Dečje odeljenje, februar 2018.

Dečje odeljenje, februar 2018.

Poštovani drugari, osim izdvojenih naslova koji su najčešće pozajmljivani, predstavićemo vam i delove serijala, s obzirom da su, poslednjih godina, serijali veoma traženi.

Poznati Džeronimo Stilton i dalje drži prvo mesto u popularnosti među mlađim osnovcima, koji su, poslednjih godina aktivniji od starijih osnovnoškolaca. Tako se svaki novi naslov sa nestrpljenjem očekuje u biblioteci, pa smo i mi odlučili da vam predstavimo nove naslove o Mišu Džeronimu:

 1. Blago sa ukletog ostrva, Džeronimo Stilton, pisac miš, raspoložen za svakakve avanture, opisuje užasan odmor na Južnom moru, neočekivan brodolom i otkrivanje kovčega sa čudesnim blagom...
 2. Dnevnik šonjavka, praznična groznica, Kini Džef – šesti nastavak dogodovština Grega Heflija; Priče o njemu nazivaju savremenim Čarobnjakom iz Oza, bestselerom koji je, kažu, bio predodređen za planetarni uspeh.
 3. Otolina i žuta maca, Ridl Kris – niz drskih pljački izvršenih u Velegradu uspešno razrešavaju Otolina Braun i njen mačak.
 4. Štreberka, smotana manekenka, Smejl Holi – serijal o štreberkiHarijet Maners, kojoj je glava puna informacija o znanjima iz prirodnih i društvenih nauka, osim o momcima i zaljubljivanju.
 5. Zli mozak, Lorens Majkl – nastavak priča o Zvrletu Mraku koji je iskusio nevolju zlih gaća, ukletog klozeta, povampirene guske, a sada mora da se bori sa Milićem Dragićem...
 6. Deca čitaju srpsku istoriju, serijal o istorijskim ličnostima iz nacionalne istorije, sačinjen da kod dece razvije početno interesovanje za događaje iličnosti iz srpske istorije. Veličinom slova, ilustracijama i sadržajem, knjige iz ove edicije u potpunosti su prilagođene mlađim čitaocima.
 7. Ti si ta, Moća Federiko – ovaj italijanski pisac se proslavio romanima Tri metra iznad neba, i svaki njegov novi naslov spada među najtražije u biblioteci,
 8. U potrazi za Aljaskom, Grin Džon – autor još jednog bestelera Krive su zvezde, nastavlja da raduje tinejdžere novim naslovima koji, preko noći, postaju planetarno popularni.
 9. Onlajn devojka, Sag Zoi – moderna priča o Peni, devojci koja bloguje i sa čitaocima razmenjuje sve informacije o svemu što joj pričinjava problem ili zadovoljstvo.
 10. Нaruto – visoki let, Kišimoto Masaši – serijal mange stripova izuzetno interesantnim dečacima koji su odrastali na serijama Zmajeva kugla i Нaruto.

Preporuka – koje biste naslove mogli čitati tokom raspusta

S obzirom da su drugari pokazali veliko interesovanje prema iščitavanju stripova, to vam predlažemo, na početku, dva zanimljiva stripa:

 1. Demetra i Persefona – oteto proleće, Fontes Džastin – priča o majci i kćerki, likovima iz grčke mitologije, otkriva kako su stari Grci objašnjavali smenu godišnjih doba i dolazak proleća.
 2. Robin Hud, odmetnik iz šervudske šume, Stori Pol – trema stripa engleska legenda o borcu za prava sirotinje, ovoga puta u strip verziji
 3. Deda u bekstvu, Valijams Dejvid – deda neće u starački dom, a Džek, njegov unuk, nudi se da bude dedin spasilac
 4. Trilogija SOJ – Giljermo del Toro, Čak Hogan – nova saga o vamirima čija moć raste i koji osvajaju svet
 5. Doktor Proktorova vremeplovna kada, Нesbe Ju – genijalni izumi doktora koji svojim mašinama putuje kroz vreme i na novi način otkriva svoju prvu ljubav

Slavica Jagličić

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI


Narodna biblioteka - Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAPOMENA: Članstvom u centralnom objektu Biblioteke imate na raspolaganju i fondove u ograncima u gradskim naseljima AerodromPivaraStara kolonijaStanovo i Bresnica.

PRVI PRVI NA SKALI NBVK logotip


NARODNA BIBLIOTEKA I PORTAL PPNS

NASLOVI IZ BIBLIOTEKE

NARODNA BIBLIOTEKA SAJTFB STRANA, JUTJUB

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari