Čekajući vetar, 2. oktobar 2016.

Čekajući vetar, 2. oktobar 2016.

Sledećeg vikenda, u Beogradu se održava BeGe vege festival, koji promoviše miroljubivi način života. Možete da probate slasne vege pljeskavice, burgere, pečenicu i kulen, napravljene bez mesa, po veganskoj recepturi. A možete, ako vas frustrira različitost, viršlama da gađate učesnike i organizatore festivala. Nadam se da se pitate - a zašto biste to radili. Neki se ne pitaju, nego su napravili stranicu na društvenim mrežama preko koje pozivaju istomišljenike da nauče pameti one koji promovišu stilove života zbog kojih životinje neće stradati ni kao hrana, ni kao laboratorijski eksponat. Gošća emisije je Snežana Milovanović, predsednica Udruženja "Sloboda za životinje".

Elektrotehnička škola "Rade Končar" poslednjih pet godina zarađuje od isporuke električne energije EDB-u preko sopstvene solarne elektrane. Učenici, članovi školske sekcije za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, projektuju i ugrađuju osvetljenje sa LED cevima u kabinete i fiskulturnu salu. Aleksandar Savić, nastavnik ove škole, autor je nastavnog plana za predmet Obnovljivi izvori energije, koji se od 2010. izučava u svim elektrotehničkim školama u Srbiji, a učestvovao je i u izradi novog obrazovnog profila - elektrotehničar za obnovljive izvore energije, koji poslednje tri godine čeka na usvajanje u Ministarstvu prosvete. Aleksandar Savić će u emisiji govoriti i o tome kako se troškovi za osvetljenje škole mogu smanjiti za više od deset puta.

U okviru Niške tvrđave napravljena je Gradska bašta, sa 500 do 800 sadnica na petnaestak ari i idejom da se prostor proširi i preraste u botaničku baštu. Posetioci mogu da se odmaraju na originalnoj klupi sa dvora engleske kraljice, a u planu je, između ostalog, i mali bonsai vrt.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html