Grad utvrdio predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu i program Majskih svečanosti

Grad utvrdio predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu i program Majskih svečanosti

Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2023. godinu i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Kako je saopštio Grad, u oblasti umetnosti za Đurđevdansku nagradu preloženi su Predrag Ilić i Sanja Živković za monografiju „Knez Mihailo kroz umetnost i arhiv“ i Zoran Ignjatović za realizaciju tri samostalne i šest kolektivnih izložbi u 2023. godini.

Prof. dr Milovan Matović predložen je za Đurđevdansku nagradu u oblasti medicine za uvođenje i terapijsku primenu Lu-PSMA u lečenju metastatskog kastracijski rezistentnog karcinoma prostate (mCRPC).

U oblasti novinarstva predložen je Miodrag Stojilović za knjigu „Kragujevac otvoreni grad koji se voli“, a u oblasti obrazovanja za Godišnju nagradu grada Kragujevca predložena je Marina Petrović Jilih za doprinos poboljšanju kvaliteta institucionalizovane nastave na nemačkom jeziku i književnosti u 2023. godini.

U oblasti privrede za Đurđevdansku nagradu predložena je kompanija LionEight za doprinos i podršku privrednom i ekonomskom razvoju grada u 2023. godini.

U oblasti humanitarnog karaktera predloženi su Ivan Glišović, Vladica Momčilović, Goran Ćiraković, Miloš Ilić, Predrag Đokić, Aleksandar Simović, Miloš Drobnjak i Saša Bečanović za učešće u spašavanju ugroženih lica nakon razornog zemljotresa u Republici Turskoj 2023. godine.

Gradsko veće utvrdilo je i Program majskih svečanosti kojima će biti obeležen Đurđevdan – Dan grada. Majske svečanosti 2. maja otvoriće Đurđevdanski pesnički susreti. U ponedeljak 6. maja, nakon Svečane sednice Skupštine grada, uslediće nastup dečijeg i omladinskog folklornog ansambla Centra za negovanje tradicionalne kulture Abrašević, Đurđevdanski maskenbal i Festival uličnih svirača.

U okviru centralne proslave – Đurđevdanskog koncerta na Trgu ispred zgrade Gradske uprave Kragujevac – Hiljade tona ljubavi, biće priređen i tradicionalni vatromet.

Među mnogobrojnim manifestacijama, od 14. do 18. maja biće organizovan 26. Međunarodni lutkarski festival „Zlatna iskra“, a od 15. do 19. maja Sajam knjiga. Od 23. do 29. maja na programu su Joakimovi dani – revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca. Majske svečanosti 31. maja biće zatvorene Izložbom „75 godina Narodnog muzeja Šumadije“. 

ARHIVA PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html