Šumadijski ’el klasiko’ ženske košarke

Šumadijski ’el klasiko’ ženske košarke

Ženski košarkaški klub Šumadija se intenzivno priprema za predstojeći gradski derbi protiv Radničkog koji se igra u petak od 19 časova u hali "Gordana Bogojević", u okviru drugog kola Prve ženske lige Srbije

Ekipa je odlično započela novu sezonu, ubedljivo je trijumfovala protiv Bora 82:49, a jedna od glavnih junakinja pobede bila je Kristina Raković. Ostvarila je indeks 32 i dabl-dabl učinak - po 16 poena i skokova.

Raković: Očekuje nas bitna utakmica. Mi smo bolja ekipa "na papiru", ali to moramo da dokažemo i na terenu. Sigurna sam da će svaka od nas ući maksimalno skoncentrisano i sa najvećim respektom prema protivniku. Samo tako možemo do pobede. Kragujevački derbi nije obična utakmica koja donosi dva boda, već je mnogo više. Pozivam sve ljubitelje ženske ovog sporta da dođu i uživaju u kvalitetnoj košarci.

Trener Darko Jakovljević se pridružuje pozivu i naglašava da predstoji izuzetno zanimljiva utakmica.

Jakovljević: Gradski derbi, ili kako ga zovem - šumadijski "el klasiko", je privilegija koju ima Kragujevac. Obaveza je svih nas da negujemo tu tradiciju. Rivalitet između klubova je veliki, ali su odnosi izuzetno korektni. Radnički je stabilan prvoligaš, koji uvek selektira tim koji je sposoban da ostvari projektovane ambicije. Ove sezone su slabiji nego ranijih godina, ali daleko od toga da su bez šanse. Letos su doveli mlade igrače, željne afirmacije i ozbiljnim radom napravili su kvalitetan tim. To su pokazali u prošlom kolu kada su zamalo "skinuli skalp" favorizovanoj Vojvodini u Novom Sadu. Ovoj utakmici prilazimo veoma ozbiljno. Tim je maksimalno mobilisan, ne krijemo da nas u derbiju samo pobeda interesuje. Ubeđen sam da će tim koji izađe na teren dati sve od sebe da dobije gradskog rivala. Pozvao bih sve ljubitelje košarke da dođu i podrže devojke oba tima.

Ulaz je, kao i ranije, slobodan. 

Foto: Marko Lazarević 


PPNS/KG VODIČ

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html