Šumadija porazila favorizovani Spartak

Šumadija porazila favorizovani Spartak

Košarkašice Šumadija stigle su do druge pobede u prvenstvu Srbije pošto su u meču sedmog kola savladale Spartak iz Subotice na svom terenu rezultatom 74:72 (18:17, 19:22, 17:20, 20:13). Subotičanke su doživele drugi poraz.

Junakinja meča bila je kapiten Šumadije Kristina Milošević koja je trojkom u finišu meča postavila konačan rezultat. Spartak je imao napad za produžetak, postigao je i koš, ali nije uputio šut na vreme.

Većim delom meča Spartak je imao rezultatsku prednost, ali nijednom nije bio u situaciji da prelomi meč. Subotičanke su sredinom druge četvrtine povele sa 29:22, u finišu ovog perioda i sa 39:22, ali je Šumadija finiširala sa pet vezanih poena za 37:39 na poluvremenu.

Gošće su i tokom trećeg perioda uglavnom vodile, u jednom trenutku razlika je iznosila osam poena (55:47), a do najveće prednosti stigle posle poena Vidović u 30. minutu za 59:49. Ponovo je sam finiš četvrtine pripao domaćinu, pa Šumadija sa pet vezanih poena donosi sebi nadu - 54:59.

Sjajno je domaći tim otvorio poslednjih deset minuta utakmice. Milošević, Martinović i Bezarević pogodile su za seriju 9:0 i vođstvo 63:59 u 34. minutu. Gošće su se vratile u igru trojkom Orozović, ali generalno, Spartak je teško stizao do poena u ovom periodu utakmice.

U prelomnim trenucima meča proradila je sigurna ruka Miloševićeve koja je pogodila dve vezane trojke, prvu za 71:67, zatim i za 74:72, čime je rešila utakmicu u korist svoje ekipe.

Kristina Milošević je bila najefikasnija u svom timu sa 26 poena (10 skokova), 13 je ubacila Jelena Trifunović (7 skokova), 12 Sofija Lazareska (8 skokova), a 10 Neda Martinović.

U redovima Spartaka Sanja Orozović je bila najefikasnija sa 21 poenom (9 skokova, 7 asistencija), Anđela Zlajić je postigla 13, a Rada Vidović 12 poena (9 asistencija).

Poslednju utakmicu pred kraću pauzu u sezoni, za portal PPNS prokomentarisala je MVP utakmice Kristina Milošević.

- Ekipa Spartaka je bila favorit, s obzirom na njihovu poziciju na tabeli, pa nismo imali šta da izgubimo. Borili smo se koliko smo mogli sa kratkim rosterom, cela utakmica je bila neizvesna. Na kraju je prelomila naša velika želja, šut i konačno malo sreće i za naš klub. Ovo je jako bitna pobeda za nastavak sezone. Očekujemo pojačanja u toku ove pauze, tako da ćemo u nastavku, nadam se, biti mnogo uspešniji nego u početnim kolima. Čestitam i ekipi Spartaka na fer igri, želim im puno uspeha u nastavku sezone.

Sledi pauza zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Šumadija u narednom kolu gostuje Partizanu, dok Spartak dočekuje Crvenu zvezdu.

Utakmicu je posmatralo nekoliko desetina gledalaca u hali Gordana Bogojević u Kragujevcu.

Izvori: Košarka 24, PPNS

ŽKK ŠUMADIJA SAJT LIGE

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html