Branislav Cole Kovačević (1. maj 1953. - 14. decembar 2010)

Branislav Cole Kovačević (1. maj 1953. - 14. decembar 2010)

Na današnji dan, 14. decembra 2010. godine, preminuo je Branislav Kovačević Cole.

Borio se za demokratizaciju društva, za ideju decentralizacije, okupljao umetnike, organizivao koncerte, izložbe, festivale. Uticao je na osnivanje SKC-a u Kragujevcu 1984. Organizovao je i realizovao "Koncert za mir", jedini koncert te vrste u Srbiji, koji je održan 1991. godine u Kragujevcu.

KONCERT ZA MIR - ŠUMARICE, KRAGUJEVAC, 31. 8. 1991.Nakon pobede Koalicije "Zajedno" 1997. godine obavljao je funkciju zamenika generalnog direktora RTK. Bio je jedan od osnivača nezavisnih novina na internetu "Šumadijapres", koja je pokrenula i istražila mnoge bitne teme. Bio je član predsedništva DOS-a, narodni poslanik, a pre svega čovek koji se uvek borio za svoja uverenja i verovao da Srbija može biti bolja i lepša ako se svi potrudimo, ostavljajući dubok trag u svemu čime se bavio.Foto: Vreme, 2010.

Mnogi njegovi projekti ostali su nerealizovani, a mnoge ideje, iako preko potrebne ovom društvu i dalje su, nažalost neostvarene.

Spisak njegovih prijatelja i saradnika je ogroman.

Samo sa nekoliko njih smo popričali o tome kakav je čovek bio i kako je izgledala saradnja sa Njim, da se makar na trenutak setimo sugrađanina, prijatelja, borca - Coleta, a možda i probudimo ideju da se pokrene nešto više.

GORICA POPOVIĆ O COLETUU video materijalima koji su pred vama možete čuti neke od njegovih saradnika, prijatelja, saboraca koji su govorili o tome kakav je on bio privatno, ali i kao kolega. Ovo je naš način da se setimo Coleta i podsetimo na Njegov značaj.

JELICA GREGANOVIĆ O COLETUVeoma smo zahvalni Jelici Greganović, Gorici Popović, Nenadu Čanku, Goranu Dimiću, Aci Đorđeviću, Voji Jovanoviću i Vladi Paunoviću, na emocijama koje su podelili, kao i Zoranu Petroviću, Rausu na ustupljenim fotografijama. Korišćene su još i fotografije Miroslava Petrovića i poč. Radeta Milivojevića iz lične arhive porodice Kovačević.

Kreator materijala je Udruženje građana "Tačka".

BRANISLAV COLE KOVAČEVIĆPRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html