Armuši - Protiv stagnacije

Armuši - Protiv stagnacije

Kragujevački elektro-pop sastav Armuši snimio je i ekranizovao novu pesmu "Protiv stagnacije" u kojoj je muzičko umeće obogaćeno jakim, angažovanim stihovima, poput: 

Naš intelekt ne prihvata
medijske manipulacije,
zato uzmi i lati se
posla i kreacije.

- Pesma je ovog puta snimljena na srpskom jeziku i govori o društvenoj stagnaciji i medijskoj manipulaciji. Ovom pesmom želimo da prenesemo jasnu poruku o borbi protiv kiča, šunda i raznih nemoralnih, neukusnih i nekulturnih medijskih emisija i rijaliti programa koji uništavaju našu omladinu. Zato i veći deo teksta pesme govori o kreaciji protiv stagnacije, predstavio je temu Danijel Armuš, iz ovog tročlanog, porodičnog benda.

Pesma je snimljena u Kulturnom centru "UMMUS" u "lajv" verziji. Muziku, tekst i aranžman potpisuju Armuši, a u kreativnom timu bili su i Marko Petković (studio Cooliana - miks, master i audio produkcija) i Saša Radovanović (režija, direktor fotografije, montaža i post produkcija). Video produkcija delo je BLM filma.

Podsećamo, uz Danijela, članovi grupe su još Magdalena i David Armuš. Sastav je osnovan 2011. godine. Armuši iza sebe imaju mnogobrojne nastupe širom Srbije na festivalima, klubovima i u TV-emisijama.

REČI

Kreacije protiv stagnacije...

Ovaj sistem nije za nas, ekran nas poziva da
gledamo laži za istine, prevare za pravedne.

Naš intelekt ne prihvata
medijske manipulacije,
zato uzmi i lati se
posla i kreacije.

O, Bože naš, pogledaj pravo na nas.
Čujemo ptice i njihov glas, sloboda to je naš spas.

Uzmi i lati se
posla kreacije.
Naš intelekt ne prihvata
medijske manipulacije.

Kreacije protiv stagnacije...

ARHIVA PPNS

2015.

2014.

ARMUŠI FB STRANAJUTJUB

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html