Šumadija protiv Šapca - za šestu pobedu

Šumadija protiv Šapca - za šestu pobedu

Košarkašice Šumadije ugostiće ekipu Šapca u subotu 13. decembra od 17 časova u hali Gordana-Goca Blagojević, u okviru desetog kola Prve lige Srbije.

Uoči pretposlednjeg kola polusezone, Šumadija je boljeplasirani rival, sa pozitivnim skorom 5-4 nalazi se na petom mestu. Gošće su u "minusu" (3-6) i trenutno su osme među prvoligašima

Obe ekipe su pražene u prošlom kolu, Šabac kao domaćin, od Vojvodine 69:77, a Šumadija kao gost Vrbasa - 66:85.

Jedna od tri najkorisnije igračice u redovima Šumadije je Kristina Milošević, odigrala je svih devet mečeva, prosečno beleži 9,3 poena, 4,2 skoka, 2,1 oduzetu loptu 2,8 iznuđenih prekršaja. Pred deseti duel, prenosi oprez sa kojim se dočekuju Šapčanke.

Milošević: Očekuje nas jako bitna utakmica. Potrebna nam je pobeda da se posle dva vezana poraza vratimo na pobednički put. Ekipa Šapca je nama uvek neugodan protivnik, pa očekujem dobru i neizvesnu utakmicu. Pozivam sve ljubitelje ženske košarke da dođu i da nas podrže.

Po povratku iz Vrbasa, šef stručnog štaba Darko Jakovljević otvoreno je govorio o mogućim "rezovima u ekipi u pauzi prvenstva", ali je uveren da će se njegove izabranice već u subotu iskupiti za izgubljene bodove.

Jakovljević: Ekipa Šapca je mnogo kvalitetnija nego što to pokazuje njen plasman na tabeli. Ove sezone su startovali loše, izgubili nesrećno nekoliko utakmica, pa su došle u situaciju da su blizu zone ispadanja. Promenili su i trenera, ali ne i način igre. Malo su se konsolidovali, dobili dve od poslednje tri utakmice. Sigurno sa većim optimizmom ulaze u nastavak prvenstva. Igraju brzo, lepršavo u napadu, sa puno šuteva za tri poena, često sa veoma niskom petrorkom, praktično sa četiri spoljna igrača.

Jakovljević i saradnici u struci imaju "ključ" pobede, ali je potrebno ispoštovati na terenu sve što će biti dogovoreno.

Jakovljević: Moraćemo dobro da se pripremimo i odigramo kvalitetno u odbrani, pre svega. Očekujem da igračice pokažu reakciju na lošu igru u prošlom kolu u Vrbasu, pre svega u vidu konstantne borbenosti i jake koncentracije. To nam je najviše nedostajale u poslednjoj utakmici. Takođe, očekujem da ćemo biti maksimalno spremni, ne sumnjam u motivaciju devojaka da zabeležimo još jednu pobedu pred našim navijačima. Ove sezone igramo mnogo bolje u "Parku" nego na strani.

Podsećamo ljubitelje košarke, ulaz na utakmice Šumadije je slobodan.

PRVA ŽENSKA LIGA/ŠUMADIJA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv rudnika litijuma u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html