Čekajući vetar, 21. avgust 2016.

Čekajući vetar, 21. avgust 2016.

Skoro polovinu domaćeg uglja čini voda, koja posle isušivanja ostaje puna fenola. Proces sušenja uglja radi se na temperaturi usled koje voda isparava i fenol odlazi u vazduh. Ne može da se braniš od onoga što te napada iz vazduha a što ne vidiš - pa tako građani decenijama udišu fenol, a uz njega i još neke isto tako štetne i neomiljene materije. Inženjer Mile Stanković, koji je čitav svoj radni vek proveo po termoelektranama, ima razrađenu ideju kako da fenol ne ode u vazduh, a da se pri tom i zaradi. Istina, otišao bi u reku Kolubaru, ali i tako već ide, pa bi ovo bilo na pola puta do rešavanja problema zagađenja.

Termoelektrane bi mogle da rade i na biomasu, a problem sa brdima pepela koje vetar razvejava do pluća građana mogao bi pametnije i bezbednije da se reši, a da pri tom bude i neke koristi. I o tome govori inženjer Mile Stanković.

Zašto tradicionalna medicina ponovo dolazi u centar pažnje? Koje su prednosti ajurvede, šta je pulsna dijagnostika i koje sve informacije može da pruži o našem zdravlju? Sa osnovnim principima ajurvede i razlozima zašto je dobro da lekari zapadne medicine ovladaju i znanjem iz tradicionalne - upoznaće vas dr Gordana Marković.

Prosečan potrošač u Srbiji ne poznaje svoja prava, a ni načine da bude bezbedniji pri korišćenju proizvoda koji sadrže hemikalije. O tome govori Vera Vida iz Centra za edukaciju i prava potrošača Srbije.

Kojim rečima prepričati svoje, a posebno tuđe osećanje ljubavi? Priča o ljubavi čoveka prema lasti vratiće nas na mesto od koga smo se možda udaljili, a bez koga, ako ga dugo nismo posetili, ostajemo samo puki "zbir creva, kostiju i kože"...

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
- ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu


PREPORUKA PPNS

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

Detaljnije


Korisni članci na PPNS o glifosatu

Korisni članci na PPNS o EFSA

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html