Čekajući vetar, 2. 6. 2024.

Čekajući vetar, 2. 6. 2024.

Noć slavuja

Slavuja ćete retko videti, ali ćete njegovu pesmu čuti i u gradovima, posebno noću kada se sve utiša. U aprilu se ova mala ptica vraća iz Afrike i ostaje do jeseni. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije organizovalo je izlete u Beogradu, Novom Sadu, Zaječaru, Sremskoj Mitrovici, Novom Kneževcu i Laćisledu sa ciljem da zainteresovani upoznaju slavuje i uživaju u njihovoj pesmi koja je, iako prepoznatljiva, zapravo vrlo kompleksna. Ove ptice imaju zapanjujuće bogat repertoar i u stanju su da proizvedu hiljadu različitih zvukova.

Una Rebić i Metod Blejec, umetnici iz Slovenije koji su prepešačili tokove Soče, Save i Une, razmišljaju o Neretvi kao četvrtom izazovu, čime bi pružili podršku borbi protiv izgradnje brane u kanjonu ove reke.

Kragujevački slez pronašao je i opisao Josif Pančić pre sto pedeset godina. Biljka je nestala iz prirode, ima je još samo u Pančićevom herbarijumu, a danas postoji kroz istoimeno priznanje koje se u Kragujevcu dodeljuje zaslužnim zaštitnicima prirode.

ARHIVA PPNS DODELJENE POVELJA I ZAHVALNICE KRAGUJEVAČKI SLEZ ZA 2023.

Marija Babić i Hodanje po zemlji sa Stare planine vas pozivaju na online seminare o pustovanju vune, biljkama i permakulturnom dizajniranju.

Autorka emisije: Aleksandra Vukićević 

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 

ARHIVA PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html