Nepravda nad knjigom ’Hrvatima s ljubavlju’

Nepravda nad knjigom ’Hrvatima s ljubavlju’

Knjiga "Hrvatima s ljubavlju" Aleksandre Ninković Tašić i Branislava Stankovića (ISBN - 978-86-82226-00-0, COBISS.SR-ID - 51548937) objavljena je 2021. godine, kao prvenac izdavačke kuće "Vaskrsenje", ali dve godine nakon toga već je predmet nepravde izdavača, prema rečima autora.

Prenosimo objavu sa FB profila Aleksandre Ninković Tašić u celini. 

"Moja i Banetova zavetna knjiga "Hrvatima s ljubavlju" pretrpela je mnoge nepravde. Ne od Hrvata, već od Srba koji su knjigu izdali. Ovu knjigu štite svetionici srpske kulture i nauke, nepravdu su doživeli njeni autori. Izdavačka kuća je otvorena i zatvorena istog dana, a nažalost nosi veliko ime "Vaskrsenje".

Nismo dobili ni dinar za prodate knjige, a nismo mogli da tužimo izdavačku kuću. Moj duhovni otac Mihajlo Pupin nije se žalio ni kukao, ali je bio veoma žilav čovek. Setimo se da je zbog lažnih informacija, noću ušao u štampariju i svojim rukama cepao Srbobran. Bio je beskrajno dobar i opasan covek.

Iznajmih advokata da dobijemo mali deo knjiga, da ne bismo svoje knjige kupovali. U knjizi su dokumenta koja služe za ponos srpskom narodu. Nikoli Tesli, Dživu Gunduliću, Ivi Andriću i Ruđeru Boškoviću neka je večna slava i hvala. A za ove prevarante mogu da pitam: Gde će im duša?"

Opis izdavača

Na sajtu IK "Vaskrsenje" piše da je to "mlada izdavačka kuća iz Beograda koju su 2021. godine iz krajnjeg entuzijazma i velike ljubavi prema knjizi i kulturi osnovali dr Gordan Popović, poznati urolog i vlasnik specijalističke ordinacije "Potencijal" i Vladimir Stojić, vlasnik marketinške agencije "Media Sector".

Dalje se navodi: "Motivi za ovakav potez su vrlo jednostavni: svojim patriotskim delovanjem i aktivnostima u ovoj fazi njihovog života, žele da ostave neizbrisiv trag koji će generacijama koje dolaze približiti teme i sadržaje koji čuvaju i brane srpski identitet, srpski integritet i iznose istinu. Stoga su i teme koje naša izdanja obrađuju manje komercijalne, ali izuzetno važne za srpsku istoriju, obrazovanje mladih i razvoj i napredak Srbije kao društva. Tako Vaskrsenje postaje jedan od pečata kojim se njih dvojica na taj trag potpisuju".

Izdavač je još napisao: "Upravo je knjiga ’Hrvatima s ljubavlju’ bila ta tačka pokretanja ove ideje. Želja i potreba da se stane u odbranu srpstva naših najvećih umova poklopila se sa strašću i energijom koju su Aleksandra i Bane uneli među korice ove knjige. Privatna bliskost sa njima dvojma, bila je dovoljna da se uđe u zajednički projekat. Uspostavljen je jasan pravac kojim će izdavaštvo kuće Vaskrsenje ići u budućnosti i u tom smislu neće biti kompromisa".

Prema podacima iz APR-a, IK "Vaskrsenje" DOO je osnovana 15. novembra 2021. godine sa sedištem u Beogradu. Zakonski zastupnik, direktor je Vladimir Stojić (1972) sa 50% osnovnog kapitala, novčani ulog bio je 2.000 dinara, a isto toliko iznosi i ulog drugog člana DOO Gordana Popovića (1963).

Sadržaj knjige

  • Istorija bolesti
  • Dživo Gundulić - najveći pesnik srpskog baroka
  • Dr Lazar Tomanović: Gundulićeva tristagodišnjica
  • Ruđer Bošković
  • Nikola Tesla: Ja sam Srbin
  • Ivo Andrić: Njegoš kao tragični junak kosovske misli
  • Simo Matavulj: Pilipenda
  • Hrvatima s ljubavlju
Za naručivanje knjige direktno od autora, zainteresovani čitaoci mogu da se obrate mejlom na adresu aleksandra.ninkovic@mihajlopupin.rs.

Iz prvog poglavlja "Istorija bolesti"

Ilustracija koju je Nikola Tesla odabrao da 1895. godine otvori njegovu knjigu o srpstvu i Jovanu Jovanoviću Zmaju.

PRVI PRVI NA SKALI Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković (Kragujevac, 17. 3. 2023) 3

Fotografija Josipa Broza Tita kod pape Pija XII od 14. avgusta 1944. godine kojoj prethodi citat:

(...) "Veliki je interes Srba šizmatika da uđu u Katoličku crkvu. Sigurno to čine pod dojmom da vlast podržava katoličanstvo. Ali ne može se poreći niti da ih tjera i sva bijeda šizmatičke crkve... Vjeruje, kada bi poglavnik Pavelić bio 20 godina na čelu vlade, šizmatici bi bili posve likvidirani iz Hrvatske". (14. jun 1041. g).

PRVI PRVI NA SKALI Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković (Kragujevac, 17. 3. 2023) 4
Naređenje novouspostavljenih komunističkih vlasti da se Bunjevci i Šokci moraju upisivati kao Hrvati - od 16. maja 1945. godine.

PRVI PRVI NA SKALI Hrvatima s ljubavlju - Aleksandra Ninković Tašić, Branislav Stanković (Kragujevac, 17. 3. 2023) 5

U nastavku je tonski snimak (57:08) promocije knjige "Hrvatima s ljubavlju" održane u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić" u Kragujevcu 16. marta 2023. godine.


Foto/audio: Prviprvinaskali.com 


AUTORI PPNS 
ALEKSANDRA NINKOVIĆ TAŠIĆ
OBRAZOVNO-ISTRAŽIVAČKO DRUŠTVO MIHAJLO PUPIN SAJTFB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Aleksandra Ninkovic Tasic

PODRŠKA PPNS ALEKSANDRA NINKOVIĆ-TAŠIĆ: PODRŽITE PORTAL PRVIPRVINASKALI.COM

Aleksandra Ninković-Tašić: Podržite portal Prviprvinaskali.com

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html