Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

18.07.2020

Čekajući vetar, 12. 7. 2020.

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html http://prviprvinaskali.com/clanci/dren/bombardovanje-1999.html

Zeleno, ne vole te svi, zeleno

Hektari beogradskog Košutnjaka treba da budu pretvoreni u stambeno-komercijalne kvadrate. Građani su zabrinuti za drveće, investitor tvrdi da to nije drveće već samoniklo rastinje, a grad obećava: na jedno posečeno drvo - tri nova... negde. Urbanista Marin Krešić voli da Košutnjak zove prezimenom Beograda, a kao stručnjak potvrđuje ono čega se građani intuitivno plaše.

I novobeogradskom šetalištu pored Save, duž blokova 70a i 70, namenjen je sličan scenario. Umesto decenijskih lipa - investitor vidi parkiralište, a sliku mu niko od gradskih vlasti ne remeti. Poremetiće je građani, dodatno ljuti što su za plan slučajno saznali. O tome govore arhitekta Marko Mitrović, Petar Stanić i Maja Đurić.

Očekivano je da je bar u nacionalnim parkovima drvo svoje na svome. Gde će, ako neće tu? Međutim, preživeće ako mu trupce ne prodaju za plate zaposlenima ili ako ih ne zamene brzorastuće topole koje su profitabilnije. Čućete Draganu Arsić iz Inicijative Odbranimo šume Fruške gore.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

KRAGUJEVČANI INICIRALI, JKP ŠUMADIJA UKLONILA DIVLJU DEPONIJU U ŠUMARICAMA (FOTO, VIDEO)GALERIJA PPNS


ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019ARHIVA PPNS

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar