Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Sport

23.10.2016

Univerzitetu u Kragujevcu bronza na SP u basketu 3x3

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/uklonjena-divlja-deponija-ispod-nadvoznjaka-u-ul-jovana-ristica-spomenik-kulture-ostaje-ruglo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Univerzitet u Kragujevcu, kao predstavnik Srbije, osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u basketu 3x3 u Ksiamenu (Kina), pobedom nad Univerzitetom iz Splita 21:13. Reprezentacija Srbije igrala je u sastavu: Nikola Kostić, Filip Popović, Janko Tanasijević i Aleksandar Ratkov.

Tim Srbije je zbog ograničenja godina (24) morao da bude promenjen u odnosu na sastav koji je nastupio letos u Rijeci kada je izborio plasman. Tada su nacionalni dres nosili: Filip Lalović, Ivan Nedeljković i Miloš Tripković.

Svetsko prvenstvo osvojili su Kanađani, a drugi su bili Francuzi. 

Srbija je u polufinalu poražena od Francuske (Bordo), dok je u četvrtfinalu nadigrala Švajcarsku (Cirih). U grupnoj fazi pobedila je SAD (Indijana) i Južnu Afriku (Johanezburg), a bila je poražena od Irana.

Kao članovi stručnog štaba, košarkaše su predvodili Kragujevčani Nenad Tanasijević i Dušan Aleksić. 

Na planetarnom šampionatu nastupila su 32 tima (po 16 muških i ženskih) sa pet kontinenata, iz 23 zemlje, odnosno 30 univerziteta. 

FISU SAJT, FB STRANA
USSKG SAJT, FB STRANA
UNIVERZITET U KRAGUJEVCU SAJT, FB STRANA


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar