I vatrogasci iz Kragujevca pomažu ugroženima u Turskoj

I vatrogasci iz Kragujevca pomažu ugroženima u Turskoj

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije krenuli su večeras ka ugroženim područjima Republike Turske pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih, objavio je grad Kragujevac.

Ministarstvo unutašnjih poslova uputilo je najpre dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina od 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Слика може припадати 3 особе, људи стоје и напољу
Nakon toga, dodatni spasilački timovi MUP-a krenuli su ka ugroženim područjima Turske. Osamnaest pripadnika Sektora za vanredne situacije sa devet vatrogasnih vozila, krenulo je oko 18 časova u Tursku, kao dodatne snage vatrogascima-spasiocima iz Srbije u borbi sa posledicama razornog zemljotresa koji je zahvatio Tursku.

Vatrogasci-spasioci iz Bora, Valjeva, Užica i Niša sa navalnim vatrogasnim vozilom, četiri kombi i četiri terenska vozila, pošli su iz Niša i očekuje se da se pridruže kolegama u toku sutrašnjeg dana, saopštio je MUP.

Iz Kragujevca su, prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije Zorana Kočovića, krenula osmorica pripadnika specijalističkog tima koji su već bili na terenima u Kraljevu i Makedoniji nakon zemljotresa.

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije-specijalističkog tima za ruševine Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu su se uputili u Tursku da pruže pomoć ugroženom stanovništvu. Ovi hrabri ljudi, kragujevački vatrogasci, sa svojom opremom su direktnim letom krenuli u područje koje je najviše pogođeno zemljotresom. Srećno momci – ponos ste Srbije, Šumadije i našeg Kragujevca, poručio je Kočović.

Слика може припадати 3 особе, пас и у затвореном
Službeni pas MUP-a, belgijski ovčar, “vatrogasac Zigi”, upućen je kao član tima. Pas je prošao obuku za spasavanje i pretragu lica. Učestvovao je u više akcija spasavanja i na više međunarodnih vežbi u Sloveniji i Srbiji.

Brigu o Zigiju i vodič ovog sužbenog psa je Mili Radojević, vatrogasac-spasilac i pripadnik Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, koji je za svoje podvige dobio i odlikovanje, plaketu za izuzetnu hrabrost 2018. godine, saopštava MUP.

Foto: MUP Srbije

CRVENI KRST OTVORIO RAČUN ZA POMOĆ STANOVNICIMA TURSKE I SIRIJE POGOĐENIM ZEMLJOTRESOM

Crveni krst otvorio račun za pomoć stanovnicima Turske i Sirije pogođenim zemljotresom

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html