Čekajući vetar, 13. 10. 2019.

Čekajući vetar, 13. 10. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR


Poljoprivredni fakultet u Zemunu javnosti je na jedan dan učinio dostupnom zbirku insekata staru više od pola veka. Bila je to prilika i za priču o metlici, insektu koji se sada ne viđa, a svojevremeno je njegov roj zaustavio voz na jednoj pruzi u Srbiji; o invazivnim stranim vrstama koje domaće ptice neće da jedu; o sposobnosti ovih malih životinja da namirišu ono što im je važno, a udaljeno je pet, pa i trideset kilometara. O tome govori dr Olivera Petrović Obradović.

Situacije koje odrasli smatraju uobičajenim i bezazlenim, kod dece mogu da izazovu stres jednak onom koji osećamo kad ostanemo bez bliske osobe. Stručnjaci zato preporučuju kućne ljubimce - smanjuju stres, uz njih deca najbolje razvijaju empatiju i odgovornost, a pokazalo se i da brže nauče da čitaju. Najviše vole da čitaju kucama i macama jer ih slušaju, ne prekidaju i nemaju primedbe.

Zelena omladina Srbije kreće sa radionicama o klimatskim promenama; dnevni list Blic i kompanija Vip mobile počeli su drugu fazu čišćenja reka u Srbiji, a završena je Konferencija Voda za sutra, u organizaciji Društva Vodni agent, održana u Rijeci, Karlovcu i Rogaškoj Slatini.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

BIOETIČKI ASPEKTI ISTRAŽIVANJA I KORIŠĆENJA REZULTATA U OBLASTI GMO


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari