Čekajući vetar, 22. 7. 2018.

Čekajući vetar, 22. 7. 2018.

Neko o sreći filozofira, a neko je živi. Drugi je ne prizivaju, plašeći se da je time ne oteraju i pre nego što je došla - jer ima li ičeg tako krhkog kao što je ona? A ona je tu, čak i u Srbiji, u mnoštvu malih stvari. Iz Danske je krenuo koncept hygge (hig), kao metod za poboljšavanje kvaliteta života, a fokus je na uživanju u jednostavnim stvarima i predahu od stresa i strahova. Danci imaju i Institut za sreću, a sada čekaju da UNESKO uvrsti hygge na listu nematerijalne baštine. Gošća emisije, Nataša Vukmirović, bavi se istraživanjem dobrih praksi blagostanja u svetu, edukacijom o sreći i popularizacijom životne filozofije koja podrazumeva sreću ovde i sada.

Predstavnici kampanje "Spasimo plavo srce Evrope", koja se bori za očuvanje poslednjih reka na kojima još nisu izgrađene brane, predali su Evropskoj banci za obnovu i razvoj peticiju sa potpisima 120 000 ljudi širom sveta, kojom se traži da međunarodne razvojne banke obustave finansijsku podršku takvim projektima na Balkanu. U nedavnoj studiji mreže Bankwatch ocenjeno je da reke jugostočne Evrope uništava talas hidroenergetskih projekata. O ulozi banaka u priči o malim hidroelektranama, govori Igor Vejnović.

U zaječarskom Radul-begovom konaku traje 13. Međunarodna izložba fotografija "Ekološka istina 2018". Ovogodišnja tema je Zemlja pati. Na konkurs je stiglo 5000 fotografija skoro četiri stotine autora iz šezdesetak zemalja. Čućete jednog od njih, fotografa Rašu Milojevića, koji je i dugogodišnji organizator izložbe u Zaječaru.

Šta znači školovati drvo i zbog čega su važne školovane sadnice - ispričaće vam Ljubomir Popara iz Pokreta gorana Srbije.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html