Zašto kažeš Liga šampiona i šampion Srbije, a misliš na fudbal i Partizan ili Zvezdu?

Zašto kažeš Liga šampiona i šampion Srbije, a misliš na fudbal i Partizan ili Zvezdu?

Šampion Srbije, Ženski rukometni klub Radnički nalazi se na korak od Lige šampiona, deli ga još "samo" finale kvalifikacionog turnira u grupi 2.

Predstoji srpsko-hrvatski finalni okršaj, duel Radničkog i Podravke, zakazan za nedelju od 19 časova i 30 minuta.

U prvom susretu turnira Kragujevčanke su savladale Mitjiland, favorizovani tim iz Danske, zemlje rukometa. Posle produžetaka osvojenih 5:0, Radnički je slavio 29:24. Uspeh je utoliko veći jer je u hali Jezero poklekao klub koji je u maju igrao Fajnal for Lige.

Ako savladaju i poslednju prepreku, popularne Tigrice sa Lepenice ulaze u grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona. U grupi B već ih očekuju Budućnost (Crna Gora) i Vardar (Makedonija), poput Mitjiland, takođe učesnici poslednjeg F4. Treći suparnik bila bi ekipa Turinger iz Nemačke koja je već izžrebani domaćin premijernog meča u grupi, zakaznog za 19. oktobar.

Kada bi se trenutni san koji sanjaju rukometašice, stručni štab i uprava Radničkog iz Kragujevca, uz sve ljubitelje rukometa u prestonici Šumadije, preneo na fudbalski teren, bilo bi to kao da beogradski klubovi, neuporedivo prisutniji u svim medijima, od lokalnih do nacionalnih, u fokusu imaju, recimo: Bajern, Real, Čelzi i Atletiko. Ali nije tako.

Onda, zašto kažeš Liga šampiona i šampion Srbije, a misliš na fudbal i Partizan ili Zvezdu, svejedno je? Odgovor umnogome kreiraju mediji, ali klubu iz Kragujevca ne preostaje ništa drugo nego da od samog početka sezone, uz borbu na terenu, vodi i bitku za osvajanje medija, a preko njih i iskrenih zaljubljenika u sport.

Do tada, Kragujevčani, Šumadinci, bez obzira da li su najmanje trećim kolenom u familiji vezani za ovaj grad ili su se juče nastanili, ako osećaju pripadnost nekadašnjem prestonom gradu Srbije i na usnama imaju stih himne gracija šumadijskih: Ovo je naš grad..., večeras treba "samo" da ispune halu Jezero. Po neustrašivosti prepoznatljive rukometašice uzvratiće kako one to već znaju - najjače kad je najteže.

A kad, posle Dankinja, ispratimo i Hrvatice, počinjemo pripreme za doček Crnogorki, Makedonki i Nemica, onako kako dolikuje srcu Šumadije...

Foto: Zoran Petrović

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari