Ostavka

Ostavka

Dakle, više se nije moglo. Nema vrdanja. Sve mogućnosti su bile iscrpljene. Istina je najzad isplivala na videlo i samo je pitanje trenutka kada će biti pokrenuta lavina pitanja o njegovoj odgovornosti i konačnoj ostavci.

No, nije se on tek tako dao. Rešio je da preduhitri sve one koji su mu uporno radili o glavi i jedva čekali njegov politički krah.

- Priznajem, lagao sam u raznim situacijama, ali uveren da su u pitanju bili viši interesi. - rekao je na konferenciji za štampu koju je lično sazvao - I muvao sam gde god sam mogao, pre svega iz političkih razloga. I krao sam ovde i onde ali nesvesno, misleći da time doprinosim i činim sve najbolje što mogu za moju državu. I zato sam kriv. Zbog svega toga se kajem i nudim svoju ostavku!

Svi su zanemeli jer ovo je bio jedinstven slučaj u poslednjih nekoliko decenija da neki uvaženi političar daje ostavku i otvoreno priznaje svoje greške. Iznenađenje je bilo toliko da su čak i novinari ostali bez teksta i delovali zatečeno i zbunjeno.

Potom se mikrofona dočepao njegov stranački kolega koji je odmah konstatovao da je ovo jedan moralan, odgovoran i nadasve pošten čin koji samo potvrđuje da je u pitanju savestan i častan čovek, a takvi su nam uvek bili potrebni. Zbog toga je apelovao da dotični povuče svoju odluku ili je bar odloži na neko vreme.

Već sledeći govornik je bio sasvim konkretan. Nema tu šta da se čeka, ostavku ne treba prihvatiti, nego tom čoveku treba omogućiti da ostane na funkciji bar još mandat-dva. Treba poštovati ovaj njegov redak gest koji bi nosio neophodnu poruku budućim generacijama političkih kadrova.

Onda je neko iz mase doviknuo: - Da se ja pitam, on bi na tome mestu morao da ostane doživotno! A jedan novinar mu je na to dobacio da je dotični ipak izneo neke činjenice kojima je praktično okrivio samoga sebe.

- Dobro, to se mora uzeti u obzir. Lično predlažem da mu se posle smrti onemogući da živi među nama! To bi mu bila sasvim dovoljna kazna!

Karikatura: Saša Dimitrijević

Raša Papeš
PRIČE ZA ŽIVCE DOBRIH LJUDI

rasa

FB POŠTOVAOCI RAŠE PAPEŠA, Tviter MR SIMАТ

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html