VK Radnički poveo u finalu posle peteraca, Todorovski junak

VK Radnički poveo u finalu posle peteraca, Todorovski junak

Vaterpolisti Radničkog poveli su u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije, pošto su na svom bazenu, savladali ekipu Novog Beograda, posle peteraca (4:3), nakon što je u regularnom delu bilo 7:7.

Gosti su se bolje snašli i poveli na startu, a zatim su došli i do dva gola prednosti (3:1). U drugoj četvrtini timovi su nastavili u žestokom ritmu, ali je ovoga puta Radnički bio bolji rival. Razbranio se golman Lazar Dobožanov i dao krila svojim saigračima da i u napadu dođu do bolje igre, međutim, dugo im je trebalo da podese nišanske sprave. Konačno su to uspeli tri minuta pre odlaska na odmor, kada je Nikita Krug smanjio zaostatak, a zatim je izjednačenje doneo Nikola Lukić – 3:3.

U nastavku susreta Nebojša Toholj je prvi put doveo Radnički u vođstvo (4:3), ali samo na kratko, jer je odmah na drugoj strani Miloš Ćuk prekinuo seriju svog tima od 11 minuta bez gola. Već u sledećem napadu Filip Gardašević iskoristio je igrača više, a Novobeograđani su u poslednji period ušli sa dva gola prednosti, pošto je peterac iskoristio Gogov – 6:4.

Meč je u dramatičnu završnicu već na startu četvrte četvrtine uveo Strahinja Rašović, a potom je burne reakcije izazvala jedna sudijska odluka da se ne prizna pogodak Radničkog. Na drugoj strani Novi Beograd je olako dobio igrača više, kog je realizovao Bursać i ponovo vratio gostima dva gola „viška“ – 7:5. Ni tada se nije predavao domaćin, već je golovima Lukića i Rašovića ponovo izjednačio – 7:7. Imali su izabranici Uroša Stevanovića potom još nekoliko dobrih prilika da meč reše u svoju korist, ali ih nisu iskoristili, pa se pristupilo izvođenju peteraca.

U prve tri serije svi su bili precizni. Za Novi Beograd su pogađali Gogov, Filipović i Šušiašvili, a za Radnički Rašović, Ukropina i Janković. A onda je trener Radničkog Uroš Stevanović, baš kao što je to bio slučaj u utakmici polufinala Jadranske lige u Zagrebu, pokazao neverovatan osećaj i umesto Dobožanova na gol poslao Stefana Todorovskog, koji mu se ovoga puta za poverenje odužio sa dva odbranjena peterca, najpre Gardaševiću, a zatim i Ćuku. Između ta dva šuta na drugoj strani precizan je bio Stefan Branković, pa je slavlje Kragujevčana moglo da počne.

Po dva gola za Radnički u regularnom delu postigli su Rašović i Lukić, koliko i Gogov na drugoj strani.

Drugi meč finalne serije koja se igra na dve dobijene utakmice, na programu je u subotu, od 20.30 časova, na Novom Beogradu, uz direktan prenos na RTS 2.

Radnički – Novi Beograd 11:10 (1:3, 2:0, 1:3, 3:1, 4:3)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Raković i Virijević

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 2, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Stevanović

NOVI BEOGRAD: Rističević, Filipović, Radanović, Bursać 1, Ćuk 1, Radulović, Gogov 2, Gardašević 1, Avramović, Šušiašvili 1, Nikolov 1, Bursać, Vlahović, Martinović. Trener: Vujasinović

Peterci: 0:1 Gogov, 1:1 Rašović, 1:2 Filipović, 2:2 Ukropina, 2:3 Šušiašvili, 3:3 Janković, 3:3 Todorvski brani Gardaševiću, 4:3 Branković, 4:3 Todorovski brani Ćuku


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html