Zakon akcije i reakcije 887

Zakon akcije i reakcije 887

PRVI PRVI NA SKALI Zoran Modli ZAIR 2017

U ovoj emisiji: 

Početak pre početka... Ode Voja u Ameriku, a što tek sada? Da li Microsoft namerno olakšava hakovanje Windowsa? 7. Dragan Kosovac o tehnologijama koje preuzimaju poslove od ljudi... Kako roboti menjaju naš način života? Provodimo i do sedam sati dnevno uz mobilni uredjaj. Veštačka inteligencija još uvek nije pametnija od prosečnog šestogodišnjaka - za sada. Huawei predstavio HUAWEI Mate 10 i HUAWEI Mate 10 Pro. Slobodan Bubnjević... Daleko neko pokolenje. Windows telefon je dočekao svoj kraj. Vlada Bubanja iz Minhena sa promocije Huawei Mate 10 porodice. Qualcomm tužbom želi da zabrani prodaju iPhonea u Kini. Jovana Vu... Internet i Pandorina kutija. Rudar kriptovaluta i grejalica u jednom uredjaju. Intervju... Miodrag Micić Mimi o uticaju roditelja na njegove životne izbore, avionu Piper Cherokee kojim leti i pravilima letenja po nebu Amerike. Marija Nikolić... O teoriji, verovanju, znanju i nauci. Sve što je potrebno znati o putovanju avionom... Pouzdanost low cost avio-kompanija i poverenje u žene-pilote.

Foto: Šta je zajedničko Mimiju i Voji? Obojica su u Americi. Miodrag Micić Mimi, naučnik i univerzitetski profesor koji je pre dve decenije otišao u SAD ovenčan slavom vunderkinda i Voja Antonić, pronalazač i publicista koji je u SAD otišao pre dva meseca. Zanimljivo je da su obojica tu negde, u Los Anđeloskom okrugu: Mimi skoro u centru, a Voja beznačajno dalje, u Santa Moniki. Voja se posredno pojavljuje na "početku pre početka" današnje emisije, a Mimi kao protagonista razgovora u poslednjoj trećini ZAIRA. Na slici je Mimi pored jednog oldatajmera na aerodromu Rino, a Voja u studiju Muzeja istorije računara u Silicijumskoj dolini, prilikom intervjua za Oral History Museum, zvučnu arhivu Muzeja koji je preuzeo njegovu "galaksiju"! Uzgred, možete pročitati i Vojin interju za list DANAS, iz kog je i preuzeta ova slika.

LISTA PESAMA

1. Lucky Twice - Lucky twice (2006) 2.Sinead Mulvey and Black Daisy -  Et Cetera (Irska) (2:55) 3. John Legend with Chance the Rapper - Penthouse Floor (2017) 4. Hadise - Dum Tek Tek 5. Imagine Dragons - Believer (2017) 6. Lorde - Green Light (2017) 7. Rasta - Vedro Nebo (2017) 8. MUNA - I Know A Place (2017) 9. Echo and the Bunnymen - Bring on The Dancing Horses (1985)

* * *

Napomena slušaocima "Zakona akcije i reakcije" koji su emisiju pratili na programu Studija B: više ga nema na ovom radiju.

Prvi "free radio" u ovom delu Evrope, Studio B, započeo je emitovanje 1. aprila 1970, započevši i revoluciju u načinu prezentovanja govornog i muzičkog programa na ex-YU prostorima. Institucionalizovao je profesiju radijskog DJ-a, sa Zoranom Modlijem kao stegonošom tog stila. Tačno 44 godine kasnije, pojavio se ponovo na radiju koji ga je proslavio, ovog puta sa emisijom "Zakon akcije i reakcije", na poziv Aleksandra Timofejeva, direktora RTV Studija B. ZAIR je na StB radiju od 13. aprila 2014. godine. Poslednji put je emitovan 12. decembra 2015, kada je skinut s programa odlukom novih vlasnika, nezadovoljnih Modlijevim Fejsbuk protestom zbog razaranja tradicionalnog muzičkog formata radija.

U Beogradu, ZAIR nastavlja da emituje Radio Beograd 202, svake subote od 10:30 pre podne. 

Na multimedijalnom portalu Prvi Prvi Na Skali možete slušati punu, dakle, i muzički neosakaćenu verziju ZAIRA, u originalnom kvalitetu s kojim stiže i na programe radio-stanica koje ga preuzimaju!

Zoran Modli 

MODLI U MEDIJIMA

ZORAN MODLI/ZAIR SAJT, FB STRANA, JUTJUB, GUGL + 

RADIO KRAGUJEVAC, 18. JANUAR 1970: PRVO JAVLJANJE - 21. FEBRUAR 2017: POSLEDNJE JAVLJANJE

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html