena Bogdanović sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Teodora Veličković (Radnički)

Detaljnije

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html