Šumadija nadigrala Radnički u gradskom derbiju

Šumadija nadigrala Radnički u gradskom derbiju

U okviru drugog kola Prve lige Srbije, u gradskom derbiju, košarkašice Šumadije savladale su Radnički 64:59 (17:12, 11:17, 16:7, 20:23).

Prvo poluvreme pripalo je Radničkom koji je stekao minimalnu prednost 29:28, da bi Šumadija u trećoj četvrtini postigla 16, a primila tek sedam poena. To je, ispostavilo se, bilo dovoljno bezbedna distanca za Šumadinke da se na kraju domognu nova dva boda, dok su košarkašice Radničkog, uprkos osvajanju poslednje četvrtine, doživele drugi poraz u novoj sezoni.

Izuzetnu partiju, odlučujuću za uspeh, ove večeri pružila je Knežević koja sa indeksom 40(!) konkuriše za najkorisniju igračicu kola. Ubeležila je čak 31 poen, 12 skokova i osam iznuđenih prekršaja. Pored nje, jedino je još Celić bila "dvocifrena" - ubeležila je deset poena, dok su se kao skakači istakle Raković i Knežević sa 14, odnosno 12 skokova (obe su postigle po osam poena).

U redovima Radničkog najkorisnija igračica bila je Cvetanović sa 13 poena i 11 skokova - indeks 23, a dvocifreni strelci bile su još Dimić i Lešnjak - sa po deset poena.

U trećem kolu Šumadija dočekuje Spartak, dok će Radnički biti gost ekipe Radivoj Korać.

STATISTIKA 

SASTAVI EKIPA U SEZONI 2014/2015

Foto: Marko Lazarević

ŽKK RADNIČKI FB STRANA/GRUPA 
ŽKK ŠUMADIJA SAJT LIGE


PPNS/KG VODIČ: 
KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari