Čekajući vetar, 3. 6. 2018.

Čekajući vetar, 3. 6. 2018.

Prvog dana 2019. ističe rok od deset godina dat vlasnicima farmi činčila da pređu na neku drugu delatnost. Uzgajanje životinja zbog krzna se zabranjuje. Završilo se i prolećno zasedanje Skupštine Srbije, ali Marjan Rističević, predsednik Odbora za poljoprivredu, zakazao je vanrednu sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda: da se zabrana izbegne. Tačka se drugačije zove, ali je cilj taj. Mogu li poslanici da promene odluku oko koje su se složile sve institucije uključene u ovu priču? Gošće emisije su Snežana Milovanović, Jelena Stevanović i Tamara Jeftović iz Udruženja Sloboda za životinje.

Sedamdeset pet odsto svih pasa na svetu su lutalice, a od toga – sedamdeset odsto njih nekada je imalo vlasnika. Istraživanje rađeno u Moskvi pokazalo je da napušteni psi ne žive toliko dugo da bi više puta imali potomstvo, već da toliki broj njih na ulicama znači da su stalno novi i novi napušteni. O situaciji u Srbiji i mogućnostima rešenja, govore predstavnici Uprave za veterinu i civilnih organizacija.

Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, do 2025. više od polovine stanovnika planete biće gojazno. Mi smo to već dostigli. Zbog toga je ove godine doneta Nacionalna strategija za borbu protiv gojaznosti. Da li u praćenju smernica negde grešimo? O prekomernoj težini i dijabetesu tipa 2, govori gošća emisije Bojana Mandić, autorka sajta Revolucija ishrane.

Zelena ekonomija nudi mnogo više mogućnosti nego što, za sada, uspevamo da koristimo. Šta pokazuje istraživanje rađeno u Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji, a kako građani Hrvatske postaju aktivni činioci u oblasti obnovljivih izvora energije – čućete Miloša Stančića i Zorana Kordića.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ


Čekajući vetar
је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama. 


ARHIVA PPNS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html